Kürt Vatandaşlara Soruldu: Kızınızı Bir Türk'le Evlendirir misiniz

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Ortalama olarak %92 si turk sevgisiyle dolu onzaman bu teror nerden turuyor. Simdi ben buraya bisiler yazicam sonra basak sen irkcisin diye saldiracaksiniz. Her neyse sevsinler kizlarini bize versinler mutlu olsunlar

Kürt damadımız yok; ama yakında olacak sanırım, ablam ve annem karşı çıksa da. :)
Sanırım önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zor. :o

Umarim olur yahu.
Bir yanlisi binlere mal ederek aptalca yorumlar yapilmasi sinir bozucu (:
Bu önyargi degil baska bir tabiri olmali

Saçma bir soru değilmi (: birbirlerini seviyorlarsa kürt türk ne farkeder ama;
kültür farklılığı çok büyük, bunu göze alarak evleneceklerse kendileri bilirler.
Kürt erkeğe varan kıza çok zor, çünkü sonuçta onların tarafına gidecek. Ama türke varan kürt kızı daha şanslı bence, türklerin kültürleri daha hafif.. şimdi bana ırkcı demeyin, ırkcılık yaptığımdan değil, benim kürt arkadaşlarım var onlardan biliyorum.

sahsen bende bir Turke kiz vermeyi dusunmuyorum.
Bizim komsunun gelini Turk, kocasi habire meyhanelerde takiliyor, kizcagiza giden gelen yok oyle yapayalniz sarhos adamla bir evde yasiyor.
Bitane daha var esi sutyenle cikiyor gelen siparisi almaya ahsha.
Hayir boyle sacma insanlari gorunce Turke kiz vermemeyi dusunuyorum agagags
harikaa yahu

Osmanli vaktinde yoktu boyle seyler asgsh

Kinayelerle doludur değil mi bu anlatım

Kinayelerle doludur değil mi bu anlatım

evet buraya yazilan sacma yorumlari sacma yorumla surdurmek istedim..
Komsular noktasinda kinaye yok yalniz.
Ayrica diger yorumlarla birebir ayni yorumu atmisken benim yorumum agirmi geldi :D

"Kızınızın Kürtle, Türkle evlenmesine izin verir misiniz?" ne saçma bir soru arkadaş. Bir de "kızımı vermem asla." diyenler olmuş. Kızınız sizin malınız değil, bir birey o. Kullandığınız tabirlere dikkat edin biraz.

Sonuçlarda şaşırılacak ve gereksiz genellemelere gidecek bir durum göremedim. Çoğu Kürt batıya gelmiştir, yaşam koşullarını vs. bilir. Çoğu Türk doğuya gitmemiştir, doğu kültüründen haberi yoktur. Tanımadığı, bilmediği bir coğrafyanın insanıyla iç içe olmaktan korkabilir. Araştırma sonucu tam tersini söylese de Kürtler de bundan korkabilir.

En nihayetinde her şekilde elde kalıyor. Halk zaten yeterince ayrışmış, adamların merak ettiği şeye bak. Sağ ol kardeş, aydınlandık.

Gülünç bir durum. Neden verilmesin. Kürt oldu diye insan değil mi yani. Bu soruyu sormak bile bana mantıksız geliyor. Ülkeyi böyle bölenlere çok şey denir de içimiz de kalsın yine.

evet buraya yazilan sacma yorumlari sacma yorumla surdurmek istedim..
Komsular noktasinda kinaye yok yalniz.
Ayrica diger yorumlarla birebir ayni yorumu atmisken benim yorumum agirmi geldi :D

Senin yorumunu okuduysam demek ki
Senin yorumunun ne olduğunu merak ettiysem demek ki
...

Büyük oranda kültür farkı oldugu apaçık ortada. Ki bunu nerden biliyosun diyceksiniz kardeşim dediğim insan kürt burdan biliyorum. Bir türk kızına kürt ailesi ağır gelir. Bir kürt oldugunada türk ailesi ağır gelir ama sevenin önünde kimse duramaz. : )

Bu mesaj Damlanın telefonundan gönderildi

Tüm bunları geçin, Mersinliyim dediğim zaman direkt Kürt müsün gibi bir soru bile geliyordu üniversitedeyken bana.

Ne kızımı Türk'e veririm ne de Türklerden kız alırım. Bir kere yemek kültürleri yok. Hatta yanımda Türk de çalıştırmam, kültürlerinde tembellik ve iş savsaklama var.

Size istediğiniz düşmanlığı ben vereyim.

Türk'e su yok benim elimden.

Soruyu soran şirketin aklına tüküreyim diyeceğim ama bunu salaklığından değil çakallığından sormuş. Burada bir aşağılama amacı var. Sanki bugüne kadar bir iki tane Türk ailesi bunu yapmış ama pişman olmuş gibi bir hava oluşturmuşlar. Kürtlerden değil de zombilerden bahsediyorlar sanki. Aynı hataya buradaki birkaç arkadaşımız da düşmüş. Bütün yorumları okumadım ama mutlaka en iyi arkadaşım Kürt deyip, peşine -ama- ile devam eden cümleleri sarf edenler de olmuştur. Burada yoksa rastladığımız çok insan var böyle. Benim aile şirketimin yönetim kurulunun en tepesinde abi kardeş iki Kürt ve bir de İran asıllı Türk vatandaşı ile Laz bir çalışanım var. Hepsi de canavar gibiler. Kürtlük ve Lazlıktan önce müslümanlar. Hem inançlarını hem de soylarını iyi temsil eden tertemiz çocuklar. Bu gibi polemikler bizim dünyamızda vücut bulmuyor. Çünkü şuur sağlam. Nitekim anketin sonucu da aksi bir yanıt vermiyor. Şimdi, inanç ve ideoloji olarak iki aile de birbirine uyuyorsa neden razı olunmasın ki? Bazı arkadaşlar çok sert eleştirmiş ama böyle olmaz. Gençlik ıskaları da bir yere kadar. Her yerde sizi gençtir olur böyle şeyler diye idare etmezler. Evet sağdan soldan belki bir takım olumsuz şeyler duydunuz yada bizzat kendi kötü tecrübeleriniz olabilir. Fakat bu demek değildir ki tümden bir Kürt halkı aynı seviyede sorumlu. Her milletten bir takım çürükler çıkar. Bunu topluma mâl edemezsin. Bu mantıkla Lazlardan da benzer haberler okuyoruz. Herifler bir ağaç yüzünden birbirlerini vuruyorlar. Buna da aynı mantıkla yaklaşırsak asıl bölünme o zaman başlar. Yani bazı yorumlar var, aynı şeyleri eski toprak bir adam söylese, hafıza kaybı yaşıyor derim. Eski tarihi geçtim, yakın tarihten habersiz yaşıyorsunuz arkadaşlar. Biz bu insanlarla yeni tanışmadık. Asırlardır aynı topraklarda çok büyük acılar çekmiş kardeşleriz biz. Yapmayın, ön yargılarınızı ermeni pkklıların haberlerine bakıp büyütmeyin. Urfa'ya gidin, Diyarbekr'e gidin, Van'a gidin, Antep'e gidin gezin buraları. Kürtlerin nasıl misafirperver olduklarını görün. Restoranlardaki ustaların ve garsonların yalakalık yapmak yerine sizinle nasıl güzel diyalog kurduğuna, eşsiz lezzetlerine tanık olun, Doğu'nun rehberliğine tanık olun. Korkmayın, yabancı değil, bin yıllık kardeşiniz onlar. İdeoloji çerçevesi dışında bölgeye Kürdistan demekte bir kötülük de yoktur ayrıca. Lazların yaşadığı yere Lazistan, Kürtlerin yaşadığı yere Kürdistan demek bölücülük değildir. Aksine bu kadar çok sayıda renk ile bir arada yaşamak akılalmaz derecede müthiş bir güçtür. Çevrenize kapalı olmayın. Kaldırın kafanızı dünyaya. Bir Kürt arkadaşınızla kavga edip bütün Kürtlere küsmek sizin cahilliğinizdir. Bardak kırıldı diye su içmeyi bırakıyor muyuz? Bir defineci altına ulaşmadan evvel zehirli gazı egale eder. Bilinçaltınıza işlenen zehirli gazdan kurtulursanız kendinizi altın yatağında bulursunuz. Ona göre...

Geri