KYK Borçlarının Silinmesi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
kusura bakmayın ama paşa paşa ödeyeceksiniz genşler.
zaruriyetti ya da keyfiydi bilemem.
ben de aldım ve o para olmasaydı belki de bitiremezdim okulu.
burada sadece devlet şunu yapabilir, krediyi kullanan kişinin resmi olarak (sgk vs.) işe girmesini bekleyebilir ve ona göre ödeme planı oluşturur.

öyle öğrencilik zamanında ben bu parayı bi güzel ezeyim ya da evden para gelmediği için kıt kanaat o parayla okulunu okuyan adamın okul bittikten sonra "yeeaa ödemeyelim, borçlar silinsin, iş de yok zaten" demesini anlamıyorum.

eklemedir koca konak: o dönem okul bittikten sonra 2 sene bekliyordu zaten devlet. 2 yılın sonunda ödeme planı oluşturuyordu. sen o iki yıl içerisinde zaten kendini ayarlayacaksın.

Son düzenleme:
Boş boş okuyup okuduktan sonra da ülke yararına bir şey yapmayıp toto büyüten gençlerden ben iki değil 5 katını alırım aslında. Sen ne yaptın bu ülke yararına ne katma değer ürettin de ne istiyorsun ? Hem ayranım dökülmesin hem ... yok öyle

ben ödedim onlar da ödesinciler.......

images

Umarim silinir,
Çektiğin zaman güzel geliyor ama öderken insanin çok ağrına gidiyor. Gerçi 2 ödeme yaptim sonrasini babam direk kapatmiştı ama olsun:78aNG5:

Bu konuda vicdanim ve aklim farkli dusunuyor lakin ulke menfaati icin doğrusu genclerin cektikleri bu burslari odemeleridir. Guzel bir sekilde sebepleri detaylandiririlmis, begendim cogu yorumu elinize saglik arkadaslar.

inşallah silinmez. ihtiyacı olup da zaruri çeken için de aynı şeyi söylerim, keyfi çeken için de.

Yok öyle dünya. Devletin topladığı vergilerden sizlere burs verilecek ama siz sonra ödememek için cart curt edeceksiniz.

Ben öğrencilerime her zaman söyledim "olum bak eğer anan baban para gönderme sıkıntısı yaşayacaksa, karşılıklı burs da olsa al; ama yok, para sıkıntısı yaşamam diyorsan kat'a başvurma zira sonra öderken sıkıntı yaşarsın" diye. Ve bu uyarıyı birçok öğretmen yapmıştır emin olun. Uyan oldu veya olmadı, kendisi bilir.

Ammmaaaa sen buna rağmen kalkıp da devletin benden kesip de siz okuyun diye verdiği paraları vermemek için kırk takla atarsanız illa bi yerden çıkar onun acısı.

o paranın size veriliş amacı var. sosyal devlet falan filan işte. Sen üniversiteyi kazandığın halde az da olsa o paraların size veriliş amacını öğrenemeyip, okumuşsanız kusura bakmayın da boşa okumuşsunuz.

zira sana borç verilip, geri alınan parayla senden sonra başka bi muhtaç ailenin çocuğuna kaynak oluyor o paralar.

Yine aldatılıyoruz kredi ver faiz olarak 2 kat öde mükemmel bir sistem. Gençliğim talan oldu buna denilir bence.

Aldıkları paranın karşılığında nasıl bir borcun altına girdiklerini biliyordu bu insanlar ve bu borcu bilerek o kağıdın altına imzalarını attılar. Şimdi çıkıp bu borcun affedilmesini beklemek yada affedilmesini destelemek bana göre çamura yatmaktır. Bu tip insanların ileri ki yaşamlarında altına girdikleri hiç bir borç sözüne güvenilmeyeceği anlamına gelir. İleride vergilerini ödemez yine affedilmesini beklerler.
Ayrıca ben ödedim onlarda ödesin demem çünkü ben kendi şahsi borcumu ödedim. Ödememek ve sonuçlarına katlanmakta onların kendi sorunu.

Oggy bey haric.

yüce rabbim zorda kalanı sıkıntısından kurtaran kullardan olmayı nasip etsin inşallah.....

OrbqVz.jpg

Silindiğine dair bir açıklama yapılmadı. Ben de 6 bin TL olan borcumu 13 bin küsur olarak ödemiştim. Bizim zamanımızda okul bittikten sonra, 2 yıl sonrasında işe girsen de girmesen de borcu ödemen gerekiyordu. Ancak yönetmelikteki son değişikliklerle birlikte okul bittikten sonra sigortalı işe girene kadar ödeme yapmak mecburi değil. Bir de askerlik, doktora gibi durumlarda erteleme durumu var.

Silinmesi için tam teşekküllü bir hastaneden "hayatını devam ettirebilmesi için çalışması mümkün değildir" şeklinde bir sağlık raporu alınması gerekiyor, aksi halde ödenmek zorunda.

sigortalı işe girme kısmı yanlış döngüsel hanım... eğitime devam edilmesi hariç, 2 yıl müddeti var.... düzenli çalışabileceği bir iş bulamadığı için birkaç arkadaşıma kykdan uyarı geldi ve banka hesaplarına el konuldu...... ve bu insanlar aldıkları parayı kafelerde harcamadı, gerçekten ihtiyaçları vardı.....

Öğrenciyken harcamışlar işte ne olmuş? Neleri neleri siliyorlar. Bunları da siliversinler.

Ben ödedim onlar da ödesin diyemeyeceğim. Kardeşim de aliyor şuan mezun olduktan iki sene sonra her türlü o borcu ödemek ona degil bana kalacağı için silinsin diyorum...

Kyk milletin parası
İmkanı olmayana verilmesi gerekir,
Bu imandan faydalanan insan
Mutlaka millete faydalı olmak zorunda, vebali var bunun.
Gerçekyen ödeme güçlüğü çekenlerin
borcunun silinmesin de bir mahzur görmüyorum

Geri