Kürt Vatandaşlara Soruldu: Kızınızı Bir Türk'le Evlendirir misiniz

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Alıntı yapmıyorum bu semtte böyle yürüyprmuş bu işler :p
Ya hu cok merak ediyorum sizin içinize pollyannamı kaçtı (:
Hayatın gerçekleriyle daha yüzleşmediğiniz o kadar belli ki .
Burada ettiğiniz sözde hümanist sözlerinizden belli .
Daha burada insanları gerçekçi yaklaşımlarımdan dolayı ırkçı damgasını yapiştiriyorsunuz .
İnanaları alay edip hakarete gidiyorsunuz .
Ve hala utanıp sıkılmadan 'hepimiz kardeşizzz' türküsü söylüyorsunuz .
Nasıl olcak böyle ?
Hala baba parasıyla babanızın evlerinde yaşayıp hayata dair böyle ahkam kesmeyin o hayatla öyle bir yüzleşirsiniz ki gün gelir beliniz doğrulmaz alimallah ;)
Yazdım gitti alan alsın almazsanız burada kalsın (:

Tamamen daha milliyetçi dememişler ,
Bu iki konuda daha milliyetçi oldukları söylenmiş
Ki bence de haklılar

Milliyetçi konusunda kimseyi ayiramazsiniz kürtler içinde de mert aklı selim vatanını seven kişiler var tandim ve arkdasim işleri güçleri ortalığı karıştırmak.

türklerde de kürtlerde de bu konuda önce insanlığa bakılır
bu bilinen bir şey
ne gerek vardı o zman bu ankete
kimin ne kadar faşist olduğu mu tespit edilmek istenmiş?
önemli olan iyi bi insan olmak
ırk anketlerinin bizzat kendisi faşistçedir
bi arkadaş subliminal algı yaratma amaçlı demiş, olabilir.

Alıntı yapmıyorum bu semtte böyle yürüyprmuş bu işler :p
Ya hu cok merak ediyorum sizin içinize pollyannamı kaçtı (:
Hayatın gerçekleriyle daha yüzleşmediğiniz o kadar belli ki .
Burada ettiğiniz sözde hümanist sözlerinizden belli .
Daha burada insanları gerçekçi yaklaşımlarımdan dolayı ırkçı damgasını yapiştiriyorsunuz .
İnanaları alay edip hakarete gidiyorsunuz .
Ve hala utanıp sıkılmadan 'hepimiz kardeşizzz' türküsü söylüyorsunuz .
Nasıl olcak böyle ?
Hala baba parasıyla babanızın evlerinde yaşayıp hayata dair böyle ahkam kesmeyin o hayatla öyle bir yüzleşirsiniz ki gün gelir beliniz doğrulmaz alimallah ;)
Yazdım gitti alan alsın almazsanız burada kalsın (:

Daha büyüyecekler ablası .. Çoluk çocuğa karışacaklar, anne baba olmanın ne demek olduğunu anlayacaklar, o zaman gelince bırak kızının yanında kimi getireceğini selam verdiği herhangi bir çocuk için bile endişe edecek kılı kırk yaracak ve geçmişte ettikleri boylarından büyük lafları hatırlayıp saflıklarına gülecekler belki de :)
Ama neyse ne beğeni var mı var gerisi hikaye ..

Niye birbirimizi sevmek için kasıyoruz ben de onu anlamıyorum olmuyor işte abi aksjdjkaejd

Sadece Kürtlere 2 soru soluluyor ve bu sonuçlardan da Türkler daha milliyetçi sonucunu nasıl çıkarabilmişler?

çıkarsınlar elbette ve elbette milliyetçiyiz tarihini bilen biri olarak öyle bir tarihi olup milliyetçi olmamak ki Kürtlerle karşılaştırılırsa normaldir

ayrıca aileme girmiş Kürtte var ve syeğenlerimde var sonuna kadar harbi insandır kimse Kürde ırkçılık yaptığımıda söyleyemez ama durum böyledir her milliyetçilik ırkçılık değildir ...

Ülkede erduvan sorunu vardır. Gitsin herşey yola girer. Yemin ederim

Şurdaki bazı yazıları okuyucunca ırkçılık ne fena bir şey bir daha anlıyor,tiksiniyorum.Kürt-Türk ayrımcılığı sevmemekle beraber sizin anlayacağınız dilde aslen Türk'üm fakat enistelerim ve bazı gelinlerimiz Kürt bunda hiç bir sakınca görmedik, görmediler.Kimsenin kimseden üstün bir ırk olduğunu hiç düşünmedik.Her Kürt terörist değil fakat bunu ırkçı zihniyetlere anlatamazsınız.Çünkü onlar hep Kürt'lere ve diğerlerine çingene, aptal vs.gibi adlarla aşağılayarak büyütülmüş bir garip insan yığını.Benim teyzelerimin kocası Kürt ve birinin oğlu asker ve her gün teröristlere lanet yağdırıp kandırılmışlar diye serzenişlerde bulunur.Ben batıya doğru gittikçe bana sorulan ilk soru:"Kürt müsün" Nasıl bir zihniyet şahsen bana küfür gibi geliyor.Hayır değilim değince, yüzlerinde bir memnuniyet.Yazık gerçekten çok yazık.Buna neden olan bir çok sebepler elbette var.Ama en büyük nedenlerden biri tanışmadan, tanımadan karşılıklı kin güdmek.İtilen ezilen her halk, daha basitinde bile insan, kandırılmaya müsait ve varolmak içi her şekilde istismara açık hale gelir.Bu gün doğudaki bir çok Kürt sadece insanca yasamak, okumak, para kazanmak istiyor kimse kaosu istemiyor bir çoğu itiliyor ve bir çoğu saçma politikalarla tercihlendiriliyor.Bu ön yargılar artık bitmeli kanımca.

Geri