Kürt hareketi

Konu sahibi son olarak 932 gün önce görüldü
Ama toprak reformu ve faşist baskı (turkce konusmak,turk gibi hissetme baskisi)Cumhuriyet tarihine dayanıyor Osmanlı da bu yoktu incir im ya.

İyi de canısı bi Kürtlere yönelik uygulanan bir şey degildi ki bu . Bi anda tüm millet cahil oldu. Yani halk zaten türkçe bilmiyordu , kürtlere özel bir durum degil bu. Bu onların ayaklanmasını haklı çıkarmamalı bence.

aaa..simdi ben bi yazarim tam yazarim..ilk once baslikdan baslim..Kūrt haraketi... simdi Turkiye bildiniz gibi Cumhuriyet olmadan once ejdadimiz Osmanlinin yuz yillarca Savastigi.binlerce askerini sehit vererek neredeyse butun Orta Doguyu topragimiz yapmistir...Kūrtler binlerce senedir var tabi bu simdi Turkiye ulkemizide kapsamak uzere...

Konuda deniliyorki kūrtlerin halklari verilmistir kimlikleri verilmistir.Abi demokratik ulke diye geciniyorsa Turkiye verecek.verdide. Kūrtler dilinide ozgurce konusur.muziginide dinler.halayinida ceker.kizinin ismini zilan yada berivan yada rojinde koyar.oglunun ismini berzanda koyar ciwanda koyar

Babamin dedigi gibi biz Turkceyi ogrendik ama onlar daha bizim dilimizi bilmiyor. bir dil bir insan demektir

hee buraya kadar guzel hos....evet AKPye bir kez daha minnattarimki bu ozgurlugu getirdi..eyvallah...

simdi sari yesil kirmizi ve pkkya gelelim...

ben Kūrt ve Tūrk olarak PKKyi tanimiyorum ve onlarin hedefi yada ilkelerine boyun egmiyorum..

ilk onnce acik ve net soylim kūrtleri pkklilardan once bi ayirmasini bilin..temel farkliligi bilin....

Abi Allah 77 kūsūr ve fazla millet yaratmis..100den fazla ulke var.bu nedemek? 100lerce hatta binlerde din demek
kultur demek.Dil demek...

Kendisine modern Avrupaliyim diyenler nasil Melisa Aleyna Mina vs gibi isimler kouyuyorsa ozaman baskasinin bu Ozgurlugune laf soylemiceksiniz

Ben sahsim adina dilimizi kulturumuzu yasiyabilmenin mutlulugunu yasiyorum

Dedem ninem Turkiyemde...Ejdatlarim ordan gelme...Turkiye derken nekadar cok kulturel zenginlik var
.diller etnik..vs...

PKK serefsizi yuzunden mazlum kūrt halkini karalamayin yeter..adamin daga cikmicagi yoksada bu baski bu somurge yuzunden daga cikar

Insan olmayi ogrenin.cana kiymamayi.kalp kirmamayi

hepimizin sonu 2 metre cukur 2 metre beyaz kefen

aaa..simdi ben bi yazarim tam yazarim..ilk once baslikdan baslim..Kūrt haraketi... simdi Turkiye bildiniz gibi Cumhuriyet olmadan once ejdadimiz Osmanlinin yuz yillarca Savastigi.binlerce askerini sehit vererek neredeyse butun Orta Doguyu topragimiz yapmistir...Kūrtler binlerce senedir var tabi bu simdi Turkiye ulkemizide kapsamak uzere...

Konuda deniliyorki kūrtlerin halklari verilmistir kimlikleri verilmistir.Abi demokratik ulke diye geciniyorsa Turkiye verecek.verdide. Kūrtler dilinide ozgurce konusur.muziginide dinler.halayinida ceker.kizinin ismini zilan yada berivan yada rojinde koyar.oglunun ismini berzanda koyar ciwanda koyar

Babamin dedigi gibi biz Turkceyi ogrendik ama onlar daha bizim dilimizi bilmiyor. bir dil bir insan demektir

hee buraya kadar guzel hos....evet AKPye bir kez daha minnattarimki bu ozgurlugu getirdi..eyvallah...

simdi sari yesil kirmizi ve pkkya gelelim...

ben Kūrt ve Tūrk olarak PKKyi tanimiyorum ve onlarin hedefi yada ilkelerine boyun egmiyorum..

ilk onnce acik ve net soylim kūrtleri pkklilardan once bi ayirmasini bilin..temel farkliligi bilin....

Abi Allah 77 kūsūr ve fazla millet yaratmis..100den fazla ulke var.bu nedemek? 100lerce hatta binlerde din demek
kultur demek.Dil demek...

