Merhaba

Konu sahibi son olarak 27 gün önce görüldü
Bu forumda geçirdiğim süre boyunca elimden geldiğince düzeni korumaya,
topluluğu büyütmeye ve herkes için daha güvenli bir ortam oluşturmaya çalıştım.

Ancak şunu da fark ettim ki; ne zaman insanlarla mesafeleri daha samimi bir noktaya taşımaya çalışsam,
bunun karşılığını çoğu zaman doğrudan yargılanarak aldım. En yakın gördüğüm kişilerden dahi.
Bszen ne yaparsaniz yapın o hedeflerden kurtulamazsınız. Bilemedim, belki de birilerinin ahını almışımdır.

Son dönemde yaşanan ve forumla doğrudan ilgisi olmayan bir konuda ciddi bir manipülasyona maruz kaldım.
Bu durumun forum ortamına taşınması ise süreci benim açımdan sürdürülemez hale getirdi.

Bu yüzden, istemesem de yönetim görevlerimden ve aktif rolümden ayrılma kararı aldım.

Normal şartlarda mücadele etmeyi tercih ederdim.
Ancak ne için ve nasıl bir ortamda mücadele edildiği de en az mücadelenin kendisi kadar önemli.
Özellikle de hiç bir destekçiniz.kalmadığında; bu noktada, enerjimi bu yönde kullanmamayı seçiyorsunuz.

Giderken tek bir tavsiye bırakmak isterim:
Kurulan cümlelerin ve yapılan eylemlerin, bir gün beklenmedik şekilde karşınıza çıkabileceğini unutmayın.

Bu forum için hayal ettiğim şey; Türkiye’nin ilk 10 topluluk sitesi arasına girebilecek, modern ve tercih edilir bir yapı haline gelmesiydi. 16 yıldır burada bulunmamın sebebi de bu potansiyele inanmamdı.

Bu noktadan sonra geri dönmeyeceğimi, yeni bir üyelik açmayacağımı
ve uzaktan dahi takip etmeyeceğimi özellikle belirtmek isterim.
Buna rağmen, buranın hedeflediğim noktaya ulaşmasını içtenlikle dilerim.

@İki nokta dahil herkese hakkım helaldir. (Önceki hüsumetlere istinaden)
Kimsenin de bende bir hakkı kalmasını istemem. Sizler de hakkınızı helal edin.

Forumsal benim için sadece bir platform değil, ciddi emek verdiğim bir yapıydı.
Bu yüzden ayrılmak kolay bir karar değil.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Not: Kimseyi hedef göstermek gibi nir niyetim yok. Sadece bazi durumlardan kurtulmaya ihtiyaç duyuyorum. Yarin öbürgün Mesut nerelerde diye soracaklar için de hatır için bir açiklamanin hakedildiğini duşundum.

O kadar herşeyin dışında hissediyorum ki, herseyden bihaberim, soyleyebilecek hicbirseyim yok..

Emeklerin icin üzüldüm Mesut, varsa hakkim helal olsun tabii.

Bu forumda geçirdiğim süre boyunca elimden geldiğince düzeni korumaya,
topluluğu büyütmeye ve herkes için daha güvenli bir ortam oluşturmaya çalıştım.

Ancak şunu da fark ettim ki; ne zaman insanlarla mesafeleri daha samimi bir noktaya taşımaya çalışsam,
bunun karşılığını çoğu zaman doğrudan yargılanarak aldım. En yakın gördüğüm kişilerden dahi.
Bszen ne yaparsaniz yapın o hedeflerden kurtulamazsınız. Bilemedim, belki de birilerinin ahını almışımdır.

Son dönemde yaşanan ve forumla doğrudan ilgisi olmayan bir konuda ciddi bir manipülasyona maruz kaldım.
Bu durumun forum ortamına taşınması ise süreci benim açımdan sürdürülemez hale getirdi.

Bu yüzden, istemesem de yönetim görevlerimden ve aktif rolümden ayrılma kararı aldım.

