Mantıkla açıklanamayan takıntılar

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Plastik çatal, kaşık ya da tabak kullanabilsem de asla plastik şişeden ya da bardaktan bir şey içemem. Kendimi zorladığımda da kötü hissediyorum.

Bir yere gittigimde mekan ya da akraba vs yemeklerinde et , et suyu vb şeyler varmı diye sorarım

bulaşık makinesini yerleştirirken hep sırayla giderim. 2 bardak, 2 tabak, 3 çatal/kaşık/bıçak. Sonra yine aynı sırada devam ederim. Asla bir sırayı bitirip diğerine geçmem. Hepsini aynı anda bitirmeye çalışırım. Bir şeyleri toplarken de böyle, bir odayı bitirmem. Oradan 3 şey toplarım ya da düzenlerim, sonra başka yere geçip aynı şeyi yaparım, sonra diğerine... : ))

muhabbet esnasında bir şeylerle uğraşmayı seviyorum. elim boş durmayacak. kağıt varsa bin parçaya bölerim onu, su şişesi varsa etiketini çıkarırım, kağıt bardak varsa elma gibi soyarım, kalem varsa söküp tekrar takarım. eller bir şeyle uğraşacak.
genelde de iş yerinde oluyor bu. arkadaşlar arkamda bıraktığım çöplerden rahatsız oluyorlar ama yapacak bir şey yok.

Havlu kullanmam asla nedenini bilmiyorum ama yüzüm soyulacakmış gibi hissediyorum

Sırtım kapıya dönük oturmaktan hoşlanmam. Huzursuz olurum.

Son düzenleme:
Gece bıçakları saklamadan uyumuyorum takıntı değil aslında bir tür fobi
sanki bıçakla öldürülecekmişin gibi bir his var içimde yıllardır

kendim sigara içerken sorun yok ama başkası ben içmiyorken yanımda içerse dumanı rahatsız ediyor ..
hemen tepki alıyorum SANKİ SEN İÇMİYORSUN skdh

uyurken yatak odamın kapısını tam kapatamam, minik de olsa aralık olması lazım, uyurken ama sadece
elleri kınalı birinin yaptığı yemeği yiyemem, el teması kuramam kusasım geliyor

aklıma geldikçe yazarım .p

Sigara tüttürmem asla. Hiç başlamadım. Çocukluktan kalma bir alışkanlık.
Bira ve Rakı için de aynısı geçerli. Başka bir garipliğim yok.

muhabbet esnasında bir şeylerle uğraşmayı seviyorum. elim boş durmayacak. kağıt varsa bin parçaya bölerim onu, su şişesi varsa etiketini çıkarırım, kağıt bardak varsa elma gibi soyarım, kalem varsa söküp tekrar takarım. eller bir şeyle uğraşacak.
genelde de iş yerinde oluyor bu. arkadaşlar arkamda bıraktığım çöplerden rahatsız oluyorlar ama yapacak bir şey yok.

Dinlerken bile dikkatim dagildi 😬

Zaten takıntıların mantıkla işi olmuyor. Altta yatan bir sebep vardır tabii.
Ütünün fişini defalarca kontrol ederim. Bir şeyi beklerken içimden sayı sayarım. Mesela bir şey kaynatıyorum, sayarım. Şimdilik aklıma başka bir şey gelmedi.

Kaldirimdan fln giderken tanidigim 1i yanimda ise -1likte yuruyorsak- yolun yonune gore sag'ima ya da sol'uma alirim. Yani yola taraf ben olmaliyim.

Takinti degil ama olmazsa olmazlarimdan;
1i onumde yavas yuruyorsa ensesine yapistirasim geliyor ama yapmam, bunun yerine pardon gecebilir miyim?, derim ya da ilk firsatta sollamaya calisirim... yavas yurumeyi bilmiyorum...yeni yeni frenleme sistemine girdim, diyebilirim ama o da aklima gelirse... zira unutkanligimi hesaba katarsak pek frenledigim soylenemez...sdsfd

Kaldirimdan fln giderken tanidigim 1i yanimda ise -1likte yuruyorsak- yolun yonune gore sag'ima ya da sol'uma alirim. Yani yola taraf ben olmaliyim.

Takinti degil ama olmazsa olmazlarimdan;
1i onumde yavas yuruyorsa ensesine yapistirasim geliyor ama yapmam, bunun yerine pardon gecebilir miyim?, derim ya da ilk firsatta sollamaya calisirim... yavas yurumeyi bilmiyorum...yeni yeni frenleme sistemine girdim, diyebilirim ama o da aklima gelirse... zira unutkanligimi hesaba katarsak pek frenledigim soylenemez...sdsfd

Yavaş yürüyen insanlara yaptığınız bu zorbalıktan bıktık… Artık yeter söz yavaş yürüyen insanların kfjd sağdan sağdan yürürken pasif agresif bir şekilde “üff püff” diyen insanlara “çok mu sıcak” derim kfjf hayır hayır öyle demem:d sadece bir keresinde “pardon diyebilirsiniz, sizi görmedim” demiştim… o da “size değildi”, demişti kfjf sanırım bir forum üyesiydi… öyle deyince de bi kalıyorsun; rezalet kfjf
Usul usul yürüyoruz ne var sanki… Ankara çok fena şehir, herkes birbiriyle yarış içerisinde… Hızlı gitmek istiyorsan koş kardeşim, onun için de ayrı parkurlar var… evet söyleyeceklerim bitti

Geri