Laiklere kapaklık hareketler.

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Siz misiniz tekke, zaviye, hacı-hoca, şeriata laf edenler?

Dini hükümlerle karar verip el ayak kesenler çok iğrenç değil mi🤣🤣 (bebekleri öldürmek kadını öldürmek değil ama!)

Bir insana Tanrı tarafından verilmiş kutsiyet atfetmek Ne kadar saçma değil mi?( ABD Başkanı ise değil ama!)

Varoluş savaşları Tıpkı bizimkisi gibi hariç savaşlar ne kadar saçma şeyler değil mi? ( yahudiysen değil ama!)

Yaranacağım diye şakşakçılık yapmak yalakalık yapmak Aslansın sen kralsın sen modern'sin sen demek ne kadar aptalca değil mi? ( söylediğin kişi ABD Başkanı ise değil ama!)

Ben daha fazla lafı uzatmayayım bundan anlaması gereken ne kadar yobaz, bağnaz, iki yüzlü, karaktersiz varsa hepsine sevgimi sunuyorum.

Yahu arkadaşlar kör müsünüz kör? Burada Kimileri bana laf etti diye kızıyor Yahudilere, onlardan daha adi insan mı var, yeni mi anladınız?

Neden Türklük konusunda hassasiyet gösterdiğimi kendi devletime önem verdiğimi şimdi anladınız mı?

Trump denen pembe suratlı godoş beyaz sarayda toplantıda evanjelist dini kişilikler tarafından Tanrı tarafından lütfedilmiş özelliklere sahip olarak nitelendiriliyor, Hiç mi zorunuza gitmiyor?

Hani Din ile devlet işleri tamamen ayrı olmalıydı ya modernliğin asıl temeli buydu ya. Ne oluyor arkadaşlar medeniyet diye gözünüzü diktiniz Amerika Bugün tam bir şeriat Devleti olmuş neden bahsediyorsunuz siz?

Hadi bu Dediklerime itiraz edecek olan bir tane Çok süper Zeki ama daha önünü göremeyen dangalak kimmiş bir göreyim.

Sanal aleme Sanal medyaya bu kadar kapılıp da hiç Haberlere bakmıyor musunuz vallahi Şaşırdım billahi şaşırdım.

Ya baktığınız sosyal medyaları kapatın ve sadece Radyo dinleyin. Ya da bir çıkarınız menfaatiniz yok ise, karaktersizlere, adilere, siz kötüsünüz bize nereye bakacağımızı Nasıl düşüneceğimizi söylemeyin deyin.

Hani insanın bir istihap hacmi olur ya. Yani kadrolabilecek kadar yükleri sırtlar insan. Bizim en büyük özelliğimiz beyin taşımamız başka bir ekstramız yok yani kusura bakmayın. Ama beyni taşıdığımıza inandığımıza göre, gözümüze baka baka Siz beyinsizsiniz diyenlere ne demek lazım, artık afalladım.

Kamil abi, eleştirdiğin şeylerin çoğuna insanlar zaten karşı.
Ama aynı anda herkesi tek kalemde yobaz, iki yüzlü diye yaftalayınca söylediğin şeyin değeri düşüyor.

ABD’de din-siyaset ilişkisi tartışılır, ama bunu genelleyip şeriat devleti demek de sağlıklı bir analiz değil.
Tepkin anlaşılır ama bu üslupla kimseyi ikna edemezsin

Kamil abi, eleştirdiğin şeylerin çoğuna insanlar zaten karşı.
Ama aynı anda herkesi tek kalemde yobaz, iki yüzlü diye yaftalayınca söylediğin şeyin değeri düşüyor.

ABD’de din-siyaset ilişkisi tartışılır, ama bunu genelleyip şeriat devleti demek de sağlıklı bir analiz değil.
Tepkin anlaşılır ama bu üslupla kimseyi ikna edemezsin
Ikna etmek mi Güldürme beni, Yahu daha nesini anlatmak gerekiyor ki anlaması için? Tek dediğim, artık birileri utanmasını bilsin yeter. Artık laf olsun diye eleştirmeyi bırakıp çözüm önerileri sunsunlar başka bir şey istemiyorum. Bu platformun bir kalitesi olmak zorunda.! Kaliteli olmak için birkaç zırtapozun dediğini tekrarlamak, Hiç alakası olmayan Kim kiminle ne yaptı, bugün yemekte ne var, acaba Nereye gitsem, Bak neler olmuş gibilerinden konuların değil zeka ve Öneri gibi konuların ön plana çıkması gerekiyor. Lütfen arkadaşlar Lütfen bu konuda özen gösterelim diyen ben olursam dikkate alınmaz. Ama sen bu konuda öncülük edersen sevinirim.

