Kürt Vatandaşlara Soruldu: Kızınızı Bir Türk'le Evlendirir misiniz

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Kürt Vatandaşlara Soruldu: Kızınızı Bir Türk'le Evlendirir misiniz

Andy-Ar Araştırma'nın Kürt vatandaşlara yönelttiği "Kızınızın bir Türk'le evlenmesine izin verir misiniz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 95'i 'evet' yanıtını verdi.

Periscope ve Medyascope.tv YouTube kanalından canlı yayınlanan söyleşide Ruşen Çakır, Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar ile 1 Kasım genel seçimlerini tartıştı.

KÜRTLERE İKİ SORU YÖNELTİLDİ

Söyleşide AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının zor olduğunu savunan Acar, Kürtlerle ilgili yaptıkları ama hiç açıklamadıkları bir araştırmayı da paylaştı. Bu araştırmada Kürtlere iki soru yöneltmiş.

Birinci soru: Kızınızın bir Türk'le evlenmesine izin verir misiniz?

Acar, araştırmaya katılan Kürt vatandaşlardan yüzde 95'inin bu soruya 'evet' yanıtı verdiği gibi bundan çok mutlu olacağını belirtti.

İkinci soru: Bir Türk'ün yanında çalışır mısınız?

Acar, araştırmadan çıkan sonuca göre; bu soruya yanıt verenlerin de 90 gibi büyük bir çoğunluğunun bir Türk'ün yanında çalışabileceğini ve bundan rahatsızlık duymayacağını ifade etti.

"TÜRKLER DAHA MİLLİYETÇİ"

Ünlü anketçi, Kürtlerin tavrına karşılık Türklerin bu iki konuda bakışının çok daha milliyetçi olduğunu savundu.

Sadece Kürtlere 2 soru soluluyor ve bu sonuçlardan da Türkler daha milliyetçi sonucunu nasıl çıkarabilmişler?

Biz bu topraklari kolay kolay elimizde tutmadigimiz icin olabilir mi acaba. Sahsen ne kizimi veririm ne oglumi everirim Kurtle.
Ayrica durust bir sekilde cevap verdiklerine inanmiyorum.

Ben kızım olursa bir Kürtle evlendirmem. Sebebini ırkçılığa bağlayacak kesim için açıklamasınıda yapayım bari.

Kürtler erkek evlatlarının evini kendi evi olarak görürler. Eve gelip gidenin haddi hesabı olmaz. Yedi sülalesi erkekin evinden çıkmıyor. Sürekli gelmeler oluyor. Ben kızımı gelipte bir erkeğin yedi sülalesine hizmetçilik yapsın diye yetiştirmem. O yüzden imkanı yok böyle bir durumun.

Onlar verir vermez o kadar umrumda da değil. Bizde böyle bir durum yok. Ve onlarda kız evlendikten sonra pekte umursamıyolar.

Siyasi bir olayı halka mâl edemeyeceksiniz gerizekalilar....

aptalca bir arastirma.
sorular tersinden sorulsun

Bizim Kürtlerle sorunumuz yok ki bizim ülke sorunları ile çözümümüz var.
Yani Kürt ya da Türk olan da insandır bunu nasıl bu iki soruyla yapabilirsiniz ki? Eeee laza da vermeyen var laz gelini almayan da var. Ben de Karadenizliyim bunu duyuyorum yani :D Ne saçma insanlar bunlar ya

Kişisel olarak kültürel bağlarımız aynı olmadığı için kız evladı daha çok ezildiği düşüncesindeyim. Bu yüzden evlenmeden ya da evlendirmeden önce aile yapısını incelerim. Bu durum lazlar içinde aynı arnavutlar içinde aynı. Kültürler farklı olunca evlilik düşüncesi çok farklılaşıyor.

Nitekim, Türk olup inancından dolayı gelinini kapatan da var, bunu es geçmemek gerekiyor.

İnsan olsun yeter.

Önemli olan insan olması hepsini aynı kefeye koymamak lazım bizimde yan komşumuz ağrılı evde hiç yoksa 8 kişi var gelinleri CribStone'nun dediği gibi hizmetçi gibi çalışıyor. Bu anket Türklere sorulsa eminim %50 hayır derdi

Başkalarını bilemem ama ben vermem .
Çok farklılıklar var aramızda gerek aile , gerek gelenekler bakımından .

Ufff sinirleniyorum bu tarz haberleri gorunce. Niye vermesin kizini ? niye Turkun yaninda calismasin ? Bu ulke Kurt asilli basbakan gormus bir ulke. Neyin kafasini yasiyor bunlar.

Her Türk nasıl kı tam bir vatansever değilse her Kürt öcü tükaka değildir.Bunun idrakına varamadığımız içindir Kürt-Türk ayrımı yapılıyor olması. Babam Türk annem Kürt. Bazı şeylere çok fazla sığ bakıyoruz millet olarak.Böyle sorular sorulduğuna zaten inanmıyorum. Sadece ayrıştırma yapmak amacıyla ortalık bulandırmak niyetiyle sorular sorulmuş gibi davranıldığına inanıyorum.Ayrıca kişi evlenmeyi kafaya koyduysa eğer pekte dili dini ırkı mezhebi umursamıyor.
Günümüze dönelim bundan bilmem kaç sene evvelin kafasından çıkalım.
Yazacak çok şey var da susuyorum.

sahsen bende bir Turke kiz vermeyi dusunmuyorum.
Bizim komsunun gelini Turk, kocasi habire meyhanelerde takiliyor, kizcagiza giden gelen yok oyle yapayalniz sarhos adamla bir evde yasiyor.
Bitane daha var esi sutyenle cikiyor gelen siparisi almaya ahsha.
Hayir boyle sacma insanlari gorunce Turke kiz vermemeyi dusunuyorum agagags
harikaa yahu

Osmanli vaktinde yoktu boyle seyler asgsh

Şahsen bir Kürt e kızımı vermeyi düşünmüyorum çünkü o bir Kürt! !!!!

Ayrıca bi sürü Kürt arkadaşım var ama olmaz :s

O degilde lan :D
aman bizim Kurt damatlarimiz var komsularimiz hep Kurt hepsi cok iyi insanlar nerde ?
Tez curutmeye gelsenize :/

O degilde lan :D
aman bizim Kurt damatlarimiz var komsularimiz hep Kurt hepsi cok iyi insanlar nerde ?
Tez curutmeye gelsenize :/

Kürt damadımız yok; ama yakında olacak sanırım, ablam ve annem karşı çıksa da. :)
Sanırım önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zor. :o

Geri