kürtler ne istiyor?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayır benim mesajim neden siliniyor? Bir kürdüm ve ne istediğimi söylüyorum, mesajımı siliyorsunuz.

Halay istiyorum.

Bir kürt olarak BDP nin HDP nin beni aklınca temsil etmesini istemediğim kesin, Apo pisliğini önderim olarak görmediğim de, aynı zamanda dağdaki köpeklerinden nefret ettiğim de kesin. Başka bir devlet, başka bir bayrak istemediğim de kesin. Kürdün ırkçısını da,Türk ün ırkçısını da istemediğim kesin. Mevcut haklar yetiyor bana, eşit herkes. Ortalığı bulandıranlar ölse keşke.

bence konu kürtlerin ne istediği değil dış mihrakların ne istediği doğunun dibinde askerlik yaptım kimin ne olduğu bir nevi artık açık sünni alevi kürt daha birçok çeşit olabilir ama hepsi Türk vatanı Türk toprağında yaşamakta ha inkar edenler onları ayırmak lazım yalnız kürtler ne istiyor diye üç beş çapulcu çıkıp insanları kışkırtması güzel ülkemizi kıskanan insanların yaptığı fitne

Çok kürt tanıyorum , bu ülkeyi bizim gibi koruyan, bizim gibi bağlı olan.Bir o kadarda kürt tanıyorum ki evlerinin bir köşesinde apo posteri asılı olan. ( bunu öğrendikten soınra o kürtleri tanımıyorum tabi.)
Sanırım kürtlerde kendi aralarında biraz bölünmüşler gibi, apoyu destekleyenler olduğu kadar karşı çıkanlarda var.Ama şunu bilir şunu söylerim, hangi ülkenin topraklarında yaşıyorsan, hangi ülkenin ekmeğini yiyorsan, o ülkeyi o bayrağı korumakla mükellefsindir.Kürt , laz , arnavut , göçmen olman bunu değiştirmez.Yaşadığın ülkeyi vatanın gibi görmüyorsan bölmeye çalışıyorsan bunun adına ben ihanet derim, şerefsizlik derim.Ötesi berisi yok

belki hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz gerçekler üzerine senaryolar kuruyoruz her zaman. türk siyasetinin nasıl şekillendirilmek istediği, iç dış mihrakların türkiye üzerindeki amaçlanan projeleri somut olarak hiçbir zaman gerçeğe dayandırılamadı.

bugün ülkemizde yaşayan insanların büyük çoğunluğunun tepkiyle yaklaştığı pkk terör örgütünün, nasıl bir yapılanma olduğu, kimler tarafından kurulduğu, amaçlarının neler olduğu hiçbir zaman tam olarak bilinmedi. bahsi geçen açılım süreci devam ederken bile bu tarz eylemlerin amaçları konu üzerinde de belirtildiği üzere hiçbir zaman nelerin istendiği tam olarak kestirilemedi. hep düşünüldü ki kürtler bağımsızlığını istiyor. ancak yine bakıldığında kürtlerin çoğu yaşadığı hayattan şikayetçi değildi. peki neden bu kaos ? biraz daha dikkatli incelediğimizde o övünmekten kendimizi alamadığımız ülkemizin gizli istihbarat oluşumlarının ne derece aşırı planlamalarla ülke üzerinde nasıl şekillendirmelere gittiğini anlayabiliyoruz. bu neticede climax'ın konu içerisinde antiparantez belirttiği pkk'yı devletin kurduğuna dair kısmı tam olarak olmasa da bazı düşüncelerimi onaylar nitelikte.

abdullah öcalan'ın neden imralı'da bir ömür boyu bedava tatil hakkı kazandığını kimse açıklayamadı. aynı şekilde uğur mumcu'nun neden öldürüldüğünü de.

basit temellerde açıklamak gerekirse ülkemiz içerisindeki derin oluşumun türk-kürt halkları arasındaki nefreti, düşmanlığı yeri geldiğinde artıracak yeri geldiğinde azaltacak bir joystick görevi görür pkk.