Hayatım, sağa sola küfür etmişsin ama hiç bişi anlamadım.

Amerika'dan bana ne. Hristiyan için laik seküler şeriatçı diye bişi mi var. Trump dünyaya zulmediyorsa bana niye bağırıyorsun.

Hayatım, sağa sola küfür etmişsin ama hiç bişi anlamadım.

Amerika'dan bana ne. Hristiyan için laik seküler şeriatçı diye bişi mi var. Trump dünyaya zulmediyorsa bana niye bağırıyorsun.
Artık zihinlerde belli bir format düzenlemesi yapmak gerekiyor. Bu da sadece düşünerek olmaz Nasrettin hoca'nın hindisinden farkımız, sadece düşünmek değil, düşündüğümüzü artık herkese aktarmak olsun.

Artık zihinlerde belli bir format düzenlemesi yapmak gerekiyor. Bu da sadece düşünerek olmaz Nasrettin hoca'nın hindisinden farkımız, sadece düşünmek değil, düşündüğümüzü artık herkese aktarmak olsun.
Ne istiyorsun. Forumda dünyayı kurtarmamizi mi. Biz onu yapmayı denedik 30 yıl önce. Olmuyor.

Bizlik bir durum yok. Forumun böyle bi misyonu da yok. Halk TV falan izle. Onlar baya bı kurtarıyor dünyayı her akşam.

Kamil0920 abi ikinci el araba almayi dusunuyorum. Fiyat performansi ve yakit bakiminda tavsiyen var mi?

Ben de forumu Kamil abi gibi kullanmak istiyorum.
Futursuzca aklima gelenleri yazmak.

"Hadi bu Dediklerime itiraz edecek olan bir tane Çok süper Zeki ama daha önünü göremeyen dangalak kimmiş bir göreyim."
Yorumları okuyorsan bir yetkilinin yazdığı yorumu okuduğunu biliyorum, ben de onun gibi düşünüyorum. Herkes yazdıklarımın ne kadar haklı olduğunu biliyor, bunu Sen de gayet iyi biliyorsun eminim. Kastettiğim kişilerin de bunları Anlamayacak kadar beyninin olmadığı ortada. Yani aklıma gelenleri yazıyorum demiyorum, Onların akıllarına gelmeyecek şeyleri yazıyorum onların aklına gelmeyecek şekilde ama anlayacakları dilde.

Ikna etmek mi Güldürme beni, Yahu daha nesini anlatmak gerekiyor ki anlaması için? Tek dediğim, artık birileri utanmasını bilsin yeter. Artık laf olsun diye eleştirmeyi bırakıp çözüm önerileri sunsunlar başka bir şey istemiyorum. Bu platformun bir kalitesi olmak zorunda.! Kaliteli olmak için birkaç zırtapozun dediğini tekrarlamak, Hiç alakası olmayan Kim kiminle ne yaptı, bugün yemekte ne var, acaba Nereye gitsem, Bak neler olmuş gibilerinden konuların değil zeka ve Öneri gibi konuların ön plana çıkması gerekiyor. Lütfen arkadaşlar Lütfen bu konuda özen gösterelim diyen ben olursam dikkate alınmaz. Ama sen bu konuda öncülük edersen sevinirim.

Tamam, burada haklısın. Kalite meselesi gerçekten önemli.
Ama kalite şu konular çöp, bunlar değerli diye yukarıdan belirlenerek oluşmaz.

İki şeyle oluşur:
  1. İyi içerik üreten insanların artması
  2. O içeriklerin görünür olması
Ben öncülük ederim, sorun değil. Ama bu iş tek kişinin hadi kaliteli olun demesiyle olmaz.
Sen de dahil olmak üzere herkes taşın altına elini koyacak.