Normal şartlarda mücadele etmeyi tercih ederdim.
Ancak ne için ve nasıl bir ortamda mücadele edildiği de en az mücadelenin kendisi kadar önemli.
Özellikle de hiç bir destekçiniz.kalmadığında; bu noktada, enerjimi bu yönde kullanmamayı seçiyorsunuz.

Giderken tek bir tavsiye bırakmak isterim:
Kurulan cümlelerin ve yapılan eylemlerin, bir gün beklenmedik şekilde karşınıza çıkabileceğini unutmayın.

Bu forum için hayal ettiğim şey; Türkiye’nin ilk 10 topluluk sitesi arasına girebilecek, modern ve tercih edilir bir yapı haline gelmesiydi. 16 yıldır burada bulunmamın sebebi de bu potansiyele inanmamdı.

Bu noktadan sonra geri dönmeyeceğimi, yeni bir üyelik açmayacağımı
ve uzaktan dahi takip etmeyeceğimi özellikle belirtmek isterim.
Buna rağmen, buranın hedeflediğim noktaya ulaşmasını içtenlikle dilerim.

@İki nokta dahil herkese hakkım helaldir. (Önceki hüsumetlere istinaden)
Kimsenin de bende bir hakkı kalmasını istemem. Sizler de hakkınızı helal edin.

Forumsal benim için sadece bir platform değil, ciddi emek verdiğim bir yapıydı.
Bu yüzden ayrılmak kolay bir karar değil.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Not: Kimseyi hedef göstermek gibi nir niyetim yok. Sadece bazi durumlardan kurtulmaya ihtiyaç duyuyorum. Yarin öbürgün Mesut nerelerde diye soracaklar için de hatır için bir açiklamanin hakedildiğini duşundum.
Eğer birilerine kızıp gidiyorsan gitme kanka boşver inan insanlar için değmez böyle kararlar almaya, ama eğer keyfim canım böyle istiyor diyorsan ona milyon kat saygı duyarım yolun açık olsun derim. Hayatım boyunca normal bir insandan kat kat kat daha fazla insanla muhatap olmuş bir " insan sarrafı" olarak söylüyorum; İnsanların toksik davranışları, insanlık tarihi kadar eskidir , kadimdir, hiiiç değişmez. Boşver salla yani onları.

Daha dün forumla alakalı bir şeyler sordun ya. :o
Ne olmuş olabilir…
Şaşırdım.
Öyle istmişsen sen bilirsin tabii ki. Nasıl mutlu isen öyle yap.

foruma katkıların tartışmasız. her ne olduysa üzüldüm.

AR-GE biriminden itibaren foruma verdiğin katkı tartışılamaz, böyle bir karar almana üzüldüm.

Ya emeklerin, foruma katkıların çok büyük. Böyle bi karar almış olmana çok üzüldüm geri dönersin inşallah diyorum ama dönmeme konusunda kararlısın belli ki. Her şey gönlünce olsun.

eğer burası seni mutlu etmiyorsa ve bataklığına çekiyorsa buradan uzakta mutluysan fikrine saygı duymak gerekir... umarım her şey gönlünce olur dostum.

Emek verip boyle ayrilman uzdu.Hakkinda hayirlisi ol hosca ve dostca kalman dilegi ile.

haydaaa
kankam bir anlamda baktığında burada verdiğin uğraş senin için bir hobiydi
bir amaç ve hedef var... güzel de gidiyor. yaptıkların ortada somut bir şekilde... dış etkenleri dikkate almana üzülüyorum.
böyle bir karar vermezdim ben olsam. bazen yapmaktan en çok keyif aldığımız şeyler bile çok sıkıcı hale gelir. artık bıktım deriz. ama üç beş gün sonra bünye onu tekrar ister. tekrar keyif alırsın. dijital bir mecra için insanların söylemlerine çok takılmamak lazım... bence hayatta hiç bir noktada takılmamak lazım. güçlü adamsın...
neyse biz seninle forum olsun olmasın zaten görüşürüz de sonuçta burada sana güvenen ve inananlar yaptıklarını beğenen takdir eden ve daha iyisi için beklentiye giren insanlar da var, bunu unutma.

