Kuran-ı Kerim Neden Böyle Değil

Konu sahibi son olarak 1617 gün önce görüldü
Forum ortamındayız sayın Tuğra. Dolayısıyla iletişim şeklimiz elbette yazarak olacak.. Bunu açıklamak için bu kadar eziyet çekmenize saygı duyarım, hem de telefon ile..

Gelelim konuya.. Elbette kökenini araştırdım... Fakat öğrendiklerim beni derin bir huşu içinde inanmaya değil, körükörüne bağlanmanın ve sonucunda gördüğünüz üzre yaşanan bağnazlığın saçmalığına hayret etmeye itiyor..

Üzgünüm...

Sizi unutmadım Endofme, hala buradayım. Körü körüne bağlanmak yerine öğrenerek bağlanmanın sorumluluğu da büyüktür, güzeldir. Hurafelerden uzak olmak, yoldaki taşlardan arınmak gibidir.

Parmaklarım yok artık. Hepsi çubuk kraker.

Niyetimiz her şeye karşı gelmek, saldırmak değil Tuğra.: ) Doğruya ulaşmak, dengeyi kurmak, ki siz de bunu anlamışsınız, teşekkür ediyorum..

Ben teşekkür ederim. Artık gidebilir miyim?
Yoksa parmaklarıma düşman olan birileri daha var mı?
Aman Allahım :)

Kuran-ı kerim,herşeyi yaratan,herşeyi en iy bilen,en iyi gören,her şeye gücü yeten,Allah(cc) sözüdür.

Bizi yaratan,biri rızıklandıran,en ince ayrıntısına kadar bizi ve kainatı tam ve eksiksiz yaratan Allah(cc), bizim ve kainat için, haşa yanlış veya eksik herhangi bir kural koyar mı hiç?

Yukardaki sözler aklı mükemmel olmayan,sabah uyanınca tuwalete gitmezse sancıdan duramayan,hal i icabında altına yapan bir insan sözüdür.

Şimdi bu basit ve aklı kıt insan,(haşa) insanlar için ALLAH'tan daha iyi ve daha mantıklı kurallar mı bulmuş?
Bu cahil insan daha beni bile tanımıyor,benim için nasıl olurda en güzel kuralları koyabilr ki?

Allah,herşeyin en iyisini bilenn ve yapandır.bundan şek ve şüphe etmek,bu kuralları sorgulamak,KÜFÜRDÜR.

Bir de bu var:

"Muhakkak ki O (Kur'ân), gerçekten Kerim Resûl'ün sözüdür." (Tekvir 19)

Kuran'ın bir çok ayetinde, hatta aynı ayet içinde çelişkiler vardır.. Hatta ileri gidip yok sayılan, yerlerine yenileri konan ayetler vardır ki bunların da tam olarak hangileri oldukları açıkça belirtilmemiştir. Dönemin şartlarına göre inen ayetler şekillenebiliyorsa, eski ayetlerin hükmü geçersiz olabiliyorsa, bu kitabın evrenselliğini ne belirleyecek? Neyse, uzatmıyorum.. Kalpleri mühürlü olanlar anlamazlar..

Kuran-ı kerim,herşeyi yaratan,herşeyi en iy bilen,en iyi gören,her şeye gücü yeten,Allah(cc) sözüdür.

Bizi yaratan,biri rızıklandıran,en ince ayrıntısına kadar bizi ve kainatı tam ve eksiksiz yaratan Allah(cc), bizim ve kainat için, haşa yanlış veya eksik herhangi bir kural koyar mı hiç?

Yukardaki sözler aklı mükemmel olmayan,sabah uyanınca tuwalete gitmezse sancıdan duramayan,hal i icabında altına yapan bir insan sözüdür.

Şimdi bu basit ve aklı kıt insan,(haşa) insanlar için ALLAH'tan daha iyi ve daha mantıklı kurallar mı bulmuş?
Bu cahil insan daha beni bile tanımıyor,benim için nasıl olurda en güzel kuralları koyabilr ki?

Allah,herşeyin en iyisini bilenn ve yapandır.bundan şek ve şüphe etmek,bu kuralları sorgulamak,KÜFÜRDÜR.
emredersin reiz

Resul sözü, ayetin öncesini ve sonrasını okumayanlar tarafından çarpıtılır ve çelişkili olarak addedilir.