Forumun büyükk büyükk ordinaryusları ..
Ne ırkçı ne kindar görüşleriiz var her tartışma konusunda birbirinize bir saldırmalar, ukala tavırlarınız.Hastayız. Ayh sinirlerim grildi.s.s

Ben Türk vatandaşıyım . Konu başlığı yanlış. Pkk nın derdi ne olmalıydı? O da bir nevi Yahudi mantığıdır.. Vaad edilmiş toprak zihniyeti , baksanız vaadedilen toprağın belgesi yok, vaadeden kişi , vaati almış kişi de ortada yok. Bunun temsilcisi olan insan Ermeni , hala doğuda gözleri olduğundan biz iç yıkım politikası yapalım da bizim olsun diyerek yaklaşıyorlar . Evet genelleme yaparken Pkk'ya oy veren Kürtler denilebilir.
Fakat bunu ırkçı bir söylem haline getirmek çok çok yanlış. Her Kürt Pkkyı istiyor değil, görüldüğü üzere.
Hatta öyle ırkçı yorumlar görüyorum ki, ( bkz: en iyi kürt ölü kürt.) Kaderinizde bir Kürt olarak dünyaya gelmişlik olsa ne yapacaktınız ? :)
Kürt ya da Türk , biraz insan olun önce ırk çok ta önemli değil.

rLRDLM.jpg

Bazı Önyargıları Kırmak Amacıyla Kurulan "Kürt Ama İyi" Platformu, 10. Yılını Kutladı

"Onlar da Kürt ama onlar öyle değil" sloganıyla yola çıkan Kürt Ama İyi Platformu, kuruluşunun 10. yılını İstanbul Harbiye Kongre Merkezinde düzenlenen görkemli bir törenle kutladı. 81 ilden on binlerce "iyi Kürt" ve onların yakın arkadaşları olan çeşitli etnik gruplardan yüzlerce vatandaşımızın katılımıyla düzenlenen gecede duygu dolu anlar yaşanırken, kısa bir konuşma yapan Kürt Ama İyi (KÜAİ) Platformu Genel Başkanı Beşir Seltutmaz da, hareketin bugüne kadar 6 milyon kişiye "Benim de Kürt arkadaşlarım var, onların hepsi pırıl pırıl insanlar, hiç bunlar gibi değil" dedirterek önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

"Onlar gibi değiliz"
Sık sık alkışlar ve zılgıtlarla kesilen konuşmasında bugün gelinen noktaya ulaşmanın hiç de kolay olmadığının altını çizen Seltutmaz, "Kurum olarak gerçekten çok çalıştık. Genel başkanından çaycısına, murahhas azasından denetmenine kadar her bir üyemiz onlar gibi olmadığımızı, aslında iyi olduğumuzu anlatmak için canla başla çabaladı, üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Arkadaşlarımız bu uğurda icabında ailelerinden, işlerinden güçlerinden olma pahasına fedakarlık ederek, hane hane, mahalle mahalle dolaştılar" ifadelerine yer verdi.

"İnsanlara yaranmak için gerçekten inanılmaz emek sarfettik"
Konuşması sırasında gözleri dolan Seltutmaz'ın, "Bu arkadaşlarımız türlü türlü etnik gruplardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yanaşıp yaranmaya çalışarak, sabah akşam onların en iyi arkadaşı, en yakını konumuna gelene kadar uğraşarak oldukça yorucu bir sürecin içerisinden geçtiler. Onların sayesindedir ki, şu anda yüz binlerce "Onlar da Kürt ama" olarak halkın genelinden takdir görmeyi, beğenilerine mazhar olmayı başarmış bulunuyoruz" sözleri sonrası birçok davetli gözyaşlarını tutmazken, konuşma sırasında sevinçten baygınlık geçiren 8 vatandaşa sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