Mesutu en iyi anlayanlardan biriyim şuan. Zira bu forum dışında hepsinde yönetimdeydim ve 2015 te forumları terk etme sebebim de yöneticiyken hakkımın yenmesiydi. Kimseye yaranamazsın, her zaman diken üstündesindir, en ufak bi durumda sana koşarlar, çözümlerin taktirsizdir vs. Ben kızamıyorum Mesut'a, yaşadıklarını en iyi o bilir. Son dönemde forum çok kaliteli üye kaybetti, öyle ya da böyle. Biz de uzatıyorsak sıkıntıdan vakit geçirmektendir. Çok da şapmamak lazım.
Mesut bana bir görev verdi ben erteledim ve yapamadım. Forumsal Dergisi..Kendimce bazı nedenlerden dolayı yapamadım helal et kanka. benden yana helal sana. Bugün de müzik yapacaktım ama hevesim kaçtı..
Antalya'ya gelirsin zaten, görüşmek üzere. İstanbula geldiğimde sendeyim.

Foruma verdiğiniz katkı ve yardımlarınız tartışılmaz, böyle bir karar almanıza üzüldüm.

Şu konuda mesuta hak veriyorum burada gerçekten ortamı sabote eden crigne insanlar var.

Okumadım , zamanım yoktu veya zaman ayırmak istemedim ama hızlı giden atla ilgili bir atasözü geldi aklıma. Konuya iyi bir örnek.

Biz çok anlaşamadık bazi konulardan dolayı fakat bu onun hakkında gerçekleri söylememe engel olamaz.

İnsanlari bir araya getirme çabası, bu foruma birşeyler katma çabası ya da insanların hakkını gözetme konusunda ki eforu takdir edilmesi gereken detaylar arasında.

Güzel şeyler kattı inkar edilemez giderken de çok çok saygılı ve güzel bir dil ile veda etmiş hala olumsuz yazanların yani sira en azından insanların özel bilgilerine ulaşıp kimseye kötülük yapmadı.

Yolun bahtın açık olsun dilek ile mutluluklar diliyorum.

Özel hayatında her daim başarı ve mutluluklar dilerim. Forum mu? Çok da lülü forum. Burası bir şekilde akar, gider. Gitmese de çokomelli değil. Yenisi olur, devam edilir.

Sevdiğim çok az üyeden biriydin. Kendine iyi bak.

"Okumam" Demiş olsan da belki iletişimde olduğun biri iletir.

Forumla alakali herhangi bir bagim 4 senedir kalmamasina rağmen bana bile birkac kere ulasip dahil etme cabani gordugumde gercek bir yonetici profili gordugum icin sevinmistim. Forum icin uzucu bir kayip olmus.

Maalesef bu tarz platformlarda yoneticilik yapmak cok yipratiyor, tabi ki insan takdir beklemesede en azindan kostek olunmasin istiyor ama bir projeye inandiktan sonra sonuna kadar goturebilecek gucu bulabilmek lazim.

Bende platformu kurduğumda hayalim TR’ye REDDIT benzeri bir platform kazandirmakti, olmadi. O yuzden seni anlayabiliyorum. Umarim real hayatinda mutluluk ve huzur seninle olur. Foruma sunduğun degerli katkilarin icin kendi adima tesekkur ederim. Yolun acik olsun.

Merhaba konusunu görünce yeni bir üye geldi zannettim de hoş geldin demeye girmiştim. Bizim şeflerden birisi veda mesajı yazmış meğerse.​
Neden böyle bir karar aldın bilmiyorum ama az bir sürede seni tanımış olsam da gitme kararına çok şaşırdım ve üzüldüm.​
Forum için verdiğin emek, gösterdiğin özen ve sorumluluk hepimiz için çok değerliydi. Yolun açık olsun..​

Bazen küseriz, bazen kızarız, bazen barışırız. İnsan ilişkileri böyle.
Fazla ciddiye almamak gerekiyor.
Kiminin ciddiye aldığı başkalarının eğlencesi olur. Kiminin eğlencesi başkalarını kırabilir.
Hayat böyle.

Geri