Kuymak

Konu sahibi son olarak 2263 gün önce görüldü
Karadenizli arkadaşım var. Biz bile beğenmiyorsak sen hiç beğenmezsin dedi. Karadenizin yemek kültürü bana çok hitap etmedi açıkçası.

afiyet olsun bana.

index.jpg

Üfff sen ne anlarsın güzelden. :D

Karadenizde bölgesine göre mıhlama ve kuymak adı verilen yiyecek aynı iken doğu anadolu bölgelerinde kuymak sizin bildiğinizden çok daha farklıdır.

Sadece unla yapılır, yanardağ şekli verilir ve ortasına iyice kavurulmuş tereyağ dökülür. Her lokma mis gibi kokan tereyağına batırılıp ardından mideye indirilir.

Fakat oralarda bu bir kahvaltı yemeği değildir. Doğum yapan kadınların sütü gelsin veya gücü kuvveti yerine gelsin diye yapılır. Aynı zamanda ameliyat olmuş erkekler içinde yine tekrar güçlensin diye yapılır. Zevke göre yapıldığı çok çok nadirdir.

Sevgili Kitapella Doğu Anadolu'daki kuymak diye bahsettiğiniz tarif Karadeniz Bölgesinin belirli kesimlerinde de mevcut. Gameno haşilo ismiyle yapılmaktadır. Fakat asla benim damak tadıma hitap etmemekte. :)

Kuymağa gelirsek, Karadeniz mutfağının enlerinden bana göre.. Beğenmeyen arkadaşlar da muhtemelen maharetli elden tatmamışlardır bu lezzeti..

Sahurda yendiğinde enfesto bir şekilde tok tutar ama fillerce su içilmesine sebep olur

"Kuymağa gelirsek, Karadeniz mutfağının enlerinden bana göre.. Beğenmeyen arkadaşlar da muhtemelen maharetli elden tatmamışlardır bu lezzeti.."

Sevgili yeLda'nin yorumuna katılıyorum:)

Geri