Kürtler Türkiye’nin geleceğine sahip çıktı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ayrılıkçı yakıştırmalara rağmen lazları,Arapları gölgede bıraktı..IMG_4219.jpeg

Kürt seçmenin desteği gerçekten çok önemliydi ve şaşırtmadılar.

İki tane Kürdü küstürmemek için sunulan KK adaylığının IQ değeri henüz herhangi bir psikometri parametresinde bile yok yani o kadar yüksek bir zeka, o kadar yüksek bir mantık ürünü. Küsebilecek kürtleri de anlamıyorum eee git ver rte'ye, o seçilince sen Mars'a mi isinlanacaksin? Hani en büyük derdin özgürlüktü? Sol parti adı altında Kürt milliyetçiliği ile nefes alan ınsanlarin safsatalari. Çomar dediğin anadolu, doğu karadeniz milliyetçisini küstürdün.
Kürtler %90 KK ya oy vermiş, lazlari geride birakmis vaov harika. Eee sonuç ne kardeşim? Sonucu söyle.

Özdağ'ın önceki dönem açıklamaları da Kürt seçmene yönelik değildi ve orta yolu bulacaklarını tahmin ediyorum.

kemal bey
ne vereyim abime derse anlaşırlar
sikinti yok

İki tane Kürdü küstürmemek için sunulan KK adaylığının IQ değeri henüz herhangi bir psikometri parametresinde bile yok yani o kadar yüksek bir zeka, o kadar yüksek bir mantık ürünü. Küsebilecek kürtleri de anlamıyorum eee git ver rte'ye, o seçilince sen Mars'a mi isinlanacaksin? Hani en büyük derdin özgürlüktü? Sol parti adı altında Kürt milliyetçiliği ile nefes alan ınsanlarin safsatalari. Çomar dediğin anadolu, doğu karadeniz milliyetçisini küstürdün.
Kürtler %90 KK ya oy vermiş, lazlari geride birakmis vaov harika. Eee sonuç ne kardeşim? Sonucu söyle.

Yani Kürtlerin herhangi bir talebi olmamalı, her halükarda ne olursa olsun Erdoğan karşısındaki adaya oy vermeli, küserse küssün Kürdün canı cehenneme, üstün Anadolulu ve Doğu Karadeniz milliyetçisi asıl olan, onları incitmemeli, öyle mi?

Bugün ortaya çıkan seçim sonuçlarından, geçmişe dönük okuma yaparsan yanılırsın Muradım.

Gel birlikte geçmişi hatırlayalım
Eğer Mansur Yavaş yahut başka bir sağcı aday olsaydı, Emek ve Özgürlük ittifakı kendi adayını çıkaracaktı. YSP oyları da bu koşulsuz destekten kaynaklı bu kadar edilmeyecekti kendi tabanında, yani %12-13 bandında bir oy alacaktı muhtemelen Emek ve Özgürlük İttifakı adayı.

Yani seçim yine ikinci tura kalacaktı, muhtemelen muhalefetin adayı şu anda bozkurt işareti ile dolaşmak yerine kafasına puşi takıp, bölgeye gelecekti.

Kürtler Erdoğan diktasından kurtulmak için aday çıkarmamış, makul bir aday üzerinde uzlaşılmışken, Milliyetçi, vatansever diye tanımladığın taban kendi adayını çıkarıp buna rağmen ikinci turda Erdoğan'a destek açıklaması yaptı. Kimmiş özgürlük isteyen kimmiş kürt düşmanlığı üzerinden konsensus olup, kadın düşmanı/rejim düşmanı ittifaklarla kendini yamayan tekrar düşün derim.

adam kürtleri beğenmiyor ilginç, iki tane kürt derken bile aşağılıyor aslında. ülkeyi sanki araplarla birlikte kurtartı, aynı cephede araplarla birlikte savaştı. kürtleri öcü gibi göstermek çok saçma, isteyen istediğine oy verir, kürtler erdoğan'ın iki yüzlülüğünü gördü maalesef anadolu insanı göremezken, kendisini kullandırmak istemedi ve erdoğan'a karşı cephe aldı bu durumda onu koltuktan indirmek için de karşısındaki kemal'e verdi, ben olsam ben de aynısını yapardım. yoksa kemali çok sevdiklerinden değil. erdoğan diktasından kurtulmak için, işine gelince kürt kardeşlerim işine gelmeyince terörist destekçisi ithamlarından kurtulmak için kemal'e verdi. ve haklılar da. elin afganı, suriyelisi, arabı , iki kelime turkçeyi bir araya getiremeyenler oy verirken, bir zahmet götünü kaldırmayan türk milletine laf edilecekse edilmeli burada. kemal'e oy veren kürtlere değil.

Kürt seçmen diğer parti ve ideolojideki insanlar gibi dönek değil.bir torba makarnaya,kömüre satmaz kendini.Dün küfür edip hakaret ettiği kişilerin elini,eteğini öpmez!Bilinçli onurlu seçmendir İQ’nla ancak bu kadarını ön görebiliyorsun.

Yani Kürtlerin herhangi bir talebi olmamalı, her halükarda ne olursa olsun Erdoğan karşısındaki adaya oy vermeli, küserse küssün Kürdün canı cehenneme, üstün Anadolulu ve Doğu Karadeniz milliyetçisi asıl olan, onları incitmemeli, öyle mi?

Bugün ortaya çıkan seçim sonuçlarından, geçmişe dönük okuma yaparsan yanılırsın Muradım.

Gel birlikte geçmişi hatırlayalım
Eğer Mansur Yavaş yahut başka bir sağcı aday olsaydı, Emek ve Özgürlük ittifakı kendi adayını çıkaracaktı. YSP oyları da bu koşulsuz destekten kaynaklı bu kadar edilmeyecekti kendi tabanında, yani %12-13 bandında bir oy alacaktı muhtemelen Emek ve Özgürlük İttifakı adayı.

Yani seçim yine ikinci tura kalacaktı, muhtemelen muhalefetin adayı şu anda bozkurt işareti ile dolaşmak yerine kafasına puşi takıp, bölgeye gelecekti.

Kürtler Erdoğan diktasından kurtulmak için aday çıkarmamış, makul bir aday üzerinde uzlaşılmışken, Milliyetçi, vatansever diye tanımladığın taban kendi adayını çıkarıp buna rağmen ikinci turda Erdoğan'a destek açıklaması yaptı. Kimmiş özgürlük isteyen kimmiş kürt düşmanlığı üzerinden konsensus olup, kadın düşmanı/rejim düşmanı ittifaklarla kendini yamayan tekrar düşün derim.

Yavrum ben oyunu kurallara göre oynamaktan bahsettim. Ülkücü biri de değilim.Kimseye üstün demedim,Kimseyi ya da bahsettiğim kesimi de allayıp pullamıyorum, kimsenin vatanseverliğini ölçmek gibi bi harcım da yok.Kürtlerin canı cehenneme de demedim ki benim gibi biri için böyle bir niyet hesaplaması yapılmasına gülmem bile.Etnik kimliklere olan yaklaşımım yıllardır nettir, hiçbir şekilde telaffuz etmeyeceğim kelimeleri etmişim gibi lanse etmezsen sevinirim.Medyanın gücü ile alakalı oturup makale alıntılamıyacağım fakat KK dediğimiz zat tam tamına 20 yıldır gerek medya gerek çeşitli kollarca nefret tohumları ile servis edilmiş biri. Kuvvete muhtemel Dünya'nın şemalinden bihaber teyzeler bile KK'ye hakaret edip Erdoğan'ın bilmem ne kılıyım diyebiliyorsa bu gücü hafife alamayız. Dünya'yı ahaberden ibaret sanan milyonlar var. Bir kaç aya kadar bir daha oy verirsem ... olayım deyip, o son bir kaç aydaki terör haberleriyle tekrar akp'ye dönen, terörist chpye oy mu vereceğim diyen insanlar gördüm.KK'nın duruşu da beğenilmiyor; manipule edilmeye açık bir imaj çiziyor,güven vermiyor.Halkın KK'ye olan puanı yıllardır net, yani sosyolog olmak gerekmiyor bunun idrakı için. İlla Mansur aday olmayabilirdi fakat olsaydı dahi bu kadar kötü bir tablo olacağını düşünmüyorum şahsen. %8,8 ysp desteğinin önüne hayli hayli geçilirdi bile.Akp'den oy dahi koparılırdı.47-49 luk oran en kötü millet ittifakının olurdu yine.Cumhur çok daha fazla gerilerdi. Bunu ayy milliyetçiler ne iyi insanlar adı altında söylemiyorum; ülke gerçeği bu. Yspli arkadaşlar, bana göre kürt milliyetçisi arkadaşlar milliyetçilik davranışını sadece kendilerine layık görmemeliler diye düşünüyorum, empati kurabilirler ha kuramazlarsa da buyursunlar rte'ye versinler. Hani amaç cehennemin kapısını kapamak, gerisi sonra hallolura getirmek ya güya neyse. Dediğim gibi İlla Mansur adaylığı olmalıydı demiyorum.İmamoğlu gibi sonradan parlayabilecek bir isim de olabilirdi. İmamoğlu'na siyasi yasak gelmesi güzel bir ipucuydu aslında fakat muhalefet, KK adaylığı ile hükümetin en büyük duasına çanak tutmuş,böyle bir kaos ortamında bile seçimi altın tepside karşıya armağan etmeyi seçti.Hükümet sosyolog da değil ama hepinizden biliyor,tanıyor bu ülkeyi. Stratejileri tasvip etmesem de harika gerçekten.

