Irene Adler
Üye
Tabii ki. Merhabalar size de.
Öncelikle belirtmişsiniz ben de belirteyim madem, ateist bir birey değilim o yüzden yanlış anlamıyorum.
Bu dünyanın oluşumu zaten üzerinde en çok inanılan fikir evrim teorisidir. Bakteri dememiştir arkadaşınız size de muhtemelen primat demiştir. Ve evet evrenin oluşumu BigBang teorisi ile, canlı yaşamının oluşması da evrimle açıklanabilir. Lakin ben burada özür dileyerek söylüyorum size Bigbang ve Evrimi anlatamam. Okumak ve araştırmak yıllarımı aldı, uzun, teferruatlı konularlar ve anlatabilecek kapasitede değilim. Ama arkadaşınız muhtemelen doğru anlatmış. Bakteri değil de primat demişse eğer.Ve inanır mısınız? Kuran-ı Kerim de evrimi yalanlayan tek bir ayet yoktur. Referans olarak İhsan Eliaçık'ın bu konudaki fıkıh araştırmalarına göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederim açıklamaların için.
Hayır,arkadaşımın ne dediğini tam olarak hatırlamaktayım.Hatta kendisi Bigbang üzerine varsayımlarda bulunurken,aralara nasıl olduysa bakteri yerleştirdi.Komik geldiğinden,aklımda kalmış.
Ha,bu yanlış anlaşılmasın,evrim teorisi bana komik gelmiyor kesinlikle.Herkesin inancı tabi ki başkadır,ben her iki tarafa da saygı duyuyorum.Fikirlerimiz tutsun/tutmasın,boş konuşmadığını,bir kaç konu başlığı altındaki yorumlarına bakarak anladığımdan ötürü,bir de sana sormak istedim.
Referans olarak verdiğin araştırmalara da bakacağım,ama dediğim gibi,ben sadece Allah'a inanırım.Din konusuna girmem yani.
Tek merak ettiğim,''ilk'' oluşuma olan bakış açındı,cevabını da vermişsin.
Tekrardan teşekkürler.