Demek sen de ayet yoksa kabul etmem diyenlerdensin. Hadisi şerifleri kabul etmeyen gerçekten iman etmiş olmaz. Bu konu hakkında hadisi kutsiler mevcut. Hadisleri kale almayan bir Müslüman düşünülemez.
:asd: baylıyorum şu ışık hızı şarlo komps tavrınıza .. Hemen de nasıl çözüyorsunuz karşınızdakini !!
Kardeşşş daha yenisin burada kimin ne olduğunu anlamak için fevri davranma bence ..
Asla hadisleri inkar eden biri olmadım ama önüme her hadis diye sürülen argümanıda hadis diye kabul etmem ..
En nihayetinde hadis dediklerimiz EFENDİMİZİN SÖYLEDİĞİ RİVAYET EDİLEN SÖZLERDİR .. Bu önemli ayrıntıyı unutma hiç bir zaman ..
Hadislerin Kuran ile örtüşmesi çelişmemesi ve efendimizin tavrına tarzına duruşuna uygun olması gerekir .. Sırf bu yüzden hadis ilmi ortaya çıkmıştır ki orada ki profeörler de her sözde hadisi sahih diye kabul etmezler .. Ne yapalım onları da " iman etmediniz o zaman siz " diye suçlayalım mı ?!
Ben konu ile ilgili hadisin sahih olduğuna inanmıyorum .. Hatta benim bildiğim ayetlerde yüce ALLAH buyurur ki ; " Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım."
Eee ama siz diyorsunuz ki hadise göre ALLAH insanları Muhammed aleyhisselamın yüzü suyu hürmetine yaratmış !!!
HANGİSİ DOĞRU ŞİMDİ ?
ALLAH BİZİ ONA KUL OLMAMIZ SEBEBİYLE Mİ YARATTI YOKSA MUHAMMEDİN ( S.A.V ) YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE Mİ ?
Ayet çok açık .. Daha bana ne anlatıyorsunuz ..?