Kutsal kitapta da geçen kıyametin habercisi göl kırmızıya döndü

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü

Kutsal kitapta da geçen kıyametin habercisi göl kırmızıya döndü​

Ürdün'de 'Ölü Deniz havuzu' olarak da bilinen Lut Gölü, kırmızıya büründü. Kutsal Kitap İncil'de de geçen bu hadise, kıyamet alameti olarak adlandırılıyor. Al-Karak Konseyi Su ve Tarım Komitesi başkanı Fathi Al-Huwaimel, tedirgin eden görüntüyle ilgili harekete geçildiğini açıkladı.​

Ürdün ile bati seria arasında yer alan Lut Gölü dünyanın en alçak gölü olarak biliniyor. Kutsal kitap incil'de de bahsedilen gölle ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Kıyamet alametleri arasında olduğu bilinen "Gölün kırmızıya dönme" olayı kısa bir süre önce gerçekleşti. Bu haberden sonra sosyal medyada konuyla ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı.

DURUMU İŞÇİLER KEŞFETTİ​

Gölün son hali Ürdün Su ve Sulama Bakanlığı'ndan işçiler tarafından keşfedildi. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada yer aldı, binlerce defa paylaşıldı ve viral oldu.

RENK DEĞİŞİMİNİN NEDENİ BİLİNMİYOR​

İngiliz Dail Mail gazetesinde yer alan habere göre, bu görüntüler sonrası yetkililer harekete geçti. Gölden alınan su örneklerinin incelenmesine başlandı. Ancak yetkililer, rahatsız edici renk değişiminin nedenini henüz belirleyemedi.

DEMİR OKSİT KAYNAKLI DA OLABİLİR​

Gelen ilk haberlere göre renk değişiminin nedeni yosun veya demir oksit varlığına bağlı olabilir. Al-Karak Konseyi Su ve Tarım Komitesi başkanı Fathi Al-Huwaimel, suyun kaynağının belirlenmesi için yetkililerle temasa geçildiğini söyledi.

KUTSAL KİTAP İNCİL'DE GEÇİYOR​

Ürdün'deki gizemli gölün İncil'de de yeri var. Göl, bir zamanlar Moab Krallığı'nın var olduğuna inanılan bölgede bulunuyor. Hristiyan inancına göre kan kırmızı sular Musa Peygamber'in Mısır Firavunu'na söylediği 10 beladan biri. Ayrıca Sodom ve Domorra şehirlerinin de günahlardan arınması için yaratıcı tarafından melekler göndermesi sonucu göllerin kan kırmızısına dönmesi hikayesini hatırlatıyor. Bazı kaynaklara göre, bu durum bir kıyamet alameti.

LUT KAVMİNİN HİKAYESİ​

Sodom ve Gomora, Kuran'da ve diğer dini kitaplarda da adı geçen iki şehirdir. Allah, İbrahim peygambere büyük günahlar işlendiğinden ötürü Sodom ve Gomora'yı yok edeceğini söyler. İbrahim peygamber, o şehirdeki iyi insanları bağışlaması için Allah'a yalvarır. Allah da eğer 10 iyi insan bulursa bu şehirleri bağışlayacağını söyler. Şehirdeki insanlar arasında sadece İbrahim Peygamber'in yeğeni Lut ve ailesini haklı bulan melekler, onlara şehirden kaçmaları ve arkalarına bakmamaları için uyarıda bulunur.
Şehirler ateş ve kükürtle yok edilirken Lut'un karısı meleklerin emrine uymaz ve arkasına bakar. Bu sırada taşa dönüşür.

Dünyayı tedirgin eden görüntü! Kutsal kitapta da geçen kıyametin habercisi göl kırmızıya döndü

Hayırlısı olsun. Kıyameti de görürsek gözüm açık gitmez artık. En aksiyon dolu döneme denk gelmişiz, ne hoş.:)

kıyamet koparken dinlenecek şarkılar konusu açılsın hemen

Ben Mehdi zamanına denk gelip yaşamak istiyorum o anı sonra onun ordusunda savaşıp şehit düşmek istiyorum. En büyük hayalim :d

Adnan Oktar'ın zeynası

babasının kunfeyekünü

İslamda kadın savaşçı nerede görülmüş? Sahte mehdi ve yandaşlarına cariye olabilirsin anca üzgünüm, getir götür de olabilir.
Bi dakika ya darbe oldugunda ölen kadınlar şehit olmadımı sen böyle kazma gibi konuya giriyorsun

Kimya fabrikaları gizlice atıklarını boşaltmıştır.

Hahahah alınma ya :p

kıyametle darbeyi benzetmek de ne bilim :p

Ben kıyametle alakalı konuda mehdi ile ilgili yorumuna cevaben yazdım, öyle elime kılıç kalkan alayım falan kurtarmaz, yemezler.

Cariyelik için Talibanla 1 yıllık staj eğitimin sonrası Mehdinin cariyeliğine terfi edebilirsin ama .p

herkesin eli kılıç tutacak diye bir şey yok .p

Hahahah alınma ya :p

kıyametle darbeyi benzetmek de ne bilim :p

Ben kıyametle alakalı konuda mehdi ile ilgili yorumuna cevaben yazdım, öyle elime kılıç kalkan alayım falan kurtarmaz, yemezler.

Cariyelik için Talibanla 1 yıllık staj eğitimin sonrası Mehdinin cariyeliğine terfi edebilirsin ama .p

herkesin eli kılıç tutacak diye bir şey yok .p
Aptal adam Kes

Kim görmüş o cenneti, cehennemi?
Kim gitmiş de getirmiş haberini?
Kimselerin bilmediği bir dünya
Özlenmeye, korkulmaya değer mi?

Dert içinde sevinci bul da yaşa;
Haksız düzende haklı ol da yaşa;
Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın,
Varından, yoğundan kurtul da yaşa.

Bulut geldi; lalede bir renk bir renk
Şimdi kızıl şarap içmemiz gerek.