Haber Merkez üssü Kahramanmaraş / Pazarcık 7.7 şiddetinde deprem

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Favi ile son konuşmamızda yardımların ulaştığını ve dağıtılmaya başlandığını söyledi. Cansu’nun söylediğine ek başka illerden itfaiye ve belediye ekipleri geldiğinden bahsetti.

Tekrar tekrar geçmiş olsun herkese. @Anna Karenina da Adanalı idi sanırım, kendisiyle hiç iletişimim yoktu ama merak ettim. Bilginiz var mı?
Anna ve yakınları iyi çok şükür

sürekli ağlıyorum,kurtulanları gördükçe ağlıyorum.insan yardım etmek istiyor ama birşeyler bilmeden oraya gitmek anca zarar verir, Allah beterinden korusun diyecem ama baya beter bir durum zaten. herkese çok geçmiş olsun.

az önce twitter da bir video izledim, bir kadın bebeğiyle enkazda,bebek ağlıyormuş kadın diyor ki ağlamaktan yoruldu sustu uyuyor diyor,inşallah uyuyordur ama soğuktan donup hayatını kaybetmiş olabilir bebek.çok dağıttı beni.

az önce twitter da bir video izledim, bir kadın bebeğiyle enkazda,bebek ağlıyormuş kadın diyor ki ağlamaktan yoruldu sustu uyuyor diyor,inşallah uyuyordur ama soğuktan donup hayatını kaybetmiş olabilir bebek.çok dağıttı beni.

:emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob::emoji_sob:

Maraşlı bir arkadaşım hala iki tane bacısından haber alamıyor, bina yıkılmış. Herhangi bir haber alamıyorlar. Çok acı ve kötü bir durum.

haberleri izliyorum. her yerden ama her yerden yardım isteği ve tepki var. sınıfta kaldık.

Insan yedigi yemekten , ictigi caydan utanir mi ? Utaniyor iste..
Az çok demeyin guven veren tum kuruluslara yardimlarinizi ulastirin lutfen , yerine ulasir mi diye endise etmeyin bizler belediyelerdeyiz iki gundur insanlarimiz cok guzel ..koli koli poset poset yardimlar yagiyor resmen inanin abartisiz.11 tir cikardik iki gunde .
Oyuncaklarini getiren cocuklar var "abla bunlarida alin lutfen " diye..
Gun kiyas , didisme ,kahretme gunu degil lutfen yardimlarinizi kendinizce guvendiginiz alanlara teslim ediniz..

Kendileriyle ozel olarak iletisime gectiklerim dahil herkese birkaç şey yazmak istedim. @Favela @Run @Bahtiyar @Yarmagül @aloneboy1903 ve deprem bölgesinde yaşadıklarını veya yakınları olduklarını bilmediğim arkadaşlar kayıplarıniz için başınız sağ olsun. Ve geçmiş olsun böyle bir felaket yaşadığınız için. Hala haber bekleyenler de var biliyorum,insallah iyi haberler alirsiniz Allah yardimcimiz olsun. Çok üzgünüm günlerdir gündemi de takip ediyoruz herkes gibi. Birilerine ulaşmak sürekli yardım etmeye çalışmak ne yapılabilir kime gidilir ne denir böyle mi yapsak şu mu daha fayda sağlar diyerek gecti iki gun. Hicbir sey yapamadigimiz anda oturduk agladik ayni aciyi duyup. Enkaz altında hala yardım için bekleyen insanlar var. Haluk leventin dediği gibi kepçe olası geliyor insanın o noktaya geldik. Herkesin her sorunda bir çözüm bulduğu yerde devlet nasıl yeterli gelemiyor ben bunu anlayamıyorum. Her depremde aynı şeyler. Deprem sonrası ayrı olay deprem öncesi ayrı. Yaptığınız kağıttan binalar yüzünden ölüyor insanlar. Gecenin bir vakti sela okunuyor trajikomik her sey tek kelime ile. Insanlardan bir ses soluk her yerden yardım bekleniyor diyanetten bilmem kac bin personel manevi yardima gidiyor selalar okunuyor tiri viri. Benim derdim din ile degil ama su an su durumda hala iceride sesleri gelen insanlar varken bu yapilacak is midir? Disarida sogukta arabalarda yatan insanlar varken aclik ve caresizlikten marketlere girenlerimiz varken su an asamanin hangi kismindayiz? Istanbulda marastaki iki depremden bir tanesi bile olsaydı dümdüz olmuştu şu an her yer. Ki maras ve Hatay çok farklı değil ama İstanbul başına geldigi zaman bunlar o zaman bul bulabilirsen kim nerede. Öfke duyuyorum üzüntü duyuyorum çaresizlik içindeyim. Bahtiyardan deprem sabahı kendisi ve ailesinin iyi olduğu haberini almıştım ama sonradan tekrar iletişime geçmek istediğimde ulaşamadım. Ulaşan arkadaşlar var mı acaba bugün? Özür dilerim konuda çok fazla mesaj var okuyamadım hepsini eğer konuda bilgi gecen varsa ve goremediysem kusura bakmayın.

artçı depremler devam ediyor. 5.3

merhaba dostlar, merak eden soran arkadaşlar için ne kadar iyi olunabilinirse o kadar iyiyim, hepiniz sağolun, hepimize geçmiş olsun, hepimizin başı sağolsun. söylenecek çok şey var ama takatim kalmadı, sözün özünü başka bir zamana bırakacağım...
gözümde yaş kurudu, yüreğim kan ağlıyor. malatya, hatay ve adıyaman'a gitmeyi çok istedim fakat profesyonel bir yardımım dokunmayacagindan ve kalabalık yapmaktan başka bir işe yaramayacağımdan vazgeçtim. giden arkadaşlarımızında depremzedelerden bir farkı kalmadı. kimileri halen orada, kimileri yardımları teslim edip geri dönmek zorunda kaldı. deprem gününden itibaren 4'ü eskavatör olmak üzere 8 iş makinası yollayabildik. şimdilik önceliğimiz bulunduğumuz il'de sokakta kalmış insanlarımıza ulaşmak ve dayanışmada bulunmak. bunun yanı sıra elimizden geldiğince stk'lar ve yerel gruplar aracılığıyla gıda ve giyim yardımlarının organize edilmesine katkıda bulunmak.
dün bir grup gazeteci arkadaşım ankara'dan malatya'ya gitmişlerdi, geri dönüş yolunda yoğun kar sebebiyle tipiye yakalandılar. neyse ki köylüler yardımlarına yetişmiş ve bize doğru geliyorlar misafir edeceğiz. hal böyle iken varın depremzedelerin halini siz düşünün. sağlıcakla kalın...

IMG_20230207_212609.jpg

Çoğumuz umudu kestik.
Biliyorum herkesin aklına o kadar saatten sonra bu geliyor yine de ufacık bir ihtimal bile olsa ona tutunmak da istiyorum bir kişi olsa bile. Dile dökmek istemiyorum umudum kalmadi diye. Onca kötü olaydan ufacık dahi olsa iyi bir sonuç düşünmekten başka ne kaldı ki şu an

Geri