Kuymak

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Mısır unundan karadeniz yöresel yemeği.Muhlama diyenleride vardır.Tadı harikadır.Hele tavayı kazıma safhası Üff ( :

artvinliler gününe gittim. mıhlama ve içli köfte vardı standlarda. bir çırmıktılı olarak artvinliler gününe gidip hatay usulü içli köfte yiyip çıktım. adı kuymak mı muhlama mı her neyse, içimde kaldı. lazuta gidip yiyecem bi gün

Eskiden ne cok yerdim. Mersin' e gittigimden beri yememistim. Hatce teyzeme gidim de bana kuymak yapsin. :T:

Bi Karadenizli olarak pek aramadığım bir tat.

Karadenizli olmadığım halde hem çok iyi yaparım hem de çok güzel yerim :p

sadece mısır unundan yapılmaz, ana malzemesi aşırı uzama özelliğine sahip tulum peyniri ve tereyağdır, sıcak yenmesi tavsiye edilir.

Ihıhımm sevmem
Bir kez yedim bir daha yemeyi düşünmüyorum :T:

sabah 5te çıkan sıcak ekmekle yerdik çocukken
ayrı bir tat.
turşu kavurması kuymağı sollar o ayrı

Böyle bir güzellikten habersiz yaşayanlar var (:

Bol tereyağ,bol tel peyniri ve mısır unuyla yapılan Karadeniz yemeğidir.İsteğe göre kaşar peyniri ve diğer peynir çeşitleride kullanılabilir.Malzemeleri doğal ve yöreye özgü olmalıdır.Mümkünse sabah yenmesine fayda vardır.Çünkü çok ağırdır.Gün boyu sizi tok tutabilir =)

Hic denemedim Hala Yemedimde Fakat Esimin Karadenizli olmasindan Dolayi Artik Bolca Yerim Kuymagi ve Daha Nicelerini :p

Öyle herkesin bilemeyeceği bir yiyecektir. Karadenizlilerin çoğu mutlaka tatmıştır.

Ayrıca; kaşarlısı güzel oluyor.

Zamanında baya yemiştim ama şimdi tadını bile hatırlamıyorum. Pek akılda kalıcı bir lezzet olmamış tarafımca :honk:

Mıhlama muhlama kuymak bu üçü tamamen farklı tatlardır. Bizde mıhlamanın ana maddesi mermidir. Muhlama tereyağı ve peynirden yapılır.

Kuymak ise tereyağı mısır unu yanında peynir konursa peynir kuymağı olur. Kaymak koyarsanız kaymak kuymağı olur ki eşi benzeri yoktur.

Teerayağı mısırunu ve peynirden olusanından yedim. Kuymak mı mıhlama mı bilmem ama mükemmeldi.

Çeçil peynirinden yapıyorum hemde daha hafif deneyin derim bununda adı sündürme ben koydum adını.. :D

Geri