Eğer söylediğiniz gibi değiştirilme söz konusu olsaydı bu hemen ortaya çıkardı.

Çünkü Kuran yüzyıllardır dünyanın dört bir yanında ilk haliyle mevcut.

Farklı bir ayet tespit edilse İslam dünyası ayağa kalkar.

Nitekim Kuran'ın değiştirilmesi ne fiziken, ne de edebi anlamda mümkün değildir.

Çünkü o adeta şiir gibi yazılmıştır.

Kafiyeleri altın gibidir.

Ehad, samed, yuled, Ehad. Bu kelimeler ihlas suresi cumle sonları.

Baştan sona böyle.

Başlarda belirttim...

Kuran'ı başka zihniyetlerin çizdiği yola alet olarak araştırmayın.

Kendiniz araştırın.

Yolunuzu siz belirleyin.

Başka yollarda aşkı bulamazsınız...

Resul sözü, ayetin öncesini ve sonrasını okumayanlar tarafından çarpıtılır ve çelişkili olarak addedilir.

Eğer söylediğiniz gibi değiştirilme söz konusu olsaydı bu hemen ortaya çıkardı.

Çünkü Kuran yüzyıllardır dünyanın dört bir yanında ilk haliyle mevcut.

Farklı bir ayet tespit edilse İslam dünyası ayağa kalkar.

Nitekim Kuran'ın değiştirilmesi ne fiziken, ne de edebi anlamda mümkün değildir.

Çünkü o adeta şiir gibi yazılmıştır.

Kafiyeleri altın gibidir.

Ehad, samed, yuled, Ehad. Bu kelimeler ihlas suresi cumle sonları.

Baştan sona böyle.

Başlarda belirttim...

Kuran'ı başka zihniyetlerin çizdiği yola alet olarak araştırmayın.

Kendiniz araştırın.

Yolunuzu siz belirleyin.

Başka yollarda aşkı bulamazsınız...
Kuranın orijinalı elimizde yok. Mushaflar arasında da farklılıklar var.
İlk kuran diyemezsiniz çünkü kitap halinde zart diye inmedi.

Şiir gibidir, kafiyelidir diyorsunuz ama Muhammed şairleri en alçaklar olarak tanımlamıştır. Kendisini öven şairleri ise bundan muaf tutmuştur.. Ayeti de vardır bunun, hadis değildir..

Bir de şu var. Kuran'ın bozulmadığını söylüyorsunuz halbuki Kuran indiği dönemde Arap alfabesinde noktalama işaretleri yokmuş, sonradan bunlar dile geçtikçe yapılan düzeltmeler ile aslından çok farklı anlamların çıkabildiği görüldü..

Şimdi bakın. Anlam kargaşasına hiç gerek yok. İnen ayettir, Kuran değil. Ayetlerin bir araya toplanıp aldığı isim Kuran-i Kerim'dir. Tektir, değişmemiştir. İlk haliyle muhafaza edilegelir. Yenisi yoktur.

Şimdi bakın. Anlam kargaşasına hiç gerek yok. İnen ayettir, Kuran değil. Ayetlerin bir araya toplanıp aldığı isim Kuran-i Kerim'dir. Tektir, değişmemiştir. İlk haliyle muhafaza edilegelir. Yenisi yoktur.

kelime-i şahadet getir putperest, dinden çıktın.

Herhangi bir âyetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya unutturursak, onun yerine daha hayırlısını veya onun benzerini getiririz. (Bekara 106)

İlk hali diye bir şey yoktur diyorum ben de. Bir kitabın ilk hali olabilmesi için bütün bir şekilde muhafaza edilmesi gerekir.
Ayetlerin çoğu kaybolmuş, yerine yenileri yazılmıştır.

Sizlere bulunduğum muhitten çalıştığım platformdan örnek vererekten bende yorum yapmak istedim..
Çalıştığım gemi yabancı bayraklı gürcistanlısıda , moldovyalısıda , rusyalısıda , ukranyalısıda , hindistlanlısıda mevcut aralarında hristiyan ( çeşitleri mevcut hepsi farklı farklı şeyler dedi tam aşinalığım yok ) olanda hinduluda var..

İçlerinden bitanesi de gürcistanlı vede hristiyan bir ailenin çocuğu olmasına karşın sonradan kendi isteği vede araştırmaları üzerine müslümanlığı tercih ediyor..

