Mazideki Kürdistan.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkes gider Yabani ve gidecekler , bu topraklar hep vardı hep var olacak
Korkma birşey olmaz sadece kendi vatanına sürünür sömürülürsün bölünecek birşey mi bıraktılar ülkenin başındakiler Atatürk’e ait hiç bir kutlamayı benimsemiyor elin adamı neler yapar düşün

Korkma birşey olmaz sadece kendi vatanına sürünür sömürülürsün bölünecek birşey mi bıraktılar ülkenin başındakiler Atatürk’e ait hiç bir kutlamayı benimsemiyor elin adamı neler yapar düşün

Vatan ülkenin başındakiler değil ..Bir kaç kendini bilmez yüzünden vatan sevgimiz değişmez .

Arkadaşlar Kürdistan kelimesine fazla alerji olmayalım. Türkiye olarak ben şahsen Kürtlerin bir ayrı devlet kurma niyeti olduğuna asla inanmıyorum. Benimde sizler gibi çok arkadaşım var, hatta akrabalarım dahi var ve ben bu insanlarla beraber olmaktan çok mutluyum çünkü çok ortak yanlarımız var. Irak'ta ve Suriye'de bir Kürdistan devleti kurulma ihtimali Türkiye'ye göre kat kat fazla çünkü Araplar ile Kürtler Türkiye'deki gibi asla iç içe değiller, birbirine asla bizim kadar yakın olmamışlar,.....
Tabiiki Kürtler içerisinde marjinal bir kesim var ve ayrı bir devlet kurmak amaçlıyor ama bizim işimiz onlarla değil diğerleriyle.
Son olarak şunu da söylemeden geçmeyim. Türkiye kendi Kürt sorununu gene kendi içerisinde Kürtlerle beraber demokratik bir yoldan çözmeli. Belki herhangi bir şekilde PKK sorunu askeri yoldan bitirilir ama sorun ortada kaldığı sürece ileride başka bir örgüt ortaya çıkacaktır. Allah muhafaza Hizbullah gibi bir aşırı dinci örgüt gelirse neler yapacağını söylememe gerek yok, IŞİD ne yaptıysa benzerini yapacaktır. Yani bir baktın gelen gideni aratır misaline geliriz.

Ha vatanımızı hepimiz seviyoruz. Kimse kimsenin vatan sevgisini test etmesine gerek yok. Önemli olan vatan sevgisi şahsi çıkarlar için kullanılmasın.

"konu Kürtler olunca dinlisi dinsizi aynı kafaya geliyorsunuz" denmiş onun için iki kelam edeyim. İç savaşını yaşamış, kantonlara ayrılmış Arap ellerindeki Kürtler -istan olusturamamış.
Rumeli'de Rumlar
Polonezköyde polonyalılar,
Çerkezköyde Çerkesler
Orhanlı'da orhanlar hak iddia etmiyor. Edebilir de.

Benim de yeniden "Türkistan'' hayalim var ama "Arabistan'' da yaşıyorum üstelik İstanbul'un göbeğinde.

Yani teknik olarak nüfusun 1/5 i falan olunca dünyanın her yerinde özerklik arzusu doğar. Ama işte devlet yapıları henüz bu toprak işlerine pek sıcak bakmıyor. Genelde dünyada, toprak kazanım ve kayıpları öyle yada böyle hala savaşla oluyor.

Aslında ben de isterim yaşadığım yere bir Rizelinin vizeyle girmesini :)

Ama yok işte olmuyo.

"konu Kürtler olunca dinlisi dinsizi aynı kafaya geliyorsunuz" denmiş onun için iki kelam edeyim. İç savaşını yaşamış, kantonlara ayrılmış Arap ellerindeki Kürtler -istan olusturamamış.
Rumeli'de Rumlar
Polonezköyde polonyalılar,
Çerkezköyde Çerkesler
Orhanlı'da orhanlar hak iddia etmiyor. Edebilir de.

Benim de yeniden "Türkistan'' hayalim var ama "Arabistan'' da yaşıyorum üstelik İstanbul'un göbeğinde.

Yani teknik olarak nüfusun 1/5 i falan olunca dünyanın her yerinde özerklik arzusu doğar. Ama işte devlet yapıları henüz bu toprak işlerine pek sıcak bakmıyor. Genelde dünyada, toprak kazanım ve kayıpları öyle yada böyle hala savaşla oluyor.

Aslında ben de isterim yaşadığım yere bir Rizelinin vizeyle girmesini :)

Ama yok işte olmuyo.
Mesela her köşe başı Arapça yazılar tabelalar var Kürtçe bir kaç tabelaya tölerans yok apayrı bir dava o zaten Kürtler bu ülkede azınlık değil ne laz ne polon Türklerle derin bağları vardır sosyal manevi anlamda tabini bütün halklara eşit düzeyde mevcut kanunlarla eşit haklar tanınmalı bu konuda yıllardır sıkıntı çekiyoruz bazı tabular yıkılması lazım aşınmalı böyle şeyler bölünme korkusu kasıtlı yapılan propaganda bu sorunları dahada çıkmaz hale sokuyor lakin şöyle bir gerçekte var Türkiye’de Türk bile yabancı gibi duruyor çoğu alanda 3 cü sınıf konumunda çoğu haktan mahrum kendi ırkına bile ayrımcılık yapan düşmanlık güden yönetimler kendi ırkından olmayanlara neler yaparlar neler ondan fazla bir beklentim yok bana göre Türk açılımı yapılsın 24 saat görsel ve sözlü anlamda reklamı yapılıyor türklüğün sanki onlar bu ülkenin azınlık yada mültecisi konumunda

Üç bi tarafımız Kürtlerle çevrili olmasaydı
bölünme endişesi taşımazdık herhalde
Böyle etnik bir konumda olan kaç devlet var
Endiişelerimizi de anlayıversin,
ayrılıkçı olmayan kürt kardeşlerimiz

Son düzenleme:
Üç bi tarafımız Kürtlerle çevrili olmasaydı
bölünme endişesi taşımazdık herhalde
Böyle etnik bir konumda olan kaç devlet var
Endiişelerimizi de anlayıversin,
ayrılıkçı olmayan kürt kardeşlerimiz
Boşuna endişelenme dostum, Türkiye bölünmez, ne Kürtler ne de Türkler istemiyor bölünmek. İstenen sadece herkese aynı hakların verilmesi. Bu konuda Türkiye genelde sınıfta kalıyor. Bakın mesela Alevilerin demi PKK'sı var, ayrı devlet mi istiyorlar, şiddet mi kullanıyorlar ....? Tabiki hayır ama buna rağmen o masum haklarını inadına gasp ediyoruz, gereken çözümü sunmuyoruz,... vermemek için her yola başvuruyoruz.

Valla ben de mülteciden beterim ülkemde. Benim sırtımdan Arapya yaratıp beni beğenmiyorlar. Yani sadece Kürtler ötelenmis hissetmiyor kendisini. Sekuler kesim de şu an gurbette hissediyor. Yirmi yıl önce de muhafazakarlar aidiyet duygusu tasimiyordu ülkeye karşı. Alevi meselesine gelince, zaten Kürtlerin sunnileri saltanatı desteklemese sorun kalmayacak. Ha bu arada hak verilen değil alınan bişey.

Aslında sorun kurdistan murdistan değil...

Siyasiboylar konuya bekleniyor. Haydi yiğitler! Ya allah!

Başak bebeğim özlendi ama konumuz kürdistan. Kürtler konuya bekleniyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri