Mavi derinlikler insana bi çok şeyi düşündürüyo

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
602464_459800217429027_1550205532_n.jpg

Deniz;
Ondan kurtulmak için gün sayarsın..
Evine gelirsin, sanki ev sallanacakmış gibi eşyalarını sabitlemeye çalışırsın..
Laptop'unu basmayacağın bi şekilde odanın zeminin bir yerine bırakırsın..
Su içtiğiniz bardağı yıkar ters şekilde lavabonun kenarına bırakırsın, anneniz şaşırır.(normalde bardağınızı bile yıkamazsınız evdeyken)
Derin bir sessizliğiniz vardır çevrenizin alışamadığı..
Geceleri saati ayarlamazsınız, alesta telefonu da almazsınız; gözlerinizi vardiyanıza açarsınız..
Sonra gözleriniz bir gemi aramaya başlar sahilde..
Karaya ait değilsiniz gibi hissedersiniz..
Bir süre karaya alışmak için çabalarsınız ,
Tam alışıyorum derken tekrar kendinizi gemide bulursunuz..
Sıfırdan tekrar başa sar..
Denizci Bağımsızdır..Cesurdur..
Korkusuzdur..Bir İngiliz Atasözü Derki , sakın bir Denizciye bulaşma...Onun gördüğü fırtınalar,senin gördüğün herşeyden güçlüdür.Denizciler cesurdur,gözleri karadır...

600620_423455901063459_25933597_n.jpg

Denizciydi Ali..

Ufku gözlerdi bozuk gözleriyle
Gördükleri vardı
Kimsenin görmediği
Duydukları vardı
Kimsenin duymadığı
Dostları vardı
Yalnızlığında.
Rüzgar,dalga ve deniz
Siz bilmezdiniz
Yalnızken kalabalıkta olmayı
kalabalıkta yalnızdınız
Öyle denmesi yerinde..

945067_459800147429034_1216493477_n.jpg

Dünya deniz , ahiret sahil , gemi takva , insanlarda yolcudur..

Sonu gelmeyecek uçsuz bucaksız maviliklerin gizemi içinde kaybolup gitmek...Aylarca hasret içinde süren deniz yolculuğunda,Tükenmeyen hayalleri, bir limandan başka bir limana sabırla sürüklemek.Dokunabilmek gemi boyu yükselen dalgaların tepelerindeki yürek çarpıntısına, yaşayabilmek benliğindeki o inanılmaz sevgiyi, hasretin sarmışken her bir yanını korkularınla birlikte, işte mavi özgürlüğün senin tek kurtuluşun..

1622125_10152183718544029_866179268_n.jpg

-Ah bu denizciler hep cogu zaman duygusal. Nedense
+sende hayattan yoksun,sevdiklerinden uzakta aylarca denizin ortasında yaşasan,ölümlerden,fırtınalardan dönsen o zaman belki anlarsın. .

526312_10152019436527262_562092727_n.jpg

Neden duasız bırakıyorsun dilini?
Kapıyı çalmadan,
Açılmasını bekleyenlerden misin yoksa?

| M e v l â n a

Deniz Aşktır Ali, aşk.. :)

Bu Gemi Karaya Oturdu ..Bir ertesi vapurun çığlığına savurdum saçlarımı.Kalbimde emeğin var martılar şahit.Gökyüzü küstü yağmurlara,denizdeki dalgalara şiirlerimi bıraktım.Heba bir sevdanın gönüllü yolcusuyum..Bu gemi karaya oturdu hocam, aşkın pusulası yön tutmuyor..
Haritası kayıp.

1095004_10152012263447262_5626950_n.jpg

1476580_10152271888157262_1200892622_n.jpg

Batar bu gemi gecelerde, yıkılır dümen eğer sen hala gelmemeye yeminliysen..
Sevgilim olsun istemiyorum..
Sevdiğim olsun istiyorum..
Hergün "görmek" değil..
Benim olduğunu bilmek istiyorum..
Elini tutmak değil..

Kiyamadan sadece gözlerine bakmak istiyorum.

2 gün değil ebediyen sürsün istiyorum.
Uğruna ölmek değil..
O'nun için yaşamak istiyorum..