Daha az şikayet, daha çok içerik.
Gerisi zaten gelir. :)

4 vites olduğu için zaten radara girme ihtimalin yok😅 yağmur çamur dere tepe demiyor bastı mı gaza gidiyor🤣🤣

Ya @Randius yapma Allah aşkına. Suyuna gidiyorsun adamın tamam olgun bir tavır ama bu foruma da kalitesiz denmez. Hem öyle bile olsa bunu bir üst noktaya taşıyacak adam kamil mi. Ortaya sövüp sayıp gidiyor. Sarkastik tavırlarla onun gibi düşünmeyenleri aşağılıyor. Savaşta iyice kaybetti kendini. Değilim abicim İran'ın yanında değilim. Bu böyle diye niye gerçekleri göremeyen bir cahil oluyorum. İran tarafında olmamam Amerikanci olduğum anlamına da gelmez. Ülkelerin romantik taraftarlari olmaz. Çıkarları olur. Tüm İslam coğrafyasını (mezhep meselesini de boşver) Amerika yanında olunca suç olmuyor, ülkenin sekulerleri sırf müslüman diye İran karşıtı olmakla suçlanıyor.

Vallahi yeter

Yorumları okuyorsan bir yetkilinin yazdığı yorumu okuduğunu biliyorum, ben de onun gibi düşünüyorum. Herkes yazdıklarımın ne kadar haklı olduğunu biliyor, bunu Sen de gayet iyi biliyorsun eminim. Kastettiğim kişilerin de bunları Anlamayacak kadar beyninin olmadığı ortada. Yani aklıma gelenleri yazıyorum demiyorum, Onların akıllarına gelmeyecek şeyleri yazıyorum onların aklına gelmeyecek şekilde ama anlayacakları dilde.
Abi insan akli okuma daha icat edilmedi.
Ikilemde birakma insani.
Ermislerden misin?

Ya @Randius yapma Allah aşkına. Suyuna gidiyorsun adamın tamam olgun bir tavır ama bu foruma da kalitesiz denmez. Hem öyle bile olsa bunu bir üst noktaya taşıyacak adam kamil mi. Ortaya sövüp sayıp gidiyor. Sarkastik tavırlarla onun gibi düşünmeyenleri aşağılıyor. Savaşta iyice kaybetti kendini. Değilim abicim İran'ın yanında değilim. Bu böyle diye niye gerçekleri göremeyen bir cahil oluyorum. İran tarafında olmamam Amerikanci olduğum anlamına da gelmez. Ülkelerin romantik taraftarlari olmaz. Çıkarları olur. Tüm İslam coğrafyasını (mezhep meselesini de boşver) Amerika yanında olunca suç olmuyor, ülkenin sekulerleri sırf müslüman diye İran karşıtı olmakla suçlanıyor.

Vallahi yeter

Kimse kimseyi taraf seçmeye zorlayamaz hocam
İran’ı desteklememek Amerikancı yapmaz, desteklemek de yobaz yapmaz

Ama şu net, konular genellikle tartışmaktan çıkıp birbirine laf sokma, aşağılama ve genellemelere dönmüş durumda, farkındayım

Forumda herkes fikrini söyler, ama hakaret, etiketleme, sen şöylesin dili olmazsa, kalite dediğim şey de tam olarak bu zaten.

Devam edeceksek fikir konuşalım.
Yoksa bu da, diğer konular da kilitlenir, kimseye faydası olmaz. :D

Vallahi yeter
Haa şu mesele, fakir sevişse zina, ünlü ve zenginin (modern tanıma uyanlar) sevişmesine flört diyelim öyle mi? Sekülerim diye anlayışıma inançlarıma sövenlere sektir(sekülerlik kökünden geliyor sanırım) git diyesim geliyor. Çağdaş görünmek için hangi kelimeyi kullanacağımı yazarsan sevinirim.

Haa şu mesele, fakir sevişse zina, ünlü ve zenginin (modern tanıma uyanlar) sevişmesine flört diyelim öyle mi? Sekülerim diye anlayışıma inançlarıma sövenlere sektir(sekülerlik kökünden geliyor sanırım) git diyesim geliyor. Çağdaş görünmek için hangi kelimeyi kullanacağımı yazarsan sevinirim.
Sevişmeyle ne alakası var.
Amerika'ya laik diyorsun
Sonra Amerika'ya sövüyorum diye laikliğe sövüyorsun.
Ben de diyorum ki, laiklik Amerika'da olan bir kavram değil.
Yanlış yere sövüyorsun.
Bana söv.

Geri