Aden
Bronz Üye
-
-
-
-
Liselerde zorunlu hale getirilmesi gündeme gelen Osmanlıca dersi sizce gerekli midir?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
"Bunu ancak cahil olanlar ister. Osmanlıcayı iyi bilen biri olarak ben bile bazen mezar taşlarını okumakta zorlanıyorum, kitabeleri ise kolay kolay kimse okuyamaz, bunun için öğreteceklerse hiç öğretmesinler. Osmanlıcayı en çok savunacak kişiyim, ama faydası yok, çocukların zamanına yazık. Teknolojiyi, bilimi öğretsinler, adam gibi tarih kitapları yapsınlar. Osmanlıca için Arapça ve Farsça gramer bilgisi de gerekiyor. Osmanlıca Latin harflerine çevrilse bile okuyanlarca anlaşılamaz. Okutacak öğretim elemanı da bulamazlar. Önce Türkçeyi öğretsinler sonra Osmanlıcaya baksınlar. Osmanlı döneminde bile Osmanlıcayı bilenlerin oranı yüzde 10’larda."
Bu konuyu tartışmıştık burada. Şunu anlayın artık bu tarz adımlar öğrenciler için, bu ülkenin eğitimi için atılmıyor. Hepsi siyasi şov. Neden anlamak istemiyorsunuz bunu?
Osmanlı Türkçesi kolay bir şey gibi konuşuyorsunuz. İşin uzmanları bunu zamanında defalarca tartıştılar. Osmanlı Türkçesi konusunda bu ülkede en iyilerden biri Mhp milletvekili Yusuf Halaçoğlu. Açın araştırın bu adamlar ne diyor, bu konu hakkında ne düşünüyor. Bunları dikkate alın. Kısa bi bölüm paylaşayım.