"Kimse gevşemesin"
Şu anda platform olarak karşı karşıya bulundukları en büyük tuzağın ise, tüm bu başarılar sebebiyle rehavete kapılmak, "Nasıl olsa oluyor işte" zihniyetine girmek tehlikesi olduğunu önemle vurgulayan Beşir Seltutmaz, "Evet, çok başarılı sonuçlar elde ettik. Evet, her şey şu an tozpembe görünüyor olabilir. Ama kesinlikle rehavete kapılmak, işin ucunu bırakmak gibi bir lüksümüz yok" sözleriyle, kalabalığı her zamankinden daha çok çalışmaya, bu uğurda ter dökmeye davet etti.

Genel Başkan Seltutmaz'ın "Benim siz üyelerimizden şu anda tek ricam, hemen şimdi gidin, artık Türktü Lazdı Çerkezdi ne bulursanız, yeni birileriyle daha en iyi arkadaş, sırdaş, dost olmak için bir an önce çalışmaya koyulun. Rica edin, usulca yaklaşın, iyilik yapın, yamanın, artık nasıl yapıyorsanız yapın. Olayı şu noktaya getirene kadar göbeğim çatladı, bu saatten sonra işin ucunu bırakan karşısında beni bulur" sözlerinin ardından, katılımcılar çeşitli yönlere doğru olaysız şekilde dağıldılar.

Zaytung

Forumun büyükk büyükk ordinaryusları ..
Ne ırkçı ne kindar görüşleriiz var her tartışma konusunda birbirinize bir saldırmalar, ukala tavırlarınız.Hastayız. Ayh sinirlerim grildi.s.s

Ben Türk vatandaşıyım . Konu başlığı yanlış. Pkk nın derdi ne olmalıydı? O da bir nevi Yahudi mantığıdır.. Vaad edilmiş toprak zihniyeti , baksanız vaadedilen toprağın belgesi yok, vaadeden kişi , vaati almış kişi de ortada yok. Bunun temsilcisi olan insan Ermeni , hala doğuda gözleri olduğundan biz iç yıkım politikası yapalım da bizim olsun diyerek yaklaşıyorlar . Evet genelleme yaparken Pkk'ya oy veren Kürtler denilebilir.
Fakat bunu ırkçı bir söylem haline getirmek çok çok yanlış. Her Kürt Pkkyı istiyor değil, görüldüğü üzere.
Hatta öyle ırkçı yorumlar görüyorum ki, ( bkz: en iyi kürt ölü kürt.) Kaderinizde bir Kürt olarak dünyaya gelmişlik olsa ne yapacaktınız ? :)
Kürt ya da Türk , biraz insan olun önce ırk çok ta önemli değil.
meleğim kimse bişi demedi.niye cellallendin? akıl tutulması mı yaşıyorsun? bu başlık ırkçılık temelli değil tam tersi gerçekten samimi olarak kürt vatandaşların ulkeye pkk ya bdp ye bakışını öğrenmek ve hayata ''öteki''nin gözünden bakabilmek belkide.
önce restfull gelip katletmiş konuyu sonra sen lekelemişsin.ne demek konu başlığı yanlış? sana mı soracağım başlık açarken.az haddinizi bilin.saygı öğrenin.biz bile bişeyler öğrenebilir miyizin dedindeyiz sen bu cehaletinle kafa tutuyorsun bize. çok ayıp

Anlaşıldı ..
Biraz da Türkler ne istiyor bundan bahsedelim ..

Demokratik Açılım için sandığa gittiğimizde size geçmişte yapılan haksızlıkları kaldırmak için EVET dedik, kendi başınıza elde etmediniz bugünkü haklarınızı ÖNCE BUNUN BİR FARKINA VARIN İSTEDİK ..

Türk bayrağını bizim kadar sahiplenin, bdp mitinglerinde elinizde pkk flamaları değil TÜRK bayrağı olsun istedik, taşımadınız ..

