Alavarez
Gümüş Üye
Bi o eksikti skdndkndnfTrump kızı foruma üye.. babası hakkında kötü konuşmasak mı..
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bi o eksikti skdndkndnfTrump kızı foruma üye.. babası hakkında kötü konuşmasak mı..
Yahu Allah inancı var diye Dışlanan insanlarımızın olduğu bir memlekette hem de laik olduğunu övüne övüne, anlatan laikliği ölümü pahasına savunan insanlara anlatmak istediğim bir şeyler var anlamadın mı? Demek ki Din ile devlet işlerini bir arada yürüterek de dünyanın en büyük Devleti olabiliyorsun. Zamanında biz Osmanlı olarak dünyanın en büyük Devleti idik ama bir farkımız vardı biz o zaman da bugünkü laik anlaştıydık Yani din ve vicdan özgürlüğüne karışmıyorduk ama bugün herkes İslam'a cephe almış. Şimdi bir düşün neye karşıymışlar bugün o karşı çıktıkları şeyleri yaşayan savunan insanlara en ufak lafları var mıymış bir sor bakalım..Sevişmeyle ne alakası var.
Amerika'ya laik diyorsun
Sonra Amerika'ya sövüyorum diye laikliğe sövüyorsun.
Ben de diyorum ki, laiklik Amerika'da olan bir kavram değil.
Yanlış yere sövüyorsun.
Bana söv.
Başörtüsüne çaput parçası dini inançlarını savunan insanlara gerici camide namaz kılıyor diye yobaz diyenlerin olduğu bir ülkede bunu diyenlerin de modern diye tanımlandığı bir dünyanın garip bir huyu var ki gerçekler Eninde sonunda ortaya çıkıyor değil mi? Kendi yazında bahsetmişsin etki etme şansı buldukları tüm toplumları ve yönetimleri kendilerine biat etmek zorunda bırakan Yahudi ve Hristiyanlar bu dünyaya şekil veremez. Dünyaya ve düzene bir şekil vermek istiyorsan ilk önce kafanda şekli oluşturman gerekiyor. O şekilde insanların Adil ve özgürce yaşayabildiği insanlığını tadabildiği günler olmalı. Kimse dışlanmamalı mesela insan varoluş kodlarını değiştirmeye uğraşmamalı. Kendi doğasında var olması gereken insanlar için sınırlar çizilmemeli. İlla bir kalıp gerekiyorsa bu da insanların özgür ve hür bir şekilde yaşadığı birbirine saygı duyduğu Bir kalıp olması gerekiyor. Bizim insanlığı kimseden öğrenmeye ihtiyacımız yok ki insanlık Bizden çok şey öğrenebilir.@kamil0920
Senin kavram kargaşan var.
Laiklik dinsizlik değil. Bunu biliyor ama provokasyon yapıyorsun.
Osmanlı laik değildi on numaraydı, şimdi değiliz çünkü laiklik var dersen haksızlık olur. İmparatorluklarin yıkılışı ve Ulusal devletlere geçiş sadece bizimle ilgili değil. Sadece dinle ilgil de değil.
İmparatorluklar şekil değiştirdi. İngiltere imparatorluk. Amerika imparatorluk. Laik olmayan Müslüman imparatorluk var mı. Yok. Demek ki olay o değil. Ya Yahudi veya Hristiyanlara biat etmişler. Etmeyenlerin de ne halde olduğunu görüyoruz.
İnanclari nedeniyle ezilmişler üzerinden yürütüğün propaganda kabak tadı verdi. Ben de bir Budist olarak inancım nedeniyle eziliyorum o zaman. O noolacak.
Tamam abicim. 30 senedir madem bu kadar rahatsizsin. Değiştir anayasayı. Elini kim tutuyor.
Ama şu an yürürlükteki hali ile anayasaya açıkça muhalefet ediyorsun. Bu işler böyle yürümüyor.
Haklısın laiklik İnsanın insan gibi kendini özgürce var edebilme hürriyetidir. Birkaç yobazın laikliği dinsizlik olarak anlaması ondan daha fazla da üniversite diplomalı modern yobazların dini halkı mahveden Devleti yok eden bir şey gibi görmesi laikliği bu pozisyona soktu. Bahsettiğim her iki anlayışta kınanması lanetlenmesi gereken bir olgu.O öcüleştirdiğimiz laiklik olmasaydı, bugün Hindistan'da müslüman etnisite huzur içinde yaşayamazdı. Büyük kıyım yaşanırdı.
Laiklik herkesi korur. Elhamdülillah millet olarak müslümanız ama devlet, hangi dinden olursa olsun her vatandaşın hakkını korumalı. Eşit olmalı. İnsan kayırmamalı. Adalet herkes için eşit ve adil şekilde sağlanmalı.
Kötülüğü, haksızlığı ve katliamları engelleyen bir şeyi Tanrı da sever diye düşüniimm.
Çağa ayak uydurmak lazım, modern olmak lazım. Modern ordu, modern devlet, modern hukuk, modern eğitim.
Modern laik bir devlet ile ileride Türkiye olarak Ay'a insan bile gönderebiliriz. Ama laiklik olmadan gözümüzü topraktan yukarı kaldırıpta uzaya odaklanabileceğimizi hiç düşünmüyorum. Hep dünya meselelerinde, geçmişte takılı kalıp olduğumuz yerde sayarız. Laiklik olmadan da elbet hayat devam ederdi ama dediğim gibi çember çizip dururuz.