Kürk Mantolu Madonna

Konu sahibi son olarak 252 gün önce görüldü
Kitabı şöyle bir kenara koyuyorum, Kürk Mantolu Madonnayı Abd li sanatçı madonna sanan insanlarımız var ve bu insanlar Tv programında çıkan kadınlar.

Bir bu güzelim eser, bir Küçük Prens, bir Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar'ı, bir de Kafkacığımın Milena'ya Mektuplar'ı ne çok çekti sosyal medya ergenlerinin elinden. Gerçekten çok güzel cümleler barındırıyor bu eserler ama girçiktin çığırından çıkarttınız işi. Okusanız neyse de hep aynı cümleler dolaşıyor. Melankolik tavırlarını takdir ediyor ve başarılı buluyorum o ayrı :D Ama artık bırakın şu eserlerden yapılan alıntıların yakasını. O eserler, paylaşımı yapılan iki - üç satırdan ibaret değiller. Okuyun canlarım.

Çok sinirlendim şu an

Popüler kültürün balon gibi şişirdiği kitap sıradan olay örgüsünü şaşırtan bir sonla derin tahlillerle bize sunmuş. güzel mi ? güzel, okunması gerekir mi ? gerekir ama nice kitaplar var bunu cebinden çıkartır. Düşündüm de İnstagram kızlarımızın kahve manzara bacak kitap kapağı temalı fotoğraflarından sonra ne soğumuşum kitaptan lan.
adnN8R.jpg

Kitap-Kahve tekeline hayır diyenlerdenim ben de.
Kitap okumak için kahve şart değildir. Bkz:

9Q5g5o.jpg

Bu zamanlar da pek fazla duyar olduk. "Ele ayağa düştü!", "Aman canım! Popülizm eridi bitirdi.." Bakın burası bir sözlük sayfası, yani neticesinde başlıkla ilişkili girdilerin olması gerekirken, daha bundan bir haber yurdum insanının, bu güzel eserin okunup alıntılanmasını bokluyor. Yahu bunları yapmayı deneyin, inanın ağzınız süt kokmayacak. Çeşit çeşit kitap okuyan sözde aydın olan insanların, başkalarının kimseyi rahatsız etmeden yaptıkları paylaşımlarla ve çok bilmiş tavırlarıyla (kusura bakmasın kimse bana bunu eleştiri olarak yediremez.) kelam etmeleri çok enteresan değil mi sizce de? Güzel ülkem, özgürlük nidaları atıp başkalarının özgürlüklerine ket vurmaya çalışan insanlarla dolu..

Sabahattin Ali kitabı yazarken bugünleri öngörseydi kitabın ismini "inanır mısınız kahve içmeden güne başlayamıyorum" koyardı

popüler kültüre meze olamayacak kadar güzel bir eser, meze ettiler mi? evet ettiler ama belki birileri okumuştur o arada da birkaç naiflik hissedebilmiştir kitapta.
sonunda hep gözlerim doluyor benim.
ben duygusal bir ponçiğim kabul ediyorum.

Tam bir başyapıt ama bizim ülkede kitabı okumadan her yerde sözlerini alıntı paylaşa paylaşa yada içinde yer alan karakterler ile analiz yapa yapa kitaptan soğuttular. Bir salın abi şu kitabı yahu, "Tutunamayanlar" da ikinci sırada yer alır benzer durumda.

Geri