Kendisine modern Avrupaliyim diyenler nasil Melisa Aleyna Mina vs gibi isimler kouyuyorsa ozaman baskasinin bu Ozgurlugune laf soylemiceksiniz

Ben sahsim adina dilimizi kulturumuzu yasiyabilmenin mutlulugunu yasiyorum

Dedem ninem Turkiyemde...Ejdatlarim ordan gelme...Turkiye derken nekadar cok kulturel zenginlik var
.diller etnik..vs...

PKK serefsizi yuzunden mazlum kūrt halkini karalamayin yeter..adamin daga cikmicagi yoksada bu baski bu somurge yuzunden daga cikar

Insan olmayi ogrenin.cana kiymamayi.kalp kirmamayi

hepimizin sonu 2 metre cukur 2 metre beyaz kefen

Helal olsun denilir+

Reelite konuşmak lazım .. Pkklılar uzaydan gelmiyor ya da saksıda yetişmiyorlar ..

Reelite konuşmak lazım .. Pkklılar uzaydan gelmiyor ya da saksıda yetişmiyorlar ..

evet bir çok ırktan ve memleketten geliyolar, realiteyse en büyük teröristin devlet olduğunuda konuşalım :) insanları sürekli ölüme gönderen ve katleden devlet.

evet bir çok ırktan ve memleketten geliyolar, realiteyse en büyük teröristin devlet olduğunuda konuşalım :) insanları sürekli ölüme gönderen ve katleden devlet.

Büyük çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu gerçeğini hatırlattım sadece .. Şu anda ellerinde pkk bayraklarıyla meydanlara inseler milyonlarcası var bunlar yalan değil .. Pkk'nın derin devlet tarafından da kullanıldığını zaten inkar etmedim ..

Yazardım da 5 liralık deniz yatağımla tatildeyim, rez amacli su mesaji yazayım tartisirim bir gun bu başlıkta.

''TRT 6 diye bir Kürt kanalı var daha ne istiyorsunuz?'' - Bize hoşgörüyle bakmanızı
“ PKK bir terör örgütüdür diyebiliyor musun?” -Sen Kürtlere öcüüü gözüyle bakmamayı biliyor musun ?/pkk tabanı köpek sürüsüyle dolu bir örgüttür.
“ Bugün Amerika'da kime sorsan Amerikalıyız der, sen neden Türküm diyemiyorsun? Bırak şimdi açıklamayı, Türküm diyebiliyor musun? Ya evet ya da hayır de.. Bırak açıklamayı şimdi. Evet ya da hayır de, Türküm diyebiliyor musun?”
- Kürt ırkına mensup bir şahsiyete Türküm dedirtmek çabasına içine girmendeki psikolojiye faşizanlık diyebiliyor musun ? Bir evlilikte bayan isterse erkeğin soyadını almayabiliyor bu kadar ince düşünen bir toplumun Kürt ırkına mensup kişileri Türkleştirme çabası niyedir diye sorabiliyor musun kendine.?
''Hem devlet bize bağğmiii diyorsunuz, hem de paso çocuk yapıyorsunuz…”
-Bize hem paso çocuk yapıyorsunuz diyirsiz ama bilmirsiniz ki paso yaptığımız çocuklar bu vatan'a askerlik yapıyor. Sizden 1 asker çıkıyorsa bizden en az 3 asker çıkıyordur mantıksal düşünürsek demi ?

“Amed değil Diyarbakır, Dersim değil Tunceli''
-Türk Cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti.
“Dış güçler sizi kandırıyor…”
-Hangi dış güçler sınırın 1 kilometre ötesini vurmak için 1,5 sene ülkece izin beklediğiniz dış güçler mi ?

“ Güneydoğu'da fabrika olsa, kimse dağa çıkmaz”
-Bunu bilmeniz ne kadar güzel ya, hep böyle iyi düşünebiliyor musunuz ?
Yoksa milliyetçi damarınız kabardığında asın şu Kürtleri hepsi ermeni tohumu diyen kesimden oluyor musun ?

Kendi kendime konuştum yahu (:

Kürtler bir şeyler için toplanacaksa baş kaldıracaksa önce pkk ya karşı baş kaldırsınlar

pkk benim yolumu kesmiyor
pkk benim okulumu basmıyor
pkk benim dükkanımı basmıyor
pkk beni haraca bağlamıyor
pkk beni bir şeye zora koşmuyor

kısaca şuan pkk nın bana her hangi bir yaptırımı yok tek ezilen yine kürtler ve bunu göre göre pkk sempatizanı olabilenler var bu nasıl bir kafa bunu anlamıyorum kürtlerin hakkı için savaşıp kürtleri katleden kürtlere hayatı dar eden bir örgütü desteklemek nasıl yıkıyorlar bu insanların beyinlerini helal olsun adamlara ama işlerini iyi yapıyorlar yada millet kandırılmaya yer arıyor.

Geri