Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Forum ortamındayız sayın Tuğra. Dolayısıyla iletişim şeklimiz elbette yazarak olacak.. Bunu açıklamak için bu kadar eziyet çekmenize saygı duyarım, hem de telefon ile..
Gelelim konuya.. Elbette kökenini araştırdım... Fakat öğrendiklerim beni derin bir huşu içinde inanmaya değil, körükörüne bağlanmanın ve sonucunda gördüğünüz üzre yaşanan bağnazlığın saçmalığına hayret etmeye itiyor..
Üzgünüm...
emredersin reizKuran-ı kerim,herşeyi yaratan,herşeyi en iy bilen,en iyi gören,her şeye gücü yeten,Allah(cc) sözüdür.
Bizi yaratan,biri rızıklandıran,en ince ayrıntısına kadar bizi ve kainatı tam ve eksiksiz yaratan Allah(cc), bizim ve kainat için, haşa yanlış veya eksik herhangi bir kural koyar mı hiç?
Yukardaki sözler aklı mükemmel olmayan,sabah uyanınca tuwalete gitmezse sancıdan duramayan,hal i icabında altına yapan bir insan sözüdür.
Şimdi bu basit ve aklı kıt insan,(haşa) insanlar için ALLAH'tan daha iyi ve daha mantıklı kurallar mı bulmuş?
Bu cahil insan daha beni bile tanımıyor,benim için nasıl olurda en güzel kuralları koyabilr ki?
Allah,herşeyin en iyisini bilenn ve yapandır.bundan şek ve şüphe etmek,bu kuralları sorgulamak,KÜFÜRDÜR.
Kuranın orijinalı elimizde yok. Mushaflar arasında da farklılıklar var.Resul sözü, ayetin öncesini ve sonrasını okumayanlar tarafından çarpıtılır ve çelişkili olarak addedilir.
Eğer söylediğiniz gibi değiştirilme söz konusu olsaydı bu hemen ortaya çıkardı.
Çünkü Kuran yüzyıllardır dünyanın dört bir yanında ilk haliyle mevcut.
Farklı bir ayet tespit edilse İslam dünyası ayağa kalkar.
Nitekim Kuran'ın değiştirilmesi ne fiziken, ne de edebi anlamda mümkün değildir.
Çünkü o adeta şiir gibi yazılmıştır.
Kafiyeleri altın gibidir.
Ehad, samed, yuled, Ehad. Bu kelimeler ihlas suresi cumle sonları.
Baştan sona böyle.
Başlarda belirttim...
Kuran'ı başka zihniyetlerin çizdiği yola alet olarak araştırmayın.
Kendiniz araştırın.
Yolunuzu siz belirleyin.
Başka yollarda aşkı bulamazsınız...
Şimdi bakın. Anlam kargaşasına hiç gerek yok. İnen ayettir, Kuran değil. Ayetlerin bir araya toplanıp aldığı isim Kuran-i Kerim'dir. Tektir, değişmemiştir. İlk haliyle muhafaza edilegelir. Yenisi yoktur.
Şimdi bakın. Anlam kargaşasına hiç gerek yok. İnen ayettir, Kuran değil. Ayetlerin bir araya toplanıp aldığı isim Kuran-i Kerim'dir. Tektir, değişmemiştir. İlk haliyle muhafaza edilegelir. Yenisi yoktur.
-atayizler kızmış
-inançsıza bir şey anlatamazsın
-onlar sadece hakaret eder
-onlar inanç sorgular
-atayizli konu
-ateistler iş başında
-atayiz gördünmü gülüp geçiceksin
Şiir gibidir, kafiyelidir diyorsunuz ama Muhammed şairleri en alçaklar olarak tanımlamıştır. Kendisini öven şairleri ise bundan muaf tutmuştur.. Ayeti de vardır bunun, hadis değildir..
Bir de şu var. Kuran'ın bozulmadığını söylüyorsunuz halbuki Kuran indiği dönemde Arap alfabesinde noktalama işaretleri yokmuş, sonradan bunlar dile geçtikçe yapılan düzeltmeler ile aslından çok farklı anlamların çıkabildiği görüldü..
Şiir gibidir, kafiyelidir diyorsunuz ama Muhammed şairleri en alçaklar olarak tanımlamıştır. Kendisini öven şairleri ise bundan muaf tutmuştur.. Ayeti de vardır bunun, hadis değildir..
Bir de şu var. Kuran'ın bozulmadığını söylüyorsunuz halbuki Kuran indiği dönemde Arap alfabesinde noktalama işaretleri yokmuş, sonradan bunlar dile geçtikçe yapılan düzeltmeler ile aslından çok farklı anlamların çıkabildiği görüldü..