Onbinlerce cana kıymış domuz dölü, şeytan tohumu pkk ve militanlarından en az bizim kadar nefret edin dedik dinlemediniz ..

İyisiyle kötüsüyle kurulmuş olan bu taze Cumhuriyete kin tutmayı bırakın ve kabul edin ne olur TÜRKİYE ismini dedik ama ısrarla T.C demeye devam ettiniz ..

Hepimiz Müslümanız o halde hiç değilse bunu ortak paydamız yapalım dedik ama ne bizimkiler anladı ne de siz kulak vermediniz ..

Apo denilen fitne sıçığı iblisi adam yerine koymayın, onu dinlemeyin dedik ama bizi değil yine onu dinlediniz ..

Ülkesiyle barışan en azından toplum gerçeklerini kabullenen ve geçmişe kin tutmak yerine geleceğe bakmayı yeğleyen ve kendini Türkiye'li gibi hisseden Kürtlere " asimile " demeyin dedik ama demeye devam ettiniz ..

Ne zaman Vatanın değerlerini korumaktan bahseden bir Türk'e rastlasanız onu faşistlikle suçladınız ama siz aslında hiç faşist görmediniz ..

Batıda ki insanlara kaçak elektrik bedellerini ödettiriyorsunuz, yapmayın kul hakkına girmeyin dedik ama ahırlara bile kaçak elektrikle ısıtıcı bağlattınız ..

Dilinizi mi konuşamıyorsunuz ? Kültürünüzü mü yaşayamıyorsunuz ?
Neyin sıkıntısını yaşıyorsunuz ?
ALLAH rızası için bir kere, ama bir kere herhangi bir mitinginizde TÜRK bayrağı açtığınızı göreyim .. YOKSA O ZAMANA DEK KİMSE BANA KARDEŞLİK MASALLARI FELAN ANLATMASIN ..

Abimiz konu başlığında yanlış bir şey kullanmamış bence, sadece aklına takılan belli başlı soruları Kürt arkadaşlarımızın yanıtlamasını istemiş yani burada Kürt kardeşlerimize karşı bir saygısızlık bulunmamakta. Herkes eşittir ben Kürt kardeşlerimlede Laz kardeşlerimde eşit bir şekilde yaşamak isterim. Kürdün içindede vatan haini vardır, Türkün içindede vardır. Yani bu nedenle Türkler barışçıldır Kürtler katliamcıdır gibi bir genelleme yapılamaz. Hani şu vicdan meselesi deriz ya işte bu soruların cevabı bu anahtar sözcük üzerinden geçer ''vicdan'' içi fesat olan bir insan ne yaparsanız yapın sürekli kötülük yapmaya, katliam başlatmaya ne yapsamda insanlığın içine etsem diye düşünür. Türkiye'nin gidişatını halen iyi gören insanlarda var kötü gören insanlarda var açıkçası şu son yaşanılan olaylar üzerine, ben genede iyi dayanıyor diyorum Türkiye ha tabi ki ordumuzunda içine edildi sürekli tahliyeler ergenekondan içeri atılmalar ordu denen bir şey kalmadı güzelim Türkiye de.. Çok Kürt arkadaşım oldu, kimisinden kazık yedim kimiside seninle ölüme bile gidecek kadar delikanlı harbii adamdılar. Birde lütfen konu başlığını anlayarak okuyalım, Buradaki amacımız bu hain planlara, komplolara yada elin itinin çıkıpta bayrak indirmesini Doğuda çoluk çocuk demeden katliam yapılmasının Kürt arkadaşlarımızın gözünde nasıl çözülebileceği ve bu olaylara nasıl yaklaşılabileceğidir ancak görüyorum ki şu konuda bile egoist tavırlarınız uçuk yapmış durumda ben X kişiyi nasıl bir cümle kurupta nakavt ederim Y kişi beni nasıl nakavt edemez pozisyonlarına girişmişiz işte sırf bu yüzden Kürt olan arkadaşlarımızda konuya girip yorum yazmak istemiyorlardır. Önce bi kendimize gelelim sonra yorum atalım bu Editör arkadaşlarımıza yada Yönetici kardeşlerimize giydirerek çözülecek durumlardan değil yorumlarınızda Argo vari cümleler kullanmanızda sizi gerçekten bir bok biliyormuş gibi göstermez bunuda hatırlatayım. Diğer yandan bu mesaj kendi görüşlerime aittir, ancak ben genede eminim ki tutup bu mesajımıda alıntılayıp bunu görüş meselesinden (ıraktan uzak) yerlere çekecek ve konu amacını bozacak kişiler olacaktır. Bunuda (sözde) siyasetten bir bok anlayaman bir şahıs olarak yazıyorum ancak birşeyleri görebilmek için siyaset yapmak gerekmez, Saygılar..