Kürtleri aşağılıyormuşum hahaha komik çocuk.
...ve de cahil.

Haritada ben şunu gördüm. Kürdistan özerk bölgesi olarak istenilen yerleri Mor renk ile işaretlemişler.
Biz buna izin vermeyeceğiz.

kendi saçma inancın veya ideolojin türkiye'nin bütün sorunlarını çözecekmiş gibi konuşan ve bu söylem ve inancını kesin doğruymuş gibi başkalarına baskı kurarak hakim kılmaya çalışan sen akıllısın ama ben cahilim öyle mi ? senin ciddi sağlık sorunların var azizim, her konuya muhalefet olayım derken kendi kendine bile muhalefet ediyorsun, müzmin muhalif. savunduğun şeyin ne kadar saçma olduğuna bakmadan sadece benim dediğim olacak diye çığırarak kendilerini komik duruma düşürüyorsun. ha bu arada kürt falan değilim, tam aksine kürtleri sevmeyen ve öteki gören bir kesimde büyüdüm. bana burada kürt güzellemesi yapıyorsun demesin sonra kimse. cehalete doğru bayrakla koşmaya devam et.

Adamlar mağduriyet olayını hobiye çevirmişler helal olsun. Selam desen ben Kürt olduğum için düzgün selam vermedi diye mağduriyet yaratacak. İki Kürt lafının neresi aşağılama sayın Kürt? Sen Kürt kelimesinin kökenini hakaret aşağılama olarak algılıyorsan o senin sorunun. Yoksa 2 Arap’ı 2 lazı küstürmemek için diye bir cümle kursaydı aynı hassasiyeti göstereceğini düşünmüyorum. Diyorum ya bazı Kürtler bugün nereden mağdur olsam diye arayıp mağduriyet yaratıyor kendisine.

Türkiye'nin geleceğinde Güney Doğu yokmuş.
Siz öyle sanın.

kendi saçma inancın veya ideolojin türkiye'nin bütün sorunlarını çözecekmiş gibi konuşan ve bu söylem ve inancını kesin doğruymuş gibi başkalarına baskı kurarak hakim kılmaya çalışan sen akıllısın ama ben cahilim öyle mi ? senin ciddi sağlık sorunların var azizim, her konuya muhalefet olayım derken kendi kendine bile muhalefet ediyorsun, müzmin muhalif. savunduğun şeyin ne kadar saçma olduğuna bakmadan sadece benim dediğim olacak diye çığırarak kendilerini komik duruma düşürüyorsun. ha bu arada kürt falan değilim, tam aksine kürtleri sevmeyen ve öteki gören bir kesimde büyüdüm. bana burada kürt güzellemesi yapıyorsun demesin sonra kimse. cehalete doğru bayrakla koşmaya devam et.

