Kütüphane'm ve İçindekiler...

• Kullanıcı Nef'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
7BF1F051-315A-40ED-A515-1E17C11AB940.jpeg

daha ilk sayfadan vuruyor, buradan da teşekkür etmek istedim. insan sevdi mi bunu çok belli etmek istiyor, hep belli etmek istiyor; buna bir şahıs ya da bir nesne dahil. seni seviyorum, kitabı da seveceğime eminim. teşekkür ederim.

kitap yeni çıkmış. yorumlara şöyle bir baktım da herkes kötülemiş. larien bırak ilk sayfadan vuruyor demeyi, kral çıplak de : /

Ekli dosyayı görüntüle 72666

daha ilk sayfadan vuruyor, buradan da teşekkür etmek istedim. insan sevdi mi bunu çok belli etmek istiyor, hep belli etmek istiyor; buna bir şahıs ya da bir nesne dahil. seni seviyorum, kitabı da seveceğime eminim. teşekkür ederim.

caanııımm Ahmet Ümit'in yeri ayrıdır seveceğini umuyorum
veee kocaman seviyorum seni ♡

Son düzenleme:
kitap yeni çıkmış. yorumlara şöyle bir baktım da herkes kötülemiş. larien bırak ilk sayfadan vuruyor demeyi, kral çıplak de : /

susar mısın, ben seveceğim muhtemelen… çık bu konudan kdkdj hiçbir şeyi beğenmeme timi seni:/ (plesk, kişisel sayfadayız bu arada dövüşeceksek, öbür konuya geçip kavga dövüş edelim, kozlarımızı orada paylaşalım kdkdjd)

Kütüphanemizin yeni bebeği, @Fernando seçimiylee
Konu hakkında az çok bir şeyler biliyoruz, hem izleyerek hem okuyarak, bakalım nasıl ilerleyecek kitap merak ediyorum epey
Resimlerle destekli ve bu detayı sevdim, kapağı da güzel , indigo kitaptan çıkmış, hadi okuyalımmm
Snapchat-331685472.jpg

veee bittii, sıra sende .p
seveceğini düşünüyorumm, merak ediyorsun dimiii

kitaba gelirsek, çernobil dizisinden ya da okuduğumuz duyduğumuz birçok şeyden aşinalığımız var.
ilk bölümleri daha teknik verilerle, tarihi bilgilerle geçiyor..daha sonra yazarın çernobil bölgesine yolculuğu ve süreçte şahit oldukları anlatılıyor..Çektiği resimler, o havayı soluduğu anları sıkıcı olmayan bir dille sohbet havasında anlatıyor..
epey araştırma yapmış bu konuda, hayatının bir bölümünü bu konuya adamış diyebilirim
ciddi emek var, okumaya değer

Selaaammm (:
Uzun bir aradan sonra şahane konumun kapılarını açıyorum
Tabi ki de Leonardocum Da Vincimlee

Bu kitap biraz daha farklı elbet , da vinci ile ilgili yazılan biyografi kitaplarından
Önce yazarından bahsetmek istiyorum, yazarımız ağır bir hastalık sürecinde yazmış kitabı ve yedi yıl üstünde çalışarak son günününe kadar yani bitirmiş..Kitabı bitirmek ve insanlarla paylaşmak için direnmiş diyebiliriz..

Kitaba gelecek olursak, malum birçok alanda da vinci'nin yeteneklerini biliyoruz..Sanat, tarih, tıp, nörobilim, psikoloji ve felsenin ışığında da vinci'nin hayatını ve zihnini inceliyor..

İnsan beyninin birbirinden farklı çalışan lobları arasındaki uyumunun, onun bu yetenekleri, yaratıcılıĝı, pratikteki başarılarınin nedenlerinin olduğunu vurguluyor..Daha farklı bir açıdan incelemiş yazar..

Floransa'dan Fransa'ya kadar yaşadığı o sürecler, notları zaten muazzam, tabloların hikayesi, o dönemin atmosferi...

Bilimsel verilerle incelemesi yazarın da vinci'yi, ince bir çalışma..

Kitabımızın görseli de şöyle

20230511_111358.jpg

En son gittiğim kitap fuarından aldığım bebeklerim

Screenshot_20230523_103900_Gallery.jpg

Bunların içinden Frankenstein'i okudum, en ilgimi çeken şey kitabın yazılma süreci ve yazarı oldu, bir kitabı okumadan önce yazarını muhakkak araştırırım, Mary Shelley de hayatıma böylelikle girmiş oldu (:
Hepimizin bildiği bir ikon aslında frankenstein, izledik çok defa, okumak da çok güzell

Şu an ise Orta Çağ Avrupası'nda Ölumle Dans kitabına başladım.Bitirince karalarim bir şeyler (:

Ne güzel konu. Okuduklarından alıntı falan da serpiştirsene aralara, okumadıklarımız hakkında fikrimiz olur belki.

*
Deliliğe Övgü şu an elimde.

*
Seneca ile ilgili yorumlarını merak ediyorum.

*
İyi okumalar.

Ne güzel konu. Okuduklarından alıntı falan da serpiştirsene aralara, okumadıklarımız hakkında fikrimiz olur belki.

*
Deliliğe Övgü şu an elimde.

*
Seneca ile ilgili yorumlarını merak ediyorum.

*
İyi okumalar.

Teşekkür ederim döngüsel, her zaman gel, yorumların çok kıymetli bende merak ediyorum (:
Alıntılarla yorumlarım seneca ve deliliğe övgüyü o vakit

Sana da iyi okumalar

Selaammm
Üstteki kitaplardan Orta Cag Avrupasında Ölumle Dans kotabı biteli epey oldu aslında, kitabın yazarı genel olarak kitaplarını ders kitabı tarzında yazıyor, basit başlıklar altında ama doyurucu bilgilerle, sevdim özellikle salgın dönemini işleyişini, merak edenler okusun bencee

Vee 50 filozofla felsefenin tarihi kitabı aşırı tatlı, yeni yeni bu konuya girmek isteyenlere bir şans (:

Yukarıda olmayan ama şimdi resmini paylaşacağım kitap da harika, Kısa Japoya Tarihi
Samurayların, shogunların ve mistik güclerin ülkesi Japonya
Efsanevi bir ülke, hem muasır medeniyet hem gelenekler
Hem teknolojik hem doĝal
Böyle paradokslar (:

Kitabımız bu vee raftaki yerine şimdi

20230626_171332.jpg

Efendi ile Uşağı , Bir Toprak Sahibinin Sabahı birkaç gün önce bitti

Bir Toprak Sahibinin Sabahı'ndan başlayalım kitabın içindekiler sıralamasına göre
Kahramanımız Çarlık Rusyası'nda yaşayan eğitimli bir genç arkadaşımiz..Üniversite hayatını bırakıp kendi toprağı olan köye gidip ordaki insanlara yardımcı olmak ister..Dertlerini dinleyip, sorunlarını çözmek ister ve de gider..Onları mutlu edip , kendi de mutlu olacaktır hayaline göre..Ne kadar masum ve tatlı bir istek degil mii..Ama işler istediği gibi gitmez, halk o kadar fakir ama tembel ve de cehalet içindeki, onun verdigi çabayı anlamayacak kadar..En azından denemenin mutluluğunu yasar, hayal kırıklığı olsa da..

Efendi ile Uşağına gelelimmm, efendimiz olan kişi paragöz ve hırslı biri..Uşağımız ise efendisinin isteklerini eksiksiz yerine getirmeye calısan birisi..
Efendi ile uşağın bir yolculuk esnasında yaşadıkları bu eşitsizliĝin sıfırlandıĝı bir zaman oluyor..
Maddiyatın degersizlesip, manevi duyguların onünde insanların eşitliği gibi..

Kitap zaten okumaya başlayınca, beni.Tolstoy yazdı diyor

Geri