Kürtler ve PKKlılar Bir Değil. Yani Var Bir Kürt Daga Cıkanları Destekliyor,Var Bir Kürt Kürtlüğünden Utanıyor..
PKK ve Yandaşlarının Tek İstediği Kendi Devletlerini Kurmak. Tükiyede Kendilerine Ait Bir toprak Olması.. Birlik Beraberlik İçinde Yaşamak Onların Damarlarında Yok Malesef..

climax çoğu şeyin farkında ama ulusalcı kimliği bu tarz sikimsonik yorumlar yapmasını gerektiriyor. çünkü bu yapay örgütü oluşturanlarla aynı kafa yapısına sahip. çünkü kendisi de türkiye'de kürtlerin güçlenmesini sindiremez. insanlarda bir bölünme düşüncesi oluşturup, bu düşünce neticesinde kürtlerden duyulacak nefreti kabartıp onlara alt kimlik muamelesi yaptıran güçlerle aynı görüşte. aslında kendisi de farkında '' gerekirse suriye'den bize iki bomba atar savaş çıkarırım'' diyenlerin aslında neleri planlayacağından. üç maymunu oynuyor sadece durum bu.

siz çok kürt tanıyom kimisi şöyle kimisi böyle ortalıh çoh karıştı yine oyum tayibe yorumlarını yapın diye geliyor bütün bunlar başımıza. biz sizin kürt arkadaşlarını dinlemek zorundamıyız, bize ne sizin arkadaşlık ilişkilerinizden. kürt arkadaşım var ççok iyiler yok canım diye yorum yapılıyor.

Ulkemizi bolmek isteyen ASALAdir. Kurtler degil. Pkk'yi bile gectim. Kurtlerin de aklini celdiler. Konunun sonucu yine benim dedigim yere gidecek.

kürtler birşey istemiyor. kürtleri kasıtlı olarak mağdur durumu düşürüyorlar. ezilen duruma sürüklüyorlar ve arkalarından israil akp amerika destekli bdp devreye giriyor.. amaç ne olacak? sizce kürt halkını düşünen bir yapı mı yoksa yıllarca amerikanın ve israilin bop projeleri mi? orda terör olmayıp lazlarda yaşasaydı bu sorunlar yine olacaktı. kürtlere ait bir mesele değildir. kürtleri kasıtlı olarak kindar nefret dolu faşist bir ruh yapılarına sevk ettiler. yakıcı yıkıcı olmaları için ellerinden geleni yaptı. sonrada mağdurum ayağı ile ülkenin düzeninin bozulması.. mantıklı düşünün terör meselesi kürt sorunu yok oralarda.. orada ki asıl sorun israilin bop projesi. tevrat kitabında yazan bölgeler var biliyor musunuz? işte mesele tamamen o... zengin ile yoksulun savaşı..

saddamdan sonra ırak a gelen barzaniyi düşünün.. neden israil ile amerika ile arası bozuk değil???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri