Liv Mutfak Haftalık Yemek Programı

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Bu yemekleri yaparken yanında dedikodu yapacak biri gerek. Ey yönetim leavme bey için önlük hediye edin. Forumun markası önemli.

Ben bile bu kadar özenmemişim diyebilirim.d Lütfen devamı gelsin. Teşekkürler

Evvet sevgili dostlar
Haftaya bomba gibi başlamak isteyenler
Akşam ne yemek yapacağım ben yine diye deliryum geçiren hanımlar
Yengenin üzerinden bu yükü alaraktan güzel bir jest yapmak isteyen beyler
İşte size çok pratik ve ipten alan bir tarifle geldim.

TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Bu yemek için
6 adet kemiksiz tavuk but, 2 Su bardağı arpa şehriye, 2 kuru soğan, 1 diş sarımsak, baharatlar ve biraz zeytinyağına ihtiyacınız var. hepsi bu

önce biraz zeytinyağıyla butları tavada kızarıncaya kadar pişirin. tavuklar piştikten sonra aynı tavada ince ince doğradığınız soğanları kısık ateşte karamelize bir ton alana kadar kavurun. sonlara doğru sarımsağı da ekleyip biraz daha pişirin. sonrasında şehriyeleri ekleyip bir iki dakika daha döndürdükten sonra 3 bardak kaynar suyu ekleyip ardından tavukları da ekibe dahil edin. en üste de bir dilim limon bırakalım. tavanın kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra da altını kısarak düşük ısıda suyunu çekene kadar pişirin, pirinç pilavı mantığı... hepsi bu kadar. afiyet olsuuun <3

ayranı nasıl köpürttün diye sormayın onu hanım yaptı :liv:

1764572937694.png

Evvet sevgili dostlar
Haftaya bomba gibi başlamak isteyenler
Akşam ne yemek yapacağım ben yine diye deliryum geçiren hanımlar
Yengenin üzerinden bu yükü alaraktan güzel bir jest yapmak isteyen beyler
İşte size çok pratik ve ipten alan bir tarifle geldim.

TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Bu yemek için
6 adet kemiksiz tavuk but, 2 Su bardağı arpa şehriye, 2 kuru soğan, 1 diş sarımsak, baharatlar ve biraz zeytinyağına ihtiyacınız var. hepsi bu

önce biraz zeytinyağıyla butları tavada kızarıncaya kadar pişirin. tavuklar piştikten sonra aynı tavada ince ince doğradığınız soğanları kısık ateşte karamelize bir ton alana kadar kavurun. sonlara doğru sarımsağı da ekleyip biraz daha pişirin. sonrasında şehriyeleri ekleyip bir iki dakika daha döndürdükten sonra 3 bardak kaynar suyu ekleyip ardından tavukları da ekibe dahil edin. en üste de bir dilim limon bırakalım. tavanın kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra da altını kısarak düşük ısıda suyunu çekene kadar pişirin, pirinç pilavı mantığı... hepsi bu kadar. afiyet olsuuun <3

ayranı nasıl köpürttün diye sormayın onu hanım yaptı :liv:

Ekli dosyayı görüntüle 121150
en sevdiğim pilavvvvv :liv:
ellerine sağlık:*

Şalgamda ne giderdi yanında. Maharetinizden doğan ellerinize sağlıkk.:d

Şalgamda ne giderdi yanında. Maharetinizden doğan ellerinize sağlıkk.:d
çok teşekkürler morsalkım. evet bak şalgam iyi bir seçenek. biz ailece asitli veya katkı maddeli içecekler tüketmemeye çalışıyoruz.
hatta bak şimdi ilham geldi. evde şalgam deneyelim...

Ric ederim ki.

Şalgamı gir çık tükettiğimden yemeklerin yanında da seçebiliyorum. Tavuk, kuşbaşı, dolma. kavurma vs bunlarda çok albenili oluyor.

Geri