Kur’an’ı Zeki Bir Çobanın Yazdığını İddia Edenlere Nasıl Cevap Verebilirsiniz?

• Kullanıcı SiNGo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü

Demek sen de ayet yoksa kabul etmem diyenlerdensin. Hadisi şerifleri kabul etmeyen gerçekten iman etmiş olmaz. Bu konu hakkında hadisi kutsiler mevcut. Hadisleri kale almayan bir Müslüman düşünülemez.

:asd: baylıyorum şu ışık hızı şarlo komps tavrınıza .. Hemen de nasıl çözüyorsunuz karşınızdakini !!

Kardeşşş daha yenisin burada kimin ne olduğunu anlamak için fevri davranma bence ..

Asla hadisleri inkar eden biri olmadım ama önüme her hadis diye sürülen argümanıda hadis diye kabul etmem ..
En nihayetinde hadis dediklerimiz EFENDİMİZİN SÖYLEDİĞİ RİVAYET EDİLEN SÖZLERDİR .. Bu önemli ayrıntıyı unutma hiç bir zaman ..

Hadislerin Kuran ile örtüşmesi çelişmemesi ve efendimizin tavrına tarzına duruşuna uygun olması gerekir .. Sırf bu yüzden hadis ilmi ortaya çıkmıştır ki orada ki profeörler de her sözde hadisi sahih diye kabul etmezler .. Ne yapalım onları da " iman etmediniz o zaman siz " diye suçlayalım mı ?!

Ben konu ile ilgili hadisin sahih olduğuna inanmıyorum .. Hatta benim bildiğim ayetlerde yüce ALLAH buyurur ki ; " Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım."

Eee ama siz diyorsunuz ki hadise göre ALLAH insanları Muhammed aleyhisselamın yüzü suyu hürmetine yaratmış !!!

HANGİSİ DOĞRU ŞİMDİ ?

ALLAH BİZİ ONA KUL OLMAMIZ SEBEBİYLE Mİ YARATTI YOKSA MUHAMMEDİN ( S.A.V ) YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE Mİ ?

Ayet çok açık .. Daha bana ne anlatıyorsunuz ..?

Bu arada Efendimiz S.A.V. öyle bir söz söyledi demedim EkSen bunu söyleyen alemlerin Rabbi olan Allah'tır.

Yahu ALLAH'ın kitabında böyle bir söz yok .. Güya bu sözü efendimiz nakletmiş yani hadis diyorsunuz oysa bu hadisin sahihliği tartışmalıdır diyorum bende anladın mı ?

Yahu ALLAH'ın kitabında böyle bir söz yok .. Güya bu sözü efendimiz nakletmiş yani hadis diyorsunuz oysa bu hadisin sahihliği tartışmalıdır diyorum bende anladın mı ?

Hadisi kutsinin ne olduğunu bir araştır lütfen. Hala Efendimiz S.A.V. nakletmiş dediğimi dile getiriyorsun. Anlatamıyorum gerçekten.

İnsan neden yaratılmıştır sorusuna cevabı ALLAH vermiş ..

NOKTAYI KOYALIM ..

Ben, insanları ve cinleri bana kulluk etmeleri için yarattım.
Zariyat Suresi Ayet 56

Hanginizin daha güzel iş yapacağını belirlemek için sizi imtihana çekmek üzere ölümü ve hayatı yaratan O’dur. Azîz’dir O, Gafûr’dur.
Mülk Suresi Ayet 2

Senaryo yazilacak deseler inanin icinizden bir kaç tanesi cok iyi bu konuda.
İlk defa bir gaflete düserek konuyu tamamen okumadan yorum yaptim benim çobandan bahsettigim Hz.Muhammet peygamberimiz değildir. Dalginlikla sadece bir kismini okuyup yorum yaptigim konudaki çoban siradan bir çobandir.
Gel gelelim şirk koşma konusuna , Ateist olan şirk koşan bir insan gelmis bana sirk kosuyorsun diyor sayip sayistiriyor tamam da benim kalbimdeki inanci senin inancsizliginla bagdaştiramazsin biride cikmis yok hakli yok bilmem ne.
Cani sıkılan ateist oluyor sonra cool gözükmeye çalisiyor birde inandiklarimiza ihanet ettigimizi söylüyor. Konu uzamasin dedikce boş beleş yorumlari gördüm canim sıkıldı.
Eger Sirk koşmuş olsam siz kimsiniz ki ? Ben yaratanima ihanet etmis olurum.
Kaynana gibi dir dir dir yaziyorsunuz anca.
Şirkçi insanin şirk koşuyorsun demesine de epeyce gülmüs durumdayım.
Hadi bakalım piste bekliyorum ha şirkci seni ignore ettim yalniz haberin olsun .

Sie anlamadım beni mi piste bekliyorsun ? Ne tartışacaksın benimle ?

Aslında yazılanların övgü dolu sözlerden başka bir amacının olmadığını sende biliyorsun bilerek farklı anlamlar çıkarmaya çalışıyorsun. Alemlerin efendisine en sevgilimiz en değerlimiz olana övgü dolu cümleler kurmak şirk koşmak değildir. Evet biz o çoban sayesinde nefes aldığımızı hissedebiliyoruz, onun ahlakını kuşanmaya,hal ve hareketlerine yani sünnetine uymaya çalışıyoruz. Alemlerin efendisini tanıdıkça hayattan zevk aldığımızı hissediyoruz.