Akıl sahibi olmak-olmamak ile, bilgi sahibi olmak-olmamak farklı olgular önce bunu bir öğrenelim.Kendi ideolojimin i'sinden dahi bahsetmediğim halde bir beni ülkücü başı falan ilan etmediniz özellikle Serhat'a şaşırdım; bilir sol kesimden geldiğimi sülalece çünkü ya da unutmuştur muhtemelen neyse. Hatta Siyasette çok güçlü bir konumda bulunmuş, bir çok siyasi liderle ve ünlüyle irtibatı olan, topyekün seküler olan aile büyüğüm mevcut chp kökenli, şuan emekli fakat kendisi rte'ye oy verdi mesela.Dünya tarihinde en az berbat olanı hangisi diye seçime giden bi biziz sanırım demişliği de var.Ha bu onun görüşü bu arada. Böyle tabloları görünce çomar diyorsunuz, kesin pazarlığı var diyorsunuz falan her şeyin en doğrusunu bilen tayfa kafası sizde esasında. İki tane kürt tabirini seçim kaderine etkisizlik anlamında söyledim. Kürtler sayesinde kazanacağız deniliyordu ya, buna yaklaşılamadı bile bunun altını çiziyorum.Rte bunca zorluğa rağmen de anadolu insanı sayesinde 49.5 oranını aldı. Burada bir yüceltme yok,kutsama yok var olan bir gerçeği aktarmak var.Benim sizlerden farkım, ülke gerçeklerini kompleks haline getirmek yerine olduğu gibi aktarıyor olmam, sizlerse demagojiden,tahammülsüzlük psikolojisinden paçanızı kurtaramıyorsunuz. Anlamayan çomar sürüsü diye ego tatmin edin biraz daha ya da istersen yunanca terminolojik bir şeylerden bahset onlara, anlarlar belki seni.Anadolu halkı anlamıyormuş. Eee? alternatif yolun KK garabeti ile köşeye çekilmek o zaman.
Devam.

hahaha adam bana kürt dedi, hayır kafan çalışmıyor onu biliyorduk da gözünde mi görmüyor ? benim bulgaristan göçmeni bir türk olduğumu forumun yarısı biliyor zaten hayır konu o da değil. sizdeki kürt düşmanlığı gözlerinizi karartmış. kemal'e oy verdikleri için mi bu karın ağrınız yoksa ezelden beri midir var bilmiyorum, ilgilenmiyorum da ama bu kafayla insan yerine konulmazsınız ki zaten ben koymuyorum.

hayır kürtlerin takıntılı ideolojilerini ben de saçma buluyorum ama bu düşmanlık yapmam için bir sebep değil. ister beğen ister beğenme adamlar bu ülkedeler, yaşıyorlar ve bu ülkenin bir gerçeği ne istiyorsunuz top tüfek kürt türk savaşı mı yapalım ?

bugün aç kalmışsın herhalde ? işkemben ile düşünüyorsun ya zira.

hahaha adam bana kürt dedi, hayır kafan çalışmıyor onu biliyorduk da gözünde mi görmüyor ? benim bulgaristan göçmeni bir türk olduğumu forumun yarısı biliyor zaten hayır konu o da değil. sizdeki kürt düşmanlığı gözlerinizi karartmış. kemal'e oy verdikleri için mi bu karın ağrınız yoksa ezelden beri midir var bilmiyorum, ilgilenmiyorum da ama bu kafayla insan yerine konulmazsınız ki zaten ben koymuyorum.

hayır kürtlerin takıntılı ideolojilerini ben de saçma buluyorum ama bu düşmanlık yapmam için bir sebep değil. ister beğen ister beğenme adamlar bu ülkedeler, yaşıyorlar ve bu ülkenin bir gerçeği ne istiyorsunuz top tüpek kürt türk savaşı mı yapalım ? siz kürt türk kavgası yaparken ülkeyi mülteciler işgal etmiş, siz de böyle aptal kavgalarla uyumaya devam edin.

bugün aç kalmışsın herhalde ? bağırsaklarınla düşünüyorsun ya zira.
MHP’nin Kürt düşmanlığı dışında hangi faydası var ülkede yada hizmeti hiç kocaman bir 0.Akp haramileri Türkiye’yi sömürürken bunlar üstüne oy verip destekliyorlar.Kürtler arada olmazsa birbirine girecek bunlar

MHP’nin Kürt düşmanlığı dışında hangi faydası var ülkede yada hizmeti hiç kocaman bir 0.Akp haramileri Türkiye’yi sömürürken bunlar üstüne oy verip destekliyorlar.Kürtler arada olmazsa birbirine girecek bunlar
HDP'nin Kürt'lere ne faydası oldu şimdiye kadar?

Geri