İster istemez nasıl burda din muhabbetleri dönüyo.
Bizde gemi içersinde boş vakit olduğunca tartışma düzeyinde değilde muhabbet şeklinde oluyor.
Tartışmaya yönelse bile insanlar birbirini tahrik edici kelimeler kullanmaktan ziyade ılımlı bakıyolar laf çaktırmaca , laf dokundurmaca yapmadan karşıllıklı bilgi alış verişinde bulunuyolarki bundan güzel bişey olmasa gerek bilgi sahibi olan insanlar için güzel bişey..
Ben hepsinin odasına gidip alkol içmişliğim mevcut.
Burda kimseye vesvese verecek bilgiyede sahip değilim müslüman olmama karşın kendi vazifelerimi yerine getireni bir insanda değilim , ama burda insanların arasında bu hususta olmayan saygı bizim çaliştiğimiz ortamda en azından mevcut.

Sonradan müslüman olan çocuk ile konuşmam sırasında etkisinde kaldığım bişey.
Hristiyanlıkta günah çıkarma durumu bir klisiye gidip bir adamın ayağına kapanıp onun günah çıkarma olayı.. Arkadaşın ismi Goderzei diye biri çocuk bunu zaman içersinde garipsemiş vede sonradan işte araştırıyo islama yöneliyo..

Hindistanlı iki tane arkadaşımız var bildiğinzi büyük baş olsun inek , dana vb.
Tapmaktalar onların inancları çok farklı .
Hristiyanlar gene tanrı yani Allahın birliğine beraberliğine inanan insanlar.
Hindistanlılar bambaşka , vede biz et sote vs et ürünü yediğimizde onlar kendilerince dua ediyolar sofradan uzaklaşıyolar..

Kimse kimseyi hor görüyormu görmüyor.
Din hususunda hiç kimsenin lüksiyeti yoktur ki kimseyi birbirinden hor görsün..
Din konularıda derin konular müslümanlar için söylemekteyim geniş bilgi birikime sahip olmayan insanların ikili tartışamaya girmesi bile uygun görülmemekte olduğunu bilmekteyim..

Bu durum inanç meselesi.
Din üzerinde mantık yorduğunuz vakit işin içinden çıkılmaz dinde mantık aranmaz..
Mantıkmı aramak istiyoruz böyle muhabbet sırasında bir büyüğümüzün bir sözü olmuştu.
hep kulağıma küpe olmuştur..
Konu ile alakasız olsada bakış açısını inanç durumuna getirerekten bakarsanız denilmek isteneni anlıyacaksınız , annenin babanın ismi ne diye sormuştu cevap vermiştim.
Akabinde dediki baban o kişi değil senin demişti.
Dedim nasıl olur babam nüfus cüzdanımda yazıyo.
Nerden biliyorsun dedi o vakitlerde bilincin yerindemiydi.
Ya dedi annen o sıra dedi bi başkası ile ilişkide oldu sen dünyaya geldin dedi.
Orda bişeyler kafamda dank etti.
O vakit kadar bende dinde mantık arayan bir insandım.
Dediki ali dedi sen inandığın için öyle olmasını istediğin için dedi öyle düşünüyorsun.
O yüzden dedi inanç mevzusu olduğunda dedi tartışılmaz..
İnanç inandığın müddetce vardır dedi..

Demem o ki bu mevzular derin konular.
İnancı zayıf olan arkadaşlara bişey dememekteyim , onlar sonuçta kendi akılarına yatmadıkca hiç bişeyi kabulenmiyecekler ama , inanan insanlar müslümanım diyen insanlar bu tarzdaki tetikleyici durumlara kapılmaları hoşnut değil..

Araştıralım , soralım muhabbetleride günümüz dünyasında etik bişey olan bişey değil.
Herkez her unsurda olumlu olumsuz şeylere değinmekte.
Dönüp dolaşıp aynı hususa gelmekteyiz inanç meselesine.
İnsanın nefsi vede inancı zayıfsa yapacak bişey yok , kuvvetliysede o yolunu biliyo demektir..

Bende şaşırmış bir insanım , Rabbim doğru yolundan şaşırtmamasını diliyorum..
Ben böyle konulardan hep böyle uzak kalmış izlemişmdir şimdi nerden böyle yorum yaptım bende doğrusu bilmiyorum kafam bozuk kafamı dağıtma maksatlı baktım yorumlara olumlu olumsuz yazılanları görünce , bende düşüncelerimi aklım yettiğince paylaşmak istedim..