Bence bir müslümanı şirk koşuyorsun,kendine müslümansın diye itham etmek yerine. Miadını doldurmuş komunizmin ak sakallı dedesi ve havarilerinin mozolesinde yılanlarla nasıl raks ettiklerini,odunlara nasıl kafa attıklarını düşünmelisin. Bol şans diliyorum.

Normal insanları komünist diye yaftalamaktan vazgeçip sözde dindar tavrınızı takinip Hizbullah destekcisi konulariniza yazın isterseniz. Daha iyi olmaz mı?

Ali imran / Ayet 7: …Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez.

Ali imran / Ayet 65: …Siz hiç düşünmüyor musunuz?

Enfal / Ayet 22: Çünkü yeryüzünde dolaşan canlıların Allah katında en kötüsü anlamayan ve düşünmeyen sağırlarla dilsizlerdir.

umarım bi gün bunu basaracaksiniz yani dusunebilmeyi..

Peygamber efendimiz için övgü dolu sözler söylemek Allah'a şirk koşmayi kabul edilir yapamaz.

@Sie arkadaş sadece konuyu tam okumadan yorum yazmıştı şirk koşmak gibi bir niyet yoktu bence ama baştan beri bir şirk muhabbetidir gidiyor tam olarak sorup dinlemeden Allaha şirk koşuyorsun demek çok ağır bir şeydir bazı Ülkelerde böyle yanlış anlaşılmalardan idam kararları çıkıyor

Tabi ki hiç bir şey Allaha şirk koşmayı kabul edilir yapmaz

Okuma yazma bilmeyen biri nasil uydurabilirdi ? Uslubuna bakarsaniz zaten kendisi ispattir.
Ha inanip inanmamak seni baglar ancak bende yahudi agnostik adamin dedigi noktayi goren birinin kendi uydurdu demeyecegini dusunuyorum.

Sie arkadaşım sanırım çoban ile ALLAH'ı düşünerek yazmış olmalı ki bu durumda şirk koşmuş olmaz ama başka bir sıkıntı ortaya çıkar .. ALLAH bizim çobanımız değildir ki ? ALLAH bizim sahibimizdir .. Çoban dediğiniz sürünün sahibi için sürüye bakan adamdır ..
İşte bu yüzden oldum olası bu tür meselelerde aşırılığı, benzetmeleri, betimlemeleri sevmem ..
Neyse konuyu daha fazla uzatmanın anlamı yok, yanlış anlama deyip geçelim kalpler kırılmasın ..

Uzaktan izlemek güzel olmuyor, olaya girmek istedim.

Arpes'in müslüman veya ateist olması hiç önemli değil. Arkadaşın yazdığı mesajda yanlış bir şeyler olduğunu söylemiş, güzel bir açıklama yapmış. Niye ters tepki veriyorsunuz?

Uzaktan izlemek güzel olmuyor, olaya girmek istedim.

Arpes'in müslüman veya ateist olması hiç önemli değil. Arkadaşın yazdığı mesajda yanlış bir şeyler olduğunu söylemiş, güzel bir açıklama yapmış. Niye ters tepki veriyorsunuz?

olay şu kardeşim üye diyor ki konuyu tam okumadan yazma gafletine düştüm diyor yani kendince bir düşünce söylemiş ve bunu anlayıp dinlemeden Allaha şirk koşuyorsun diye iham etmek yanlıştır sadece olay bu ve bir yanlış anlama olduğunu düşünüyorum benimde yanlış gördüğüm şu ne olduğunu tam idrak etmeden ben seni kafirsin münafıksın diye yargılarsam bu da yanlış olur kardeşim bir yanlışı gördük diye bir başka yanlışı yapmamız da gerekmez öyle değil mi?

Şirk nedir bilmeden yorum yapmasın kimse. İnsanlara sen şirk yapıyorsun demek kimin haddine ya ? Ne bu hakaretler ?

olay şu kardeşim üye diyor ki konuyu tam okumadan yazma gafletine düştüm diyor yani kendince bir düşünce söylemiş ve bunu anlayıp dinlemeden Allaha şirk koşuyorsun diye iham etmek yanlıştır sadece olay bu ve bir yanlış anlama olduğunu düşünüyorum benimde yanlış gördüğüm şu ne olduğunu tam idrak etmeden ben seni kafirsin münafıksın diye yargılarsam bu da yanlış olur kardeşim bir yanlışı gördük diye bir başka yanlışı yapmamız da gerekmez öyle değil mi?

Olayı takip ettim hocam, okudum bütün mesajları. Arpes'in ilk mesajına bakarsan arkadaşa bir soru soruyor. Direkt bir etiketleme yok yani. Arkadaşın tepkisi yanlış bana göre. Alıntı yapmazsan sevinirim diye kestirip atıyor. Sonuçta forum burası herkes birbirinden alıntı yapar, tartışır, muhabbet eder.

Arpes ikinci mesajında olayı geniş şekilde açıklıyor zaten, güzel de açıklamış. Katılıyorum ona. Arkadaş, Arpes'in bu mesajına da sert bir tepki vermiş. Konuyu tam okumadan yazdım mesajı 4.sayfada. Bunu ilk tartışmada yapsa olay uzamazdı. Yanlış anlaşılma olmuş diyelim, tatlıya bağlansın olay.

Tartışmaya açık bir konu olduğu için alınan karar üzerine konu geçici olarak kilitlenecektir arkadaşlar. Lütfen birbirimize yapılan yorumları raporla halledip çözüme kavuşturulduğunda devamında kişiye yönelik eleştiriye devam etmeyiniz yoksa konu böyle uzayıp gidecektir.

Teşekkür ederim :cici:

Geri