Kuymak

Konu sahibi son olarak 2263 gün önce görüldü
Bize yol kenarında bir tesiste bundan yedirdiler. Allah bin bereketini! Kardeşimle beraber bitiremedik.

Ama ben umudumu kesmedim Ayder yaylasında bir esnaftan bir kez daha yedim. Dedim bu budur.

İyi yapılan bir yerde yenilirse tadından yenmez.

Mıhlama güzel bir yemektir.( Güzelde yaparim) :)
İlk tadacak olanlara tavsiyem,yerinde tatmanız ihaveanidea tam da doğru adreste tatmissiniz.afiyet olsun

Tek kelimeyle ef sa ne. :p bayılıyorum lezzetine. Alper Karşıyaka da Fafuly var çok güzel yapıyor :D X ile çıkın çıkın gidin.

Karadenizde bölgesine göre mıhlama ve kuymak adı verilen yiyecek aynı iken doğu anadolu bölgelerinde kuymak sizin bildiğinizden çok daha farklıdır.

Sadece unla yapılır, yanardağ şekli verilir ve ortasına iyice kavurulmuş tereyağ dökülür. Her lokma mis gibi kokan tereyağına batırılıp ardından mideye indirilir.

Fakat oralarda bu bir kahvaltı yemeği değildir. Doğum yapan kadınların sütü gelsin veya gücü kuvveti yerine gelsin diye yapılır. Aynı zamanda ameliyat olmuş erkekler içinde yine tekrar güçlensin diye yapılır. Zevke göre yapıldığı çok çok nadirdir.

Öf. Abartılan şu blacksea şeyleri...

Kuymak mı mıhlama mı? Fight!​

Öve öve bunun da fiyatını arttırdık maşallah bir kahvaltı edelim diyorsunuz dışarda ekstra paraları yüklüyorlar yok kuymak yok börek diye diye :p

Severiz efenim yöresel yemekleri :p

Karadenizli patronum harik ayapar bu sabah da yedik sagolsun : )
Ailecek hastasıyız

Karadenizliyim ama mantığını henüz çözmüş değilim
Una ekmek batırıp yemek de ne bileyim

Geri