-atayizler kızmış
-inançsıza bir şey anlatamazsın
-onlar sadece hakaret eder
-onlar inanç sorgular
-atayizli konu
-ateistler iş başında
-atayiz gördünmü gülüp geçiceksin

Arkadaşlar anlamadımda ben ingiltere prensiyle mi görüşüyorum ?

hayır burada fikirlerini dile getirip tartışan insanlar varken konuyu sabote ettiğinizde mutlu mu oluyorsunuz ?

bakın 6 sayfalık konuda bir kişi bile müslümanlar hakkında boş boş yorum yapmamışken, siz fikir beyan etmek yerine boş boş yorumlar yapmışsınız, sayenizde ateist arkadaşlar titreyerek müslüman oldu, teşekkür ederiz.

Şiir gibidir, kafiyelidir diyorsunuz ama Muhammed şairleri en alçaklar olarak tanımlamıştır. Kendisini öven şairleri ise bundan muaf tutmuştur.. Ayeti de vardır bunun, hadis değildir..

Bir de şu var. Kuran'ın bozulmadığını söylüyorsunuz halbuki Kuran indiği dönemde Arap alfabesinde noktalama işaretleri yokmuş, sonradan bunlar dile geçtikçe yapılan düzeltmeler ile aslından çok farklı anlamların çıkabildiği görüldü..

Ekleme:

“Hiç şüphesiz o (Kur’an), çok şerefli bir elçinin sözüdür. Ve o, bir şair sözü değildir. Ne de az
iman ediyorsunuz!” (Hakka Suresi, ayet 40-41).

“Ey Muhammed... Yoksa senin için, ‘(O) şairdir; zamanın onun aleyhine dönmesini
gözlüyoruz’ derler. De ki, ‘Gözleyin, doğrusu, ben de sizinle beraber gözlemekteyim’. Bunu
onlara akılları mı buyuruyor? Yoksa onlar azgın bir millet midirler?..” (Tür Suresi, ayet 29-
32)

diye devam eder..

shady

yanlış konuya değindin burada sadece müslümanlara ve onların kutsallarına saygı beklenir gerisi boş beleş insan sürüsüdür.

Siz neyle neyi kıyaslıyorsunuz ki? Kuran bizzat Allah'ın sözü, şair dedikleriniz ise Allah'ın yarattığı beşer.

Ayrıca Peygamberimizin şair öldürttüğüne dair yıllarca sözlüklerde girdi atılır ve sözde kaynaklar verilir. Tamamen iftiradır.

O şairin ölüm emri verilmiştir. Çünkü kendisi hakkında eleştiriden öte girişimleri vardı. Kendisini öven şairler diyorsunuz ya... Yine aynı kişidir o. Peygamberimizin yanına gelip övgü dolu şiirler söylemiş ve kendini tanıtmış. Efendimiz ise kendisini müslüman oluşuyla affetti.

Yoksa Peygamer efendimiz aleyhisselatu vesselam, kendisi hakkında uzak diyarlarda kötü konuşan biri için bile "demek ki kendisine yeterince iyilik yapamamışız" diyen bir kalbe sahiptir.

Bakın, bazı zihniyetlerin Allah ve Resulü hakkında, İslam ve müslümanlar hakkında bu tip nice iftiraları var. Bunların çoğunu yıllarca görüyorum, rastlıyorum. İslam ehli olmayan sözlük ve benzeri mekanları kendinize ölçü almayın, öğretici edinmeyin.

Ve Arapça ile Kuran dili arasındaki farkları unutmayınız. Arapçadaki ve Kurandaki noktalama işaretleri Latincedeki gibi değildir.

Aradaki farklı iyi gözetlemek gerekir.

Keçinin yediği bir ayet vardı bi de, insan gerçekten hayret ediyor.

Hz. Aişe anlatıyor: “Recim ayeti ve büyüklerin on defa süt emmeleri konusunda ayet inmişti. Bu ayet, karyolamın altında bir sahifede yazılıydı. Resulullah (a.s.m) vefat edince biz onunla meşgul olduk, o sıralarda bir hayvan(keçi) gelip onu yedi”(İbn Mace, Nikah, 36).

Geri