Kuymak

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Ooo mis miss. Olsada yagina bansak cektirsek.

Tuz oranı yüksek acılı bir peynir vardı bizim yöreye has unuttum adını; bolca ondan,tereyağlı, mısır kuymağı olcak. Yapabilmedeki başarınız dibini ölçülü tutturabilmekle alakalı.
Çocukken dibi geldiğinde az tavayı alıp kaçmazdım.
Rahmetli Alem-i Sır süper yapardı

trabzonlularin sacmaligi iste. bildigin muhlamayi kuymak yapmislar. uyduruk bir isim olduğu nasıl da belli.

Ehteyar, buyugumuzsun, beni ayaga kaldirma. Momolilere ettigimi sanada ederim ha :hıı:

Bed suratin bana dedigine bak, vuuuuuuv. Kuymak ve muhlama'nin ayni malzemelerden yapildigina bakma. Muhlama'nin peyniri, kuymagin misir ununa cokca dikkat edilir. Ince ayrintiya dikkat momoli

bir cok trabzonlu kuymagin ne olduğunu bilmiyor ve muhlama yapip adina yine kuymak diyorsunuz. sizin yasiniz yetismedi boyle seylere. cok kuymak yedik yauv .d siz de tadın şunu artik, öyle bilmeden anlatmayın yegenim. pardi suratli.

Mıhlamanın peyniri daha çok uzar, kuymak o kadar uzamaz. İkisi de bol tereyağlıdır. Aman yareppim, kim hortlattı bu konuyu.

ikisi de çok güzel, kara lahana çorbası yok mi :liv:

Senin kuymak diye yediklerini nerden bileyim bed surat. Ama sunu bilesin, sana ne kuymak var ne muhlama. Sana sirgan yemegi var ehteyar. Iftara kadar kokusu burnunun direginden ayrilmiya

images

Sarma bir, menemen iki , bu da üç. Gereğinden fazla abartıldığını düşünüyorum.
Hele şu Karadeniz dizisiyle herkesin diline düştü.
Benim damak zevkime hitap etmiyor. :o

çok severim bol tereyağlı off off.

Görüntüsünü sevmediğimden yemem.
Tadını da bilmem.

Atakumda bir bahar sabahı yemiştim öylesini daha tatmadım ya (çok mu açtım acaba)

Geri