Kürtler Türkiye’nin geleceğine sahip çıktı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Onun da bir faydası yok sadece ırksal olarak temsil ediyor bizi.aradaki farkı sezebildin mi?
Diyarbakır annelerine sorarsan, onu da yapamıyorlar. Arındırılması gereken bir Parti. Bunu da anca seçmen yapabilir. O görev sana düşer.

İki tane Kürdü küstürmemek için sunulan KK adaylığının IQ değeri henüz herhangi bir psikometri parametresinde bile yok yani o kadar yüksek bir zeka, o kadar yüksek bir mantık ürünü. Küsebilecek kürtleri de anlamıyorum eee git ver rte'ye, o seçilince sen Mars'a mi isinlanacaksin? Hani en büyük derdin özgürlüktü? Sol parti adı altında Kürt milliyetçiliği ile nefes alan ınsanlarin safsatalari. Çomar dediğin anadolu, doğu karadeniz milliyetçisini küstürdün.
Kürtler %90 KK ya oy vermiş, lazlari geride birakmis vaov harika. Eee sonuç ne kardeşim? Sonucu söyle.
"küstürmek" ve "iki Kürt" kelimelerini ile güzellemeyi ortaya atan sensin halbuki Murat. Adlandırdığın çomar ya da doğu karadeniz milliyetçisinin neden oy vermediğini düşünmek yerine burada ırk açısından inceleyen de sensin. Harika olan bir şey yok doğru, çünkü bu ekonomiye rağmen bunca zorluğa rağmen olaya hala ideolojik bakan sizlersiniz. Anlamıyorum, oy vermeyenden neden rahatsızlık duymuyorsunuz?
Emin olun bizler sizin kadar ideolojik baksaydik zaten masada değiliz, ha o gelmiş ha bu değişen bir şey yok diye devam ederdik. Hatta Sinan Oğan örneği en somut şekli. Ama bahsettiğin "küsen" taraf bunu yaptı. Yıllardır aşılanan üstünlük zehrini akıtamadığı için asgari ücretle çalışıp maaşı kadar kira vermeyi kendine yedirebildi. Yoksa derdim AKP karşıtlığı ile hareket edilmiş düşünülmemiş bir eylem değil. Bir kadın olarak, kendime siyasal İslami yediremiyorum. Bunun için de sosyoloji bilmene gerek yok.

Yatırım konusuna yazdığım cevabın, burada teyidini görmek bir acayip oldu. Bizim ülkemizde niye iyi Trader ya da küresel yatırımcı yok sorusunun cevabı aslında buradaki münazaralarda gizli.

Bizim ülkenin insanının daha kırk fırın değil kırk yüz milyon fırın ekmek yemesi lazım küresel akla sahip olabilmesi için.

@Nyctophilia

Ben kişisel bir yorumda bulunmuyorum. Milliyetçilik vurgusunu Oğan üzerinden dile getirdiğim anlaşılıyorum bence.

Anlatmak istediğim şey benim şu Murat ; Siyaseti seçimler olduktan sonra okumak kolay. Bunu sen de ben de yapabiliriz. Önemli olan siyasetin başlangıcında doğru kararlar alabilmek, bu da siyasetçilerin işi nitekim.

Eğer burda bir başarısızlıktan söz ediliyorsa, "what if" diyerek yani "ya şöyle olsaydı" senaryoları ile tartışmak lüzümsüz bir çaba bence ve insanı kesinlikle yanılgıya ve yanlış okumalara götürür.

Siyaset bir iddia ortaya koyar ve o iddianın ülkede seçilmesi için çalışır, yani seçilecek aday diye bir şey yok(Mansur, Ekrem vs), benim ilkelerim bu ve bu ilkeleri temsil edecek olan adayım budur. Bu adayı seçtireceğim dersin. Buna çalışırsın.

Eğer muhalif kanat var olanın kötü bir kopyasını taklit edecekse, emin ol çok daha büyük oy kaybı yaşar. Denemedi mi bunu? Denedi. Ekmek için Ekmeleddin kötü bir Erdoğan kopyasıydı ve seçim ilk turda bitti Erdoğan kazandı. Daha iyisi varken fasonunu ne için tercih edelim?

Ayrıca kemikleşmiş kitlelerden oy koparmak öyle görünürdeki bir Cumhurbaşkanı adayı ile mümkün olabilecek bir şey de değil. Gelelim hakaret konusuna, hakaret kastının olmadığını bildiğim için zaten sana cevap verdim diğer Sikkofield, Erlik çakmaları ile muhatap olmuyorum ama malesef bu demek değil ki bilinçaltında işlenmiş olan kodlarda bir kusur olmasın. "iki kürt" oyu alacam diye anadolu ve doğu karadenizi küstürdün diye bir cümle kurduğun zaman bu cümlenin manâsında bir öncelik anlamı taşıdığını anlamak için çok fazls Türkçe bilmeye de gerek yok.

O Kürtler tam da çözüm süreci sürerken ve siyaset ılıman bir haldeyken "seni başkan yaptırmayacağız" çıkışında bulunmasaydı şayet, AKP zaten Avrupa Yerel Yönetimler Şartına uyacağını taahhüt ediyordu. Ama bunu düşünmeden ortak vatanın demokratik inşasıni düşündüler. Bugün bile AKP ye yanlasalar (Meclise görüşmeye gelmişlerdi nitekim) yine rahat rahat otururlar evlerinde. Ama dert bireysel/grupsal değil, vatan meselesi.

Burda yapılması gereken Kürt, Türk ayırt etmeksizin ortak vatanımızda daha iyi bir yönetim modelini ortaya koyup tartışmaktı. Ama iktidar o bahsettiğin havuz medya kanali ile model ve yönetim tartışmaları yerine, Kürt/HDP/Fetö/LGBT kutupları yaratıp bu ayrışma üzerinden muhalefetin altını oydu. Muhalefet de bu tartışmalara hapsolup, üretemediği için ikna sürecinde başarısız oldu.

"küstürmek" ve "iki Kürt" kelimelerini ile güzellemeyi ortaya atan sensin halbuki Murat. Adlandırdığın çomar ya da doğu karadeniz milliyetçisinin neden oy vermediğini düşünmek yerine burada ırk açısından inceleyen de sensin. Harika olan bir şey yok doğru, çünkü bu ekonomiye rağmen bunca zorluğa rağmen olaya hala ideolojik bakan sizlersiniz. Anlamıyorum, oy vermeyenden neden rahatsızlık duymuyorsunuz?
Emin olun bizler sizin kadar ideolojik baksaydik zaten masada değiliz, ha o gelmiş ha bu değişen bir şey yok diye devam ederdik. Hatta Sinan Oğan örneği en somut şekli. Ama bahsettiğin "küsen" taraf bunu yaptı. Yıllardır aşılanan üstünlük zehrini akıtamadığı için asgari ücretle çalışıp maaşı kadar kira vermeyi kendine yedirebildi. Yoksa derdim AKP karşıtlığı ile hareket edilmiş düşünülmemiş bir eylem değil. Bir kadın olarak, kendime siyasal İslami yediremiyorum. Bunun için de sosyoloji bilmene gerek yok.

E öyle ama, eksik bir tabir olmuş 'iki tane kürt milliyetçisi' benim görüşüm bu. Ysp'lileri Kürt milliyetçileri olarak görüyorum. Tavırları davranışları o yönde.
Düşünmediğimi kim söyledi ki? halbuki bir paragraf da yazmıştım KK'nin medya ile kötü servis edildiğini, halkın kanına kadar kötü nakşedildiğini, bu insanların senin benim gibi detaylı düşünmeyeceğini ve ahaberde gördüğüne inanacağını vb. Sen ben felsefe yaparsın o yapmaz dedim. Bak montajlı videolar bile yetti.Buna çanak tutmayacak yıllarca nefretle nakşedilmiş bir aday olmasa farklı olabilirdi bir çok şey bana göre. Bu aday Mansur olsun da demedim. Kürt seçmenini de memnun edebilecek, İmamoğlu gibi sonradan parlayabilecek kara propaganda malzemesi olmayan biri de olabilirdi. Hala demagoji yapıyorsunuz ve bu hiçbir işe yaramıyor.
Dip: iki kelimesini niye kullandığımı önceki postta belirttim.

Yatırım konusuna yazdığım cevabın, burada teyidini görmek bir acayip oldu. Bizim ülkemizde niye iyi Trader ya da küresel yatırımcı yok sorusunun cevabı aslında buradaki münazaralarda gizli.

Bizim ülkenin insanının daha kırk fırın değil kırk yüz milyon fırın ekmek yemesi lazım küresel akla sahip olabilmesi için.
Küresel akla değil toplumsal beraberlik bilincinde olmalarına bile yeterli görüyoruz.fazla bir beklentimiz yok

Küresel akla değil toplumsal beraberlik bilincinde olmalarına bile yeterli görüyoruz.fazla bir beklentimiz yok
Toplumsal beraberlik için bile objektif bakış, sevinçler ve hüzünler bir, ortak akıl bir, toplumsal reflekslerin bir olması lazım. Toplumun bir kısmı, diğerini anlamadığı gibi diğeri de yaşanan sefalet ve rezaletin farkında değil. Bir taraf laiklik diye tutturmuş gidiyor, diğer taraf Erduvan diye tutturmuş gidiyor. Olan ülkeye ve masumlara oluyor.

Trader = Tüccar
Yatırımcı ile Tüccar arasındaki farkı bilemeyen bir yatırm uzmanı ve aynı zamanda bir de çakma yazılımcı olarak, kullandığın terimleri önce araştırmanı öneririm. O şekilde çok şey öğrenebilirsin.

Akıl sahibi olmak-olmamak ile, bilgi sahibi olmak-olmamak farklı olgular önce bunu bir öğrenelim.Kendi ideolojimin i'sinden dahi bahsetmediğim halde bir beni ülkücü başı falan ilan etmediniz özellikle Serhat'a şaşırdım; bilir sol kesimden geldiğimi sülalece çünkü ya da unutmuştur muhtemelen neyse. Hatta Siyasette çok güçlü bir konumda bulunmuş, bir çok siyasi liderle ve ünlüyle irtibatı olan, topyekün seküler olan aile büyüğüm mevcut chp kökenli, şuan emekli fakat kendisi rte'ye oy verdi mesela.Dünya tarihinde en az berbat olanı hangisi diye seçime giden bi biziz sanırım demişliği de var.Ha bu onun görüşü bu arada. Böyle tabloları görünce çomar diyorsunuz, kesin pazarlığı var diyorsunuz falan her şeyin en doğrusunu bilen tayfa kafası sizde esasında. İki tane kürt tabirini seçim kaderine etkisizlik anlamında söyledim. Kürtler sayesinde kazanacağız deniliyordu ya, buna yaklaşılamadı bile bunun altını çiziyorum.Rte bunca zorluğa rağmen de anadolu insanı sayesinde 49.5 oranını aldı. Burada bir yüceltme yok,kutsama yok var olan bir gerçeği aktarmak var.Benim sizlerden farkım, ülke gerçeklerini kompleks haline getirmek yerine olduğu gibi aktarıyor olmam, sizlerse demagojiden,tahammülsüzlük psikolojisinden paçanızı kurtaramıyorsunuz. Anlamayan çomar sürüsü diye ego tatmin edin biraz daha ya da istersen yunanca terminolojik bir şeylerden bahset onlara, anlarlar belki seni.Anadolu halkı anlamıyormuş. Eee? alternatif yolun KK garabeti ile köşeye çekilmek o zaman.
Devam.

burada akıl ve bilgi versusu yapacak kadar zamanım yok zira bugün fazla zamanımı çaldın. beraber top koşturarak büyüdüğüm çocukluk arkadaşım mhp milletvekili, teyzemin eşi chp milletvekili, dayım emekli vali, ablamın eşinin abisi emniyet müdürü. peki ben ne yapıyorum ? 12 yıldır bir ilaç üretim firmasında çalışıyorum o yüzden bana hiç pazarlıktan bahsetmene gerek yok, pazarlığın en güzelini yapabilecek torpile sahibim, yanlayacak pek çok yolum vardı ve kapılar açıktı hala da açık, ancak omurgasız ve her gün küfür ettiğim insanlardan bir farkım kalmazdı.

açık konuşalım bir kürt gelip seni aşağılarmış gibi iki kürt dese rahatsız olmaz mısın ? ben olurum. aynı tepkiyi kürt vatandaşa da verirdim. bir avrupalıya da verirdim. yoksa ben de biliyorum türkiye de kürt düşmanlığından daha çok türk düşmanlığı olduğunu. kürtlerin avukatlığını da yapmıyorum, yapmam banane umurumda değil. peki kürtler erdoğan'a oy verseydi bize nasıl bir tepkiyle gelecektin onu merak ediyorum biraz özetlesene bize ? bu sefer nasıl muhalefet edecektin ?

en az berbat olanı hangisi diye seçime giden biziz evet çok doğru. bu kadar çok sayıda ve farklı siyasi görüş varken, neden üçüncü sınıf ülkelerde efektif olarak 2 partinin veya görüşün 2 adamın politik arenayı domine ettiğinin özetidir bu zaten. batılı gibi düşünüp ben çok entellektüelim edasıyla konuşuyorsun ancak ortadoğuda yaşadığını unutuyorsun. seni irrasyonel dünyandan dışarıya çıkmaya davet ediyorum. bu tartışmayı almanya'da yaşıyor olsaydık da yapsaydık seni haklı bulabilirdim ama türkiye'deyiz ve senin veya benim gibi düşünen insan sayısı çok az. alternatif yolun kk gerabeti evet, başka alternatifin varsa şu an buyur söyle onu yapalım, yapabiliyor musun hayır ? ya gidip erdoğana basacaksın ya da ben kılıçdaroğlunu beğenmiyorum diye ortalıkta zırlamayacaksın. ayrıca oy kullanmak zorunda da değilsin neden bu kadar dert yaptın ki kendine ? sen de tepkini böyle göster kapat kulaklarını siyasi arenada olan bitene, ne de olsa değişen bir şey olmayacak, yarın cenevre de uyanmayacaksın erdoğan da kazansa, kemal de kazansa bir bok olmayacak bu ülkede. ben vatansever birisi değilim yaşadığım ülkeyi nesneleştirmiyorum, bu nesne üzerinde tahakküm kurmuyorum, keyfe göre işlenip ızdırap verilebilen bir meta gibi davranmıyorum seninle aramızdaki fark bu.

Son düzenleme:
Trader = Tüccar
Yatırımcı ile Tüccar arasındaki farkı bilemeyen bir yatırm uzmanı ve aynı zamanda bir de çakma yazılımcı olarak, kullandığın terimleri önce araştırmanı öneririm. O şekilde çok şey öğrenebilirsin.
@İnanna söyleyeceklerim için şimdiden özür diliyorum. @ismail89 Trader = Tüccar değildir. Önce İngilizce öğren. Tüccar Merchant ya da borsa tarzında alım satım yapan Dealers anlamına gelen bir kelimedir. Trader; anlık alıp satan yani borsaya has bir terimdir.

Senden ricam lütfen sacma konuşma. Bir halt bildiğin yok, bilmediğinden haberin de yok boş beleş konuşup duruyorsun. Yazılım konusunda sana arkadaş gerekli cevabı verdi. Hala havlayıp duruyorsun. Senin şu yukarıdaki konuştuğun harf kadar benim yaptığım proje var.

Git ötede havla.

@İnanna söyleyeceklerim için şimdiden özür diliyorum. @ismail89 Trader = Tüccar değildir g..zekalı. Önce İngilizce öğren. Tüccar Merchant ya da borsa tarzında alım satım yapan Dealers anlamına gelen bir kelimedir. Trader; anlık alıp satan yani borsaya has bir terimdir.

Senden ricam lütfen s.lak s.lak konuşma. Bir halt bildiğin yok, bilmediğinden haberin de yok boş beleş konuşup duruyorsun. Yazılım konusunda sana arkadaş gerekli cevabı verdi. Hala havlayıp duruyorsun. Senin şu yukarıdaki konuştuğun harf kadar benim yaptığım proje var.

Git ötede havla.
Hangi arkadaş bana ne cevap verdi?
At sayısız projelerinden de görelim.

Evet bir Kürt kökenli olarak Türkiye'nin geleceğine sahip çıktım ve reis e oyumu verdim. Balkon konuşmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

Hangi arkadaş bana ne cevap verdi?
At sayısız projelerinden de görelim.
Hep aynı numara ya. 20 yıldır hiç değişmediniz İsmail. Bir konuya cevap veremeyince, tıkanıp kalınca konuyu hemen sulandırma hemen saldırıya geçme. Değişin azcık değişin. Konumuz yazılım değil. Konumuz benim projelerim de değil. Konumuz ülkenin geleceği ve Suriyeliler. Sırf Suriyelileri savunmamak adına, geldin burada konuyu değişiyorsun. Sen hele cevap ver, Suriyeleri niye istiyorsun? Ülkeye faydan ne?

Hep aynı numara ya. 20 yıldır hiç değişmediniz İsmail. Bir konuya cevap veremeyince, tıkanıp kalınca konuyu hemen sulandırma hemen saldırıya geçme. Değişin azcık değişin. Konumuz yazılım değil. Konumuz benim projelerim de değil. Konumuz ülkenin geleceği ve Suriyeliler. Sırf Suriyelileri savunmamak adına, geldin burada konuyu değişiyorsun. Sen hele cevap ver, Suriyeleri niye istiyorsun? Ülkeye faydan ne?
Konumuz ülkemizin geleceği, ama senin yapabileceğin bir şey yok. Yaşın tutmuyor çünkü. 2028'e kadar da akıllanırsın umarım.

Onu monu boşverde ismaili bugün hafızamdan nasıl silebilirim..dışarda acayip yağmur var anadan üryan çıkıp koşsam faydası olur mu acaba.

Geri