Kur’an-ı kerimi herkes anlayamaz!

Konu sahibi son olarak 2796 gün önce görüldü
gel
âşık ile ma’şûk
olalım

Tüccar olan amcası ile yaptığı seyahatlerde ordan - burdan öğrendiği ruhani bilgileri kitap haline getirdi. Bir sürü hata var. Aslında olan bu! Gelmiş bana insanlar vs diyor ya!

İslam'ın muhkem olan kısmında yorum farklılığı yoktur. Her şey açıktır ve nettir.
Dini çelişkili ve anlaşılmaz gösterme çabalarını boş görüyorum.. Allah elbette nurunu tamamlayacaktır. O gün tamamladı bugünde tamamlayacaktır.. Müslümanlar Kuran'a yöneldikçe daha da güçlenecekler..

Bundan tarikat, tasavvuf & ateizm sekülerizm ittifakı istediği kadar rahatsız olsun.. Din hayatın en güzel öznesidir. Kuran'a karşıtlık konusunda, ateist, deist, seküler, din karşıtı gruplar ve tarikat, cemaatlerin aynı çizgide olması tesadüf mü?

Hele bir de şu inkar edenlerin bir şey biliyormuş gibi bize din öğretmeye kalkmalarına asla tahammül edemiyorum.. Forumda çoğunu engelledim ama gerçekten çirkin inanmıyorsan, inkarı seçtiysen ona göre yaşayacaksın.. Girmeyeceksin bu konulara.. Hem inkar edip sonrada din alimi gibi başımıza kesilmeyin.
Aşırı itici oluyorsunuz.. Sizin dininiz size bizim dinimiz bize..

Siz diyorsunuz ki kimse şüphe etmesin, meal okumasın yazılan her şeye körü körüne inansın.
Bu işte bir yanlışlık var o zaman, mealler bu derece birbirinden farklı ve tezat ise ya kuran açık ve anlaşılır değil ya da okuyup çeviren zekada bir problem var.
Her ikisi seçenekte de durum vahim.

Kuranı kerimde bildirilen emir ve yasaklar

• (Kur’ân-ı kerîmdeki bilgiler üç kısmdır: Allahü teâlâ,

1 – Birinci kısm bilgileri, hiçbir kuluna bildirmemişdir. Kendisini, ismlerini ve sıfatlarını kendinden başka kimse bilemez.

2 - İkinci kısm bilgileri, yalnız Muhammed aleyhisselâma bildirmişdir. Bu yüce Peygamberden ve onun vârisi olan râsih âlimlerden başka kimse bunları anlıyamaz. Müteşâbih âyetler böyledir.

3 - Üçüncü kısm bilgileri, Peygamberine bildirmiş ve ümmetine öğretmesini emr buyurmuşdur.

Öğretilmesi emredilen bu bilgiler ikiye ayrılır:

3.1 - Birinciler, geçmiş insanların hâllerini bildiren (Kısas) ve dünyâda, âhıretde yaratmış olduğu ve yaratacağı şeyleri bildiren haberler (Ahbâr)dır. Bunlar, ancak Resûlullahın bildirmesi ile anlaşılır. Akl ile, tecribe ile anlaşılamaz. Bunlarda yorum, değişiklik olmaz.

3.2 - İkincileri Ahkâm bilgileridir, akl, tecribe ve arabî ilmler ile anlaşılabilir. Fen bilgileri böyledir.
Ahkâmda üç kısımdır

3.2.1 - Birinci kısm ahkâmında, Her âyet-i kerîmede, ibâret, delâlet, işâret, iltizâm, iktizâ ve tazammün bakımından çeşidli ma’nâlar ve hükmler vardır. İlm sahipleri bunu kolayca anlayabilir. Hep aynı şey anlaşılır, Farklılık olmaz.

3.2.2 - Ahkâmdan ikinci kısmı açıkca anlaşılmaz. İctihâd ve istinbât yolu ile meydâna çıkarılabilir. - Burada farklılık olabilir.

3.2.3 - Kur’ân-ı kerîmde bulunan ahkâmdan üçüncü kısmı, o kadar derin ve gizlidir ki, bunları anlayıp çıkarmağa insan gücü yetişemiyor. Bunlar, Allahü teâlâ tarafından bildirilmedikçe, anlaşılamaz. Bu da ancak Peygamberimize “sallallahü aleyhi ve sellem” gösterilmiş, bildirilmişdir. Başkasına bildirilmez. Bu ahkâm da, Kur’ân-ı kerîmden çıkarılıyor ise de, Peygamber “sallallahü aleyhi ve sellem” tarafından açıklanmış olduklarından, bunlara (Sünnet) denir.

