KYK Borçlarının Silinmesi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Ülkemizde çok sayıda üniversite mezunu, KYK borcu nedeniyle zor durumda ve borçların silinmesi ile ilgili kanun teklifleri meclise sunuldu. Sizin bu konuda görüşleriniz nelerdir?

kyk-kredi-borclari-silinecek-mi-meclise-kyk-kredi-borclari-icin-4-teklif.jpg

Ay lütfen böyle bir şey olsun.
Bir ara af çıkmıştı şimdide çıksın

Yaptığım en doğru işlerden biri ilk yıl bu krediyi reddedip ikinci sene tekrar başvurmaktı.. Borç doğrudan üçte bire indi..

Devlet normalde kasasına girmesini beklediği alacaklarını siler veya affeder, mesela vergi gibi, ama kasasından çıkan alacağını sildiğini hiç hatırlamıyorum. Bürokratik kafa sonuçta bu paralar verildi ve harcandı, tahsili şart diye işler ama siyasilerin tutumu belli olmaz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da müsteşarların hatta Bakanların ne söylediğinin önemi yok, Cumbaba'ya kulak verin.

• Beğen
Tepkiler: X
Ee, bize çatır çatır ödettiler.
Onlarda ödesin banane.

Ben ödedim onlarda ödesin demeyeceğim.
Umarım silinir ama sanmıyorum :)
AKP bin Red MHP nin çekimser oylarıyla kapanır bu sayfa:)

Tamam ozaman sadece faizlerini silsinler.

Faiz silinse zaten yine aynı şeye denk geliyor.
Bir ara af gelmişti hem. Ama tabii ne kadar geçti üstünden
Ben sana ödemeseydin banane diyeyim mi dieciğim? :d

Faiz silinse zaten yine aynı şeye denk geliyor.
Bir ara af gelmişti hem. Ama tabii ne kadar geçti üstünden
Ben sana ödemeseydin banane diyeyim mi dieciğim? :d

Ödemesen ne olcak ki? Aldığın ufacık maaşından kesmeye başlıyorlardı.
Bilmiyorum şimdi de aynı mı, yani bir nevi mecbur bırakıldık sevgili Alaz
Biz ödedik, sizde ödeyiniz.

gazi çocuklarına burs çıkıyormuş mesela, ben zamanında başvurumda bunu belirtmeme rağmen bana çıkmamıştı, seneler sonra kardeşime çıktı, itiraz edince de hede höde.
yeminle anarşikliğimden ötürü özel durumumu bile görmezden gelmişler.
o kadar burs içinde beni mi sıyırdınız bi allahsızlar.
neler neler siliyorlar bunları da silseler bir yerleri eksilmez eminim ki, harcarken iyiydi diyenler var, eh niye iyi olmasın ki sonuçta para harcıyorsun? aldığıma pişman mıyım, tabii ki pişmanım gerek yoktu, ben güzel bi şey sanıyordum, boşver alma dediler, haklılarmış...
iş bulabilen birçok insan bir şekilde ödemeye de başlıyor, bu isyanların çoğunun sebebi borcun üstüne yatmak değil aslında iş bulamamak.
yoksa bunu alırken ödeyeceğini herkes biliyordu ama mezun olduktan sonra işlerin böyle olacağını kimse bilemiyordu.
çok ümitli değilim ama belki son kozunu buna oynar hökümet.

Ödemesen ne olcak ki? Aldığın ufacık maaşından kesmeye başlıyorlardı.
Bilmiyorum şimdi de aynı mı, yani bir nevi mecbur bırakıldık sevgili Alaz
Biz ödedik, sizde ödeyiniz.

Evet kesiliyor
Ben ödüyorum maalesef erteleme yapmadım ama af çıksın
-sigortalı olunca direk kesiyorlat bilirsin

Kanun teklifini kimin verdiğine bağlı. :)

KANUN TEKLİFLERİ TBMM 'DE

TBMM 'de ise KYK borçlarının silinmesi için çok sayıda kanun teklifi var. Son dönemlerde verilen KYK tekliflerine bakacak olursak, teklif veren milletvekilleri ve kanun tekliflerinin özetleri şu şekilde;

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu 'nun kanun teklifi özeti: Teklif ile; yüksek öğrenimlerini tamamlayan öğrencilerin öğrenim ve katkı kredisi borçlarının silinmesi amaçlanmaktadır.

CHP 'li Mahmut Tanal 'ın KYK kredileri için kanun teklifi: Teklif ile; yükseköğrenim öğrencilerine verilen öğrenim kredisi ile katkı kredisinin geri ödemesiz olarak verilmesi, daha önce bu kredilerden yararlanıp muaccel borcu olanlar ve halihazırda kredi almaya devam eden öğrencilerin de borçlarının ödenmiş sayılması öngörülmektedir.

HDP'li Muazzez Orhan 'ın kanun teklifi özeti: Teklif ile; öğrencilere verilen kredilerden herhangi bir şekilde faiz alınmaması, geri ödemenin öğrenim boyunca yapılan toplam ana miktar üzerinden yapılması ve eğitim süresinin bitiminden itibaren iki yıl sonra başlaması amaçlanmaktadır.

CHP 'li Haydar Akar 'ın KYK kanun teklifi: Teklif ile; yüksek öğrenimlerini tamamlayan öğrencilerin öğrenim ve katkı kredisi borçlarının silinmesi amaçlanmaktadır.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Üç partinin TBMM 'ye sunduğu kanun teklifleri Plan Bütçe Komisyonu'na geldi. PBK 'ya gelmesi sonrası kanun teklifleri görüşülecek. Görüşülmelerinin ardından teklif komisyonda oylanacak.

DİKKAT ÇEKEN NOKTA

Komisyondan geçmesi sonrası kanun teklifleri TBMM Genel Kurulu 'na sevk edilecek. Genel Kurul'dan geçmesi sonrası kanun teklifleri Cumhurbaşkanı'na gönderilecek. Ancak AK Parti ile MHP'nin destek vermemesi durumunda kanun teklifleri komisyondan ve genel kuruldan geçmez.

KYK Kredi Borçları İçin 4 Teklif

Başlığı görünce silindi mi lan dedim..... çünkü 15.720tl ödedim ben yemin ederim evlat acısı gibi koymuştu..............

Borçlar silinemez dersin ki bu dönemden sonra kredi vermeyeceğim herkese burs vereceğim eyvallah ama geçmiş dönemde karşılıklı anlaşma ile alınan verilen kredi silinemez. Silinmedi de zaten hiç. Ee ben de derim ödeyenler keriz miydi 10bin de ben ödedim. Benim param var mıydı o zaman yok valla kredi çektim ödedim. Ağlamanın lüzumu yok. Asgari ücretle girdik çalışma hayatına çok şükür şu an halimiz vaktimiz yerinde. Onu ödemeyim bunu yapmayayım üzülüyorum böyle ömür geçmez, alışın biraz zora hemen kaçmayın.

Son düzenleme:
Nabız yokluyorlar. Bunu oy için bile yapsalar geçmişte ödeyenlerin %90ının oyunu kaybederler. Aynı vergisini gününde ödeyen esnafa kobiye yaptıkları gibi :)

Geri