Merhamet...

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Sokakta gördüğüm, çalışırken etrafımda gezen dolaşan kedilere ve köpeklere acırım. Gariplerin, acıkırlar acıktığını söyleyemez, susarlar susadığını söyleyemez. Senden bir medet umar. Merhamet et, unutma ki; Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Kamil0920_

Kedi, köpeğe neden acıma hissi duyuyorsun onu anlamadım. Gezip dolaşıyor işte ne güzel :)
Rızkını Allah verir üzülme Kamil abi.

Helal olsun yufka yürekli kamil abim, karşılıksız iyilik yapan insandan hiçbir zaman kötülük gelmez koça yürekli kamil abim

Onların yeni av taktiği bu.
Hangi av taktiğinden bahsediyorsun @ismail89?
Tüm yaşam alanları, doğal ortamları istila edilmiş hayvanların taktik uygulayacak hali mi kaldı?

Elimizden geldiğince, gönüllü gruplar olarak, belediyenin kurduğu beslenme odaklarına ve sokaktaki hayvanlara, mama - su dağıtımı yapmaya çalışıyoruz.

Son düzenleme:
Hangi av taktiğinden bahsediyorsun @ismail89?
Tüm yaşam alanları, doğal ortamları istila edilmiş hayvanların taktik uygulayacak hali mi kaldı?

Elimizden geldiğince, gönüllü gruplar olarak, belediyenin kurduğu beslenme odaklarına ve sokaktaki hayvanlara, mama - su dağıtımı yapmaya çalışıyoruz.
Kendilerine bakacak imsan avlıyorlar. Şirin görünerek bizi kandırmasını öğrenmişler. Onlar da yeni yaşam ortamlarına uyum sağlamasını biliyor.

Son düzenleme:
Kendilerine bakacak imsan avlıyorlar. Şirin görüneren bizi kandırmasını öğrenmişler. Onlar da yeni yaşam ortamlarına uyum sağlamasını biliyor.
Ormandaki, dağdaki hayvanlar bile yiyecek aramak için şehirlere inmeye başladı çünkü yaşayacak alan bırakmadık, doğal dengeyi bozduk. Sokaktakilerin ise gidecek hiçbir yeri kalmadı çünkü her yer binalarla doldu ve bu durumda bu hayvanları insan avlamakla suçlamak cidden akılalmaz bir tanımlama, inanılmaz...

Hayvanlarının yaşam alanlarına rezidans dikip sonra onlara dilenciymis gibi sadaka vererek vicdan rahatlatmak da ne biliyim.... En kibar tanimla riyakarlik. (Edit, bu kısmı lefty ile aynı anda aynı noktaya dikkat çekmek için yazmışız. Kalp kalbe karşı derler)

Kasap inek eti verse "dana olsun inek sert oluyor" dersin. Kokorecin "kuzu"sunu istersin. Onlar can değil mi?

Vegan olmayan adam bana sokak köpeği edebiyatı yapmayacak. Biz kimiz ya kediye yardım ediyoruz. Kedi bizden bişey istemiyor ki. Defolup gitsek daha rahat ederler.

Hayvanlarının yaşam alanlarına rezidans dikip sonra onlara dilenciymis gibi sadaka vererek vicdan rahatlatmak da ne biliyim.... En kibar tanimla riyakarlik. (Edit, bu kısmı lefty ile aynı anda aynı noktaya dikkat çekmek için yazmışız. Kalp kalbe karşı derler)

Kasap inek eti verse "dana olsun inek sert oluyor" dersin. Kokorecin "kuzu"sunu istersin. Onlar can değil mi?

Vegan olmayan adam bana sokak köpeği edebiyatı yapmayacak. Biz kimiz ya kediye yardım ediyoruz. Kedi bizden bişey istemiyor ki. Defolup gitsek daha rahat ederler.
Vegan olmanın kolay olmadığını şahsen deneyimledim hatta bazı arkadaşlarım iki yıl direndi ancak her bünye maalesef vegan olmayı başaramıyor.
Doğal yaşam alanları kurmak zorundalar sokaktaki hayvanlara yoksa bu şekilde çözüme ulaşamaz.
Belediyelerin çoğu bunu yapabilecek güçteler ve hatta yapanlar da var ancak evine kedi-köpek alıp sokağa bırakanlarla nasıl mücadele edeceksin? Mikroçip sistemine geçmek gerekiyor ki o kişileri bulup ceza yazabilesin fakat o da zor bir uygulama gibi görünüyor.

Sokak hayvanı tabiri yanlış bence. Sanki öyle diyince sokak doğal bir ekosistem gibi anlaşılıyor kedi köpek için. "Sokağa mahkum" denebilir

doğal yaşam alanlarını ellerinden aldık savına hiç katılamıyorum. yerleşim yerinden yani insandan uzakta açlıktan kırılıyor bu hayvanlar.

Duygusal bağ kurduğun hayvanı yiyemezsin zaten, bunun hayvan beslemekle veya riyakarlıkla alakası yok. Eğer bir inekle veya kuzuyla duygusal bağ kurarsan onları da yiyemezsin. Tabii ilkel dürtülerinle baş başa kalacağın ortamlar istisna olarak değerlendirilebilir.
Bugün evimize, bahçemize aldığımız hayvanları binler yıl önce ehlileştirdik ve doğadan kopardık. Her ne kadar içlerindeki yırtıcı dürtüleri kaybetmeseler de bizimle beraber şehir hayatına adapte oldular; avlanmak yerine bizlerden besin bekler oldular.
Hal böyle olunca kediye, köpeğe veya bilumum diğer hayvanlara mama veren, üstüne de ineğin, kuzunun, keçinin etinden faydalanan insana riyakarlık yapıyor diyemeyiz; çünkü yetiştiği kültür hangi hayvanı yiyeceği ,hangi hayvanı seveceği konusunda yetiştiriyor kendisini.