Ahkâmın ictihad ile anlaşılan ikinci kısımı hariç diğer bilgilerinde kimse peygamberin bildirdiğinden ayrılamaz.

Allahü teâlâ, (Kur'an-ı kerim)de, emirlerini ve yasaklarını bildirdi. Muhammed aleyhisselâm, bu kitabın hepsini, başından sonuna kadar, Eshâbına açıkladı. Eshâb-ı kirâmın hepsi, bu açıklamaları öğrendi ve kendilerinden sonra gelenlere bildirdiler. Ehl-i sünnet alimleride bu bilgileri bizlere ulaştırdı. Eshâb-ı kirâmın bildirdiklerini hiç değiştirmeden, olduğu gibi, kitaplara geçirerek bizlere ulaştıran yüksek din âlimlerine (Ehl-i sünnet alimi) denir. Ehl-i sünnet âlimlerinin en üstün olanları, Tefsîr kitaplarındaki Ahkâm-ı islâmiyye bilgilerini toplayıp, ayrıca yazdılar. Böylece, (Fıkh) kitapları meydana geldi.

İslâmiyyet, kalb ile inanılacak (Îmân) bilgileri ve beden ile yapılacak (Ahkâm-ı islâmiyye) bilgileridir. Îmân ve ahkâm-ı islâmiyye ilmleri (Ehl-i sünnet âlimleri)nin kitâblarından öğrenilir.

(Ehl-i sünnet) demek, Eshâb-ı kirâmın yolunda giden hakîkî müslümanlar demektir. Eshâb-ı kirâmın yolu, Muhammed aleyhisselâmın yoludur. Peygamberimiz, (Eshâbım gökteki yıldızlar gibidir. Hangisine uyarsanız, doğru yolu bulursunuz) hadis-i şerifinde, Eshâb-ı kirâma uymamızı emir buyuruyor.

Kur’ân-ı kerîmin hakîkî ma’nâsını anlamak, öğrenmek istiyen bir kimse, din âlimlerinin kelâm ve fıkh ve ahlâk kitâblarını okumalıdır.

Bakalım engellemiş mi dingil. :D

İslam'ın muhkem olan kısmında yorum farklılığı yoktur. Her şey açıktır ve nettir.
Dini çelişkili ve anlaşılmaz gösterme çabalarını boş görüyorum.. Allah elbette nurunu tamamlayacaktır. O gün tamamladı bugünde tamamlayacaktır.. Müslümanlar Kuran'a yöneldikçe daha da güçlenecekler..

Bundan tarikat, tasavvuf & ateizm sekülerizm ittifakı istediği kadar rahatsız olsun.. Din hayatın en güzel öznesidir. Kuran'a karşıtlık konusunda, ateist, deist, seküler, din karşıtı gruplar ve tarikat, cemaatlerin aynı çizgide olması tesadüf mü?

Hele bir de şu inkar edenlerin bir şey biliyormuş gibi bize din öğretmeye kalkmalarına asla tahammül edemiyorum.. Forumda çoğunu engelledim ama gerçekten çirkin inanmıyorsan, inkarı seçtiysen ona göre yaşayacaksın.. Girmeyeceksin bu konulara.. Hem inkar edip sonrada din alimi gibi başımıza kesilmeyin.
Aşırı itici oluyorsunuz.. Sizin dininiz size bizim dinimiz bize..
Sana tek bir ayetin milyon tane farklı yorumunu buraya kopyala yapıştır yapabilirim. Hala gelmiş yorum farkı yoktur diyor.
Bu kadar farklı yorumu içinde barındıran, ayrıca net ve kesin çizgileri olan bir dinin açık ve anlaşılır olmaması kafa karıştırıcı.
Ya da müslüman kesim okuduğunu anlayamıyor.

Sana tek bir ayetin milyon tane farklı yorumunu buraya kopyala yapıştır yapabilirim. Hala gelmiş yorum farkı yoktur diyor.
Bu kadar farklı yorumu içinde barındıran, ayrıca net ve kesin çizgileri olan bir dinin açık ve anlaşılır olmaması kafa karıştırıcı.
Ya da müslüman kesim okuduğunu anlayamıyor.

Yapıştır o zaman hadi..
Kuran'da anlam zenginliği vardır ancak bu her anlamın doğru olduğu anlamına gelmez.

Adam resmen anlamadığım bir kitaba inanıyorum diyor.Bence bu daha vahim

Geri