Kürk Mantolu Madonna

Konu sahibi son olarak 250 gün önce görüldü
Sabahattin Ali'ye ait eser. Raif efendiyle aklımızda yer eder bu roman, sonu fena çarpar. Türk Edebiyatının belki de en iyi iki eserinden biridir bana kalırsa.

Raifin keçiörende ve ulus heykelinin dibindeki düşünceleri o yaka bağır açıp Şubat soğuğunda koşmaları aklımdan hiç çıkmaz. Sabahattin ali candır.

severim.
halen daha, özellikle ne okuyacağını bilmeyen okurlara, öneririm, satarım, para kazanırım :/

Mutlaka okunması gereken ve kitaplıkta olması gereken güzel kitaptır.

Aldım alıyorum diyerek bir türlü alamadığım kitap, alıcam bu sefer kesin.

çok çok güzel, bir o kadar duygusal. okunsun acilen.

Dillerden düşmediği için midir bilmem hiç aklımın ucundan geçirmedim şu kitabı okumayı. Hiç ilgimi çekmedi.

#8 aynen süm, ayağa düştü ama okumadığına pişman olma sen yine de oku xd

Dünyada okuyacak kitap kalmadığında okurum bunu da, efendime soyleyeyim aylak adamı da, 09 Kamer :d

Oyle bir an da okumustum ki kitap ta ki kadın karakteri yani -Maria puder- kendime benzettigim bi çok yön bulmuştum. Okurken kimi zaman ağlamaklı oldum (kitabın sonlarına doğru bilhassa) kumral ve renkli gözlü olmamız ayrıca fazlası ile kadın erkek munasebetlerinde ki "erkek gururundan" tiksinmemiz en büyük ortak noktamızdir.
Ve Nickime ilham kaynağı olan Türk edebiyatında ki en iyi ilk 3 kitaptan biridir bence.
Maria puder ve Raif efendi nin hikayesi ile okuyucuya duygusal ve kendini sorgulama gibi anlar yasatan (bende öyle olmuştu) insanın içine işleyen bir kitap, kurk mantolu madonna yi okuduktan sonra içimizdeki şeytani begenmeme ihtimaliniz çok yüksek: )

O ne öyle kovar gibi .p Grange okuyasım var yine, canım seri katil çekiyor ehehe

Okumadan önce çok büyük beklenti içine girdiğimden midir bilmem beni o kadar etkilememişti. Raif'in salaklığına çok kızdıydım xd

o değilde kitabı okuyanların sayısına baktıkça insan mutlu oluyor.

Bunu da aldım okumadım, herzamanki gibi

Yine rollerine burunup hak verdiğim Maria puder in hallerinde yim
ne diyordu?
Insanlar ancak muayyen bir hadde kadar birbirlerine sokulabilir gerisini sadece uydururlar. . Sonrada bırakıp kacarlar.

her şeyi, her şeyi bilhassa ruhumu hiç bilinmeyen yerlere saklamak istiyorum.

Geri