Kendilerine bakacak imsan avlıyorlar. Şirin görüneren bizi kandırmasını öğrenmişler. Onlar da yeni yaşam ortamlarına uyum sağlamasını biliyor.
Çaresiz kalmak ne demek Sen biliyormusun acıktığını söyleyememek veya susadığında bir şey söyleyememek? Ben çok iyi biliyorum çünkü; yaşadım. Kaza yaptığımda konuşamadım yürüyemedim, 4 ay boyunca yatalak kaldım. Milletin Gözlerinin içine bakarak acıktığını anlatabilmek veya susamış olduğunu bildirememek nasıl bir şey biliyor musun sen, hayır bilemezsin. Allah'tan benim yanımda Anne babam vardı hep İhtiyaçlarımı karşıladılar, ama o gün diyorum ya onlar olmasaydı, böyle düşün birde bakalım. Öyle bir duruma düştüğünde etrafında kimse yok. Ancak onların insafına gelirse yaşayabileceğini düşün ne yapardın? Onlar da etrafındakiler yani sana; Defol Git yanımızdan ne yaparsan yap.. dese ne yapardın? Bazen hastanelerde refakatçi kalırım o zaman gece boşsun ya dolaşırsın hani bazıları da bakarım Yaşlı insanlar var yanında kimseler yok işte o zaman kalbime bir şey oturur. Yanına gider sorarım amcam veya teyzem nasılsın iyi misin? Bir isteğin varmı? Var mı bir ihtiyacın ben bu gece anne&babamın yanında refakatçiyim varsa ihtiyacın ben gidip geleyim derim. Bilirim ki o insanlarda ister yanlarında bir evraklarının olmasını yani hastane köşelerinde tek başında durmak zor iş gariplik böyle bir şey Allah kimseyi tek ve çaresiz bırakmasın Sen de biraz değerlendirmelerine dikkat et..! Merhameti olmayana Merhamet edilmez unutma!

doğal yaşam alanlarını ellerinden aldık savına hiç katılamıyorum. yerleşim yerinden yani insandan uzakta açlıktan kırılıyor bu hayvanlar.
Yaban hayattan bahsediyorsun ancak sokaktakiler yaban hayatı yaşamaya uygun değil ki. Yaban hayattakiler de aç kalıyor çünkü sular donuyor soğukta ve mecbur kalıyorlar.
Yerleşim yerleri arttı, nasıl doğal yaşamlarını istila etmediğimizi düşünüyorsun ki? Dünya'nın artan nüfusuna baksana, bu rakam normal mi?

Sokak hayvanı tabiri yanlış bence. Sanki öyle diyince sokak doğal bir ekosistem gibi anlaşılıyor kedi köpek için. "Sokağa mahkum" denebilir
Lütfen sen bir daha benim hiçbir konuma yorum yapma..! Geçen gün gördüm insanlar için "piç" diyen bir zihniyetin benim hiçbir sohbetimde hiçbir şekilde yeri olamaz işine bak. Bir daha da benimle muhatap olma..!

Lütfen sen bir daha benim hiçbir konuma yorum yapma..! Geçen gün gördüm insanlar için "piç" diyen bir zihniyetin benim hiçbir sohbetimde hiçbir şekilde yeri olamaz işine bak. Bir daha da benimle muhatap olma..!
Forumda senin konun, benim konum olmaz. Herkes her konuya yorum yazabilir. "Açtığım konuya yorum yazma." deme lüksümüz yok çünkü ben de bu forumda yöneticilik yaptım, o dediğiniz mümkün değil.

Yaban hayattan bahsediyorsun ancak sokaktakiler yaban hayatı yaşamaya uygun değil ki. Yaban hayattakiler de aç kalıyor çünkü sular donuyor soğukta ve mecbur kalıyorlar.
Yerleşim yerleri arttı, nasıl doğal yaşamlarını istila etmediğimizi düşünüyorsun ki? Dünya'nın artan nüfusuna baksana, bu rakam normal mi?
google map üzerinden bi bakın derim. tahayül edemeyeceğimiz kadar yaban topraklar mevcut.
öyle pek istilacı değiliz, mübalağa ediliyor.

akabinde ben kedi/köpek cinsi sıklıkla karşılaştıklarımıza istinaden yazdım. şehir dışına çıkıldıkça, açlıktan kırıldıkları belirgin şekilde görülüyor.

dünyanın nüfusu da abartılıyor, gezegenimiz su ve gıda ihtiyacını karşılayabiliyor. rejimler ve sistemler bazı kesimleri aç bırakıyor.

çok klasik söylevlerde bulunuyorsun, inciniyorum.

Benim piç kelimesi kullandığım mesajımı gösterin. Etekle fotoğraf atacam buraya.

Ne demek benim konuma yorum yapma. Ne münasebet. Danayı boğazlarken sorun yok minnoş kediciklere bir tas su ha! Yoo dostum yooo. Artık ben varım. Bunları pazarlayacak başka pazar bulacaksiniz.

Forumda senin konun, benim konum olmaz. Herkes her konuya yorum yazabilir. "Açtığım konuya yorum yazma." deme lüksümüz yok çünkü ben de bu forumda yöneticilik yaptım, o dediğiniz mümkün değil.
aynen!
kıymetli lefty benden önce davranmışsın.
sanki özel hesaplarına yazılıyor da bik bik ediyorlar.

Geri