Sularında boğulduğu bir sevdanın, kıyısında gezmeye devam eder yürek,
Kumsalında iz bırakmadığın yürekte dalga olmuşsun ne gerek..

521588_10151778416622262_112023287_n.jpg

Hayatını adadığın, kendinden fazla sevdiğin insanların seni hayal kırıklığını uğratması sana atılan bir kazıktır.. Böyle insanların başından beri hayatında var olmuş olması belki bir şanssızlıktır.. Ama bilinmelidir ki her şanssız olayın ardında çıkarılacak iyi sonuçlar saklıdır.. Rüzgara karşı kürek çekmeyi bırakıp rüzgarı ardımıza almamız gerekir bazen hayat bizden bunu bekler.. Karşımıza çıkardığı değişimlere direnmekten vazgeçmemizi ve bunları kabullenmemizi ister..

1554406_10152561826282262_1461020291_n.jpg

Sonu gelmeyecek uçsuz bucaksız maviliklerin gizemi içinde kaybolup gitmek.
Aylarca hasret içinde süren deniz yolculuğunda,Tükenmeyen hayalleri, bir limandan başka bir limana sabırla sürüklemek.Dokunabilmek gemi boyu yükselen dalgaların tepelerindeki yürek çarpıntısına, yaşayabilmek benliğindeki o inanılmaz sevgiyi, hasretin sarmışken her bir yanını korkularınla birlikte, işte mavi özgürlüğün senin tek kurtuluşun...
Bize denizde hayat var be usta.

Ben şunu bilirim "Damlaların büyüklüğü değil Sürekliliği önemlidir"
hep bu mantıkla baktım önüme mantık dedik
Herzaman mantıkla baktım hayata ama yanlış yapmışım şunu unutmuşum
insanlar bir robot değil Onlarında bir kalbi var
Sonra bir felsefe edindim kendime "Aklımla görüp kalbimle işitmek"
bunu felsefe edindim ve bu güzelliği öğreniyorum kavrıyorum eskisi gibi
umursamamaya calısıyorum yasadıklarımı geçmişe bağlı kalmamaya çalışıyorum
Ama geçmişim onlar benim çabukda bırakamıyorumki geçmişi olmayanın geleceği ASLA OLAMAZ
Şuanki durumumu bir labirente benzetiyorum
Sürekli arayış içersindeyim Zaman karşı yarışıyorum..

A.E Okyanusun mavi derinliklerinden dökülenler..

Yürekleriniz kendi sessizlikleri içinde gecenin ve gündüzün gizlerini bilirler Ama kulaklarınız, yüreğinizin bildiklerini duyabilmeye can atar Düşünce olarak aklınızdan geçenleri sözcüklerle bilmek istersiniz Düşlerinizin çıplak bedenine parmaklarınızla dokunabilmek istersiniz Ve bunu yapabilmeniz iyidir Çünkü ruhunuzun gizli pınarı taşıp, denize doğru çağlamayı ve sonsuzderinliklerinizin hazineleri gözlerinizin önüne serilebilmeyi beklemektedir ama bırakın da sizlerin bilinmeyecek hazinelerinizi ölçecek bir terazi olmasın Ve bilginizin derinlekilerini değnek ve bilinen aygıtlarla ölçmeye kalkmayın Çünkü benliğiniz ölçüsüz ve sınırsız bir denizdir Daima..

Ben dalgın insanları çok severim.
Bu onların iyi olduklarını, fikir adamı olduklarını gösterir.
Zira kötüler ve boş kafalılar, her zaman uyanıktırlar..

1468666_10152276036062262_1476852562_n.jpg

denizlerden... gemilerden...kamaralarımızdan...küpeştelerden... kırlangıçlardan bakarken...
sahillerde yanan ışıklara...evlere...adalardaki yalnız köylere... uzaklardaki yalnızlara... denizlerdeki yalnızlara...
yalnız denizlere... yalnız denizcilere... ufukta doğan ve batan güneşin turunculuğuna... yaşadıklarımıza... duygularımıza...göz yaşlarımıza...içimizde yaşadığımız yoksunluklarımıza... hasretlerimize...karada bıraktıklarımıza...özlemlerimize... yalnızlara...yalnızlıklara...evlerinde yalnızlığı duyumsayan yalnızlara... yalnız denizlerdeki tüm yalnız denizcilere... bir sayfa olsun... seslerine... duygularına...hasretlerine bir kapı...
yoldaş...selametle...

