Kürt gelini

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
her türk için aynı şeyi söyleyemeyiz ama neredeyse her konyalı için bunu söyleyebiliriz. keşke tek sorun cimrilikleri olsa, insanlık tarihinin ilk yerleşim yerlerinden biri olmasına rağmen ve pek çok medeniyetin gelip geçtiği, izlerini taşımasına rağmen şehrin şu anki haline bakıyorsun buram buram cehalet kokuyor. etrafından dolanıp geçin uğramayın bile gideceğiniz yolun üzerindeyse.
Benim kocam olacak bi konyali..... szjskmz sali gunu..

Bizim bir arkadas da boyle evlendi ertesi gun sac bas karismis vaziyette 30 kisiye sofra kurarken bulmus kendisini.
Gelin onu yap gelin bunu yap gelin asiretten geldiler gelin mumbar doldur.

Ciddi yazayım.

Yine her zamanki gibi ciddi düşünüyorum (bunu da hiç anlamam), ablanız oralı işte Cizreli filan, dedim nasıl olur ki? 800 saat halay çekiyorsunuz,

Yutuptan bakıyordum, Cizre Halay yazıyorsun mesela çıkıyor, insanın dağa çıkası gelir,
Neymiş, geleneksel kıyafetlermiş,
...

Yok olmaz. 7.000 tane akrabayı göze alamam...

Bizim bir arkadas da boyle evlendi ertesi gun sac bas karismis vaziyette 30 kisiye sofra kurarken bulmus kendisini.
Gelin onu yap gelin bunu yap gelin asiretten geldiler gelin mumbar doldur.
Ee boynuna altın dolamayı biliyorsa
Mumbar doldurmasini da öğrenecek bi zahmet kjkhkhkhkb

düğüne aşiret paket passat konvoyu ile gelir.

Ee boynuna altın dolamayı biliyorsa
Mumbar doldurmasini da öğrenecek bi zahmet kjkhkhkhkb
Isin daha da ilginc kismi var. Kiz bir sure sonra asiret starter pack'in aslinda o kadar da guzel bir sey olmadigi kanaatine vardi. Ama artik cok gecti , bir ara bosanmak istedi ama herif "hadi ben seni salsam bizimkiler sag komaz" Demis. Oda kaderine razi oldu mecbur.
Oyle altinla falan da gezmiyor niye bilmiyorum ama...

Isin daha da ilginc kismi var. Kiz bir sure sonra asiret starter pack'in aslinda o kadar da guzel bir sey olmadigi kanaatine vardi. Ama artik cok gecti , bir ara bosanmak istedi ama herif "hadi ben seni salsam bizimkiler sag komaz" Demis. Oda kaderine razi oldu mecbur.
Oyle altinla falan da gezmiyor niye bilmiyorum ama...
Çok ilginç boşanmak isteyene aşiret mani olmaz ya hangi devirde yaşıyoruz

Arada iyileri cikar yazmissiniz kalbim kirildi su an :(

Feodal adetlerin devrimi olur annem.
Sen hic van'nin ertus asiretinide mi duymadin?
Hertoşi aşireti doğunun en büyük aşireti ama halam da o aşiretin geleniydi ve boşandı yani aslında bazı şeyler daha çok aile yapısına bağlı arkadaşınız katı kuralları olan bir aileye gelin gitmiş olmalı

ben iskender ağaya bir haber salayım arkadaşınız için ricada bulunayım hahsgafsfsfzfs

Hertoşi aşireti doğunun en büyük aşireti ama halam da o aşiretin geleniydi ve boşandı yani aslında bazı şeyler daha çok aile yapısına bağlı arkadaşınız katı kuralları olan bir aileye gelin gitmiş olmalı

ben iskender ağaya bir haber salayım arkadaşınız için ricada bulunayım hahsgafsfsfzfs
Ben bizzat haftada bir goruyorum kendisini nansnnsns korumalari ile ayni yerde calisiyorum.

Bizim gibi aşiret-paket olanlar için çıkarılabilecek mükemmel bir uygulama. Senede aklımda tutamayacağım kadar fazla sayıda düğün, sünnet, nişan, kına vs diye diye azımsanyacak bir meblağ cepten gidiyor. Daha 2 gün önce gidemediğim bir düğün için ibandan attım. Geçmişte kime ne verdim belki çoğunu hatırlamıyorum. Kardeşime söyleyim de indirsin Hdjdkd

Geri