Liv Mutfak Haftalık Yemek Programı

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
süperdi.
pilavda fantazi yaptım bu sefer.
eklediğim suya karabiber eklemiştim o yüzden minik siyahlıklar. bir de tereyağı kullandığım için bi tık sarıydı. bir de demlenmesi için yeterli süre tanınmadı ev halkı açlıktan birbirini kemirmeye başlamıştı. her yerde gözü dönmüş insanlar gördüm. ama lezzet olarak her şey perfect diyebilirim.
demlemesi tam değil herhalde azıcık lapa gibi geldi ondan sordum yoksa tereyağ ve karabiber çok ok

Liv abi
Gelir mi ordan zamandan tasarruflu pratik ama leziz bir yemek tarifi
Karidesli tariflere aşırı merak sardım bu sıra

Liv abi
Gelir mi ordan zamandan tasarruflu pratik ama leziz bir yemek tarifi
Karidesli tariflere aşırı merak sardım bu sıra
karidesli tarifi yıllar önce deneyip mahvetmiştim ama içimde ukde kaldı. tabi o zamanlar daha toy zamanlarımızdı.
bir de karidesi çok sevemedin ben ya. fantastik deniz ürünleri çok benlik şeyler değil.

zamandan tasarruflu modele gelecek olursak; ben daha çok terapi niyetiyle yaptığım için çok pratiklik aramıyorum aslında. bazen 2-3 saatlik süreçlerin içine bile sokabiliyorum kendimi. o yüzden benden klasik öneriler dışında çok kreatif şeyler gelmez. ama youtube ve instagramda bazen pratik ilginç şeyler olabiliyor. oraları kovala derim :*

işte karşınızda mmmükemmel
Kremalı Fettuccine Alfredo
İtalyan hayranlığımı bilen bilir.
İnsanı, doğası, sporu, giyimi, fiziği, modası, tarihi derken daha klas çok az ülke biliyorum.
Forumsal yönetiminden acil İtalyan bayrağı emojisi istiyorum...

1767003648018.png

Foto işinde cidden kötüyüm ama bu yemeğin lezzeti inanılmaz oldu çocuklar.
Öncelikle malzemeler;
Fettuccine
Krema 2 bardak
Tereyağı
Mantar
Soğan
Tavuk göğsü
Tavuk Suyu 1 bardak
Parmesan peyniri
Sarımsak
maydanoz

Püf noktaları;
Tavuk göğsünü ince ince doğrayın döner gibi
Rengi kızarana kadar tereyağında pişirin
Ardından tavukları çıkarıp aynı tavada soğan, mantar ve sarımsağı kavurun
Sonra krema, sonra fettuccine ve sonra tavuk suyunu ekleyin...
Yakalamanız gereken kıvam; ALDANTE olacağı için 7 dakikada bu iş biter.
Üzerine pişince parmesan peyniri veya eski kaşar rendeleyin...

Ben ek olarak
en tepeye bir tane kurutulmuş domates ekledim var ya inanılmaz bir efekt kattı. kesin deneyin
yanına harika bir salata ve hamam usulü acılı naneli ayranla takviye yapabilirsiniz.

Yemeğin başarılı olduğunu Selimden aldığım reaksiyonlardan gördüm. En çok da çocukların beğenmesi beni mutlu ediyor...
Evet dostlar bu hafta da İtalyan rüzgarı estirdik. Tariflerimin devamının gelmesini istiyorsanız beğenip yorum yapmayı ve takip etmeyi unutmayın.
Abonelere özel içerikler içinse ücret ödemelisiniz.

Erkeklerin yemek yapma kabiliyetini birçok kadından daha başarılı buluyorum. İçli köfte de merakla bekleniyor.:)

evet dostlar uzun bir aradan sonra yeniden birlikteyiz
hepinize selamlar iyi haftalar diliyorum
bu hafta sonu radyo yayını da yapmış olmamdan anlayacağınız üzere evdeyim. karakterimi mutfağa yansıttığım bistro tarzı modern ev mutfağı konseptinde ciğer menümü sizlerle paylaşıyorum;

arkadaşlar bu menü için 3 yetişkin 2 çocuk olarak hareket ettim aslında 4 kişilik bir menü diyebiliriz
-öncelikle 750 gr dana ciğer. kasapta kuş başı doğranmış ve sinirleri alınmış olsun mutlaka
ciğerleri önce bir kabın içine alıp 1 tatlı kaşığı karabiberle harmanlanmış una bulayın. ardından fazla unu bir süzgeç yardımıyla süzün
-daha sonra kızgın ve bol yağda kızartın... 3 dakika kızarsa yeter.
-ardından ciğelerleri başka bir tavaya alıp kırmızı toz biber, karabiber, kimyon ve biraz da az önce kullandığınız yağdan ekleyin... bir süre kavurduktan sonra en sonunda tuz ekleyin...

kebapçı tarzı bulgur pilavı için detaylı tarif vermiyorum... ama inanılmaz seviyorum bu lezzeti. içeriğini yazacağım gerisi sizde...
iri pilavlık bulgur
domates
domates salçası
biber salçası
tereyağı
kuru soğan
tuz
karabiber

bir de yanına domatesli soğan söğüş yaptım
domates, soğan ve maydanozu tuz, sumak ve zeytinyağıyla seviştirdik...

patatesi falan geçiyorum... en sonunda hanım vicdana geldi de ayran yaptı sağolsun...

ama bistro tarzı modern ev yemeği konseptinde yaptığım ve yediğin en keyifli yemeklerden biri olduğunu söyleyebilirim.
bu haftalık bu kadardı arkadaşlar. beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. umarım beğenmişsinizdir. içeriklerin devam edebilmesi için beğeni ve yorumlar yapmayı unutmayın. ayrıca özel içerikler ve şovlar için abone olabilirsiniz. <3

1769408704418.png

Selam canlar,
Uzun zamandır evde yemek yapmadığımı fark ettim. Uzun zamandır dediğim 2 hafta falan.
Misafirlikler gezmeler tozmalar derken bir ara verdik. Hemen heveslenmeyin bu hafta da yeni yemek yok.
Fakat önümüzdeki hafta bir şeyler olacaktır. Çünkü karım bana ikea'dan hediye tava ve cımbız aldı.
Tava öyle bir tava ki bir şeyler yapmamak için kendini zor tutuyor. Dedim sakin tatlı çocuk, nasılsa hafta sonu beraberiz.
Hadi bunu kutlayalım...

bilerek sabahın köründe atmayayım açlıktan kudurmayın diye
evet arkadaşlar selamlar hayırlı ramazanlar
bu kez kaçamadım ve iftar yemeği hazırladım.
dün akşamki yemeğimiz hanımın isteği üzerine rize usulü kavurma, selim ve günselinin isteği üzerine özel meksiko böreği

bu meksiko böreğinin içinde çedar peyniri ve kıyma var arkadaşlar... kıymaya sadece tuz ve karabiber ekliyorsunuz... lavaşın üzerine yumurta sarısı ve fırında pişerken arada kaşar rendeliyorsunuz... ımmm nefis oluyor...

yemeklerin lezzetini şöyle tarif edeyim;
vejetaryen günseli duygularını bir kenara bırakup büyük bir iştahla yedi. hayır diyemedi.

1771845230294.png

selam dostlar
dün akşam iftar yemeği biraz kaosa sahne oldu. hanımla birbirimizi boğazlıyorduk sinirden ve panikten
sırayla uyuma kararı vermiştik. zamanlamayı tutturamadım. yetişmeyecek diye hanımı da erken uyandırdık mı? bir de onun gerginliği
çocuklar da mutfağa girip girip duruyor. neyse ki sonuç harika oldu

işte karşınızda nefisss BEĞENDİLİ KÖFTE
yanına tabi yoğurt moğurt salata ıvır zıvır oralara girmeyelim

beğendinin de tarifini köftenin de tarifini internetten arayıp bulursunuz. üstüne de tereyağında pul birer yaptınız mı? mmmmmmm fena
şu an elimde sihirli değnek olsa zamanı geri alıp dün akşamki iftar saatine geri dönmek isterdimmm
ahh o pide ahh o köfteler

ah yanına bir de kuru et salatası
roka zeytinyağı nar ekşisi kuru et ve peynir ahhh susturun beni

1772441005116.png

bu hafta sonu hanım yoktu evde
çocuklar ve kaynanama baktım
biraz koşuşturmalı geçtiği için pratik bir şeyler yapalım dedim. çocuklar çok sevdi nuget ve patatesi
biber falan kızarttım işte ne bileyim domatesleri halka halka doğrayıp kızarttım doğaçlama takıldım
yanına bir de salata yaptım
1777879037822.png

Geri