Masmavi gökyüzü kadar , umutlarınız , Mavi denizler kadar uçsuz , bucaksız mutluluklar diliyorum..

20822_10151800558287262_825644361_n.jpg

"denize dönmek istiyorum!
mavi aynasında suların:
boy verip görünmek istiyorum!
denize dönmek istiyorum!

gemiler gider aydın ufuklara gemiler gider!
gergin beyaz yelkenleri doldurmaz keder.
elbet ömrüm gemilerde bir gün olsun nöbete yeter.
ve madem ki bir gün ölüm mukadder;
ben sularda batan bir ışık gibi
sularda sönmek istiyorum!
denize dönmek istiyorum!
denize dönmek istiyorum!"

nazım hikmet

Basit bir insanım belki de. Evet hayallerim çok büyük. Umutlarım da öyle. Bir çocuk ruhuna sahibim. Gördüğüm herşeyi merak ediyorum. Ve göremediklerimi de.

Iyi kalpli bir insanım. Etrafımdakiler ne kadar bana safsında deseler aslında insanlara birşeyler göstermek tek amacım.
Küçükken sadece bir çoban olmak isterdim. Uzakta kimse yokken beni anladığını ve hissettiğini düşündüğüm köpeğimle beraber bir sürünün başında beklemeyi. Ve orada rüzgarın uğultusunu dinlemeyi...
Yanlızlığıma şiirler yazdım hayatım boyunca. Yanlızlığım benim için ıssız bir adaydı. Rüzgarın dahi uğramadığı, yıldızların görünmediği. denizinse rengini kaybettiği...Ailem olmadı aslında hiç. Hepsi yanımda gibi görünse de benden çok uzaktaydı.
Sadece bir çoban olmak istemiştim çocukken. Insanlardan uzakta insanlığı yaşamak için.Insan olmayı üniversite kazanıp iş bulup evlenmek olan sananlar var. Ama bense insan olmayı dünyaya kendinden birşeyler katmak olarak tanımladım hep. Dünyadan birşeyler almak olarak değil...
Ve baktım ki ben birşeyler verdikçe insanlar daha çok alıyor. Pişmanım bu yüzden. Hayalim olan çoban köpeğine ihanet ettiğim için.

Şimdi
Sigara içmekten uyuşmuş dudaklarım, sürekli titreyen parmaklarım var benim. Çökmüş bir omuz, dumandan yanan gözlerim var. Sıkılan bir canım var bir de.

Bunalımda değilim ama çok da iyi sayılmam.
Bugün
Bütün ikiyüzlü insanlardan nefret ettiğimin farkına vardım. Bugün Gemide antipati duyduğum ayağıma basan adama çok fazla tepki verdim belki de, özür dilemesine rağmen. Belki de "biraz yavaş olursanız özür dilemenize gerek kalmaz!" yerine "mühim değil." Deseydim günümüz daha iyi başlayabilirdi.
Yolda yürürken insanların üzerime üzerime gelmesi beni çok huzursuz ediyor. Kalabalıktan ölesiye nefret ediyorum. Ve kendi kendime konuşuyorum nefretim üst seviyelere ulaştığında. Mesela insanlar arasında yürümeye çalışırken diyorum ki, yanımdan geçen birinin duyacağı bir şekilde, "iki yüzlü insanlardan sahiden nefret ediyorum!"
E haliyle anlamsız bakışlara maruz kalıyorum.
Hayallerimi gerçekleştiremedim. Bunun da vermiş olduğu bir hınç var içimde. Her şeyden başkalarını sorumlu tutuyorum. Çünkü gerçekten öyle.

Son olarak

Olm, bi palyaço varmış ya.. Herkesi güldürüyormuş ama kendi hep ağlıyormuş falan.O palyaçoyu çok iyi anlıyorum lan..

Geri