Kuran-ı Kerim Neden Böyle Değil

Konu sahibi son olarak 1617 gün önce görüldü

Hayırdır sen neden üzerine alındın ? Saçma sapan yorum derken senin yaptığın yorumlar gibiyse hiç bana göre değil.

Bunu demek yerine saçmalığı göstermeyi seç. Konuda tartışanlardan yorum yapanlardan biri olarak neden alınmayayım?

o değil de

neden hep ortadoğu?

Kan emicilerin gözünün nerede olduğuna bakılırsa gayet de yerinde hamleler.

Henüz kıyamet kopmadı. Bildirilen nice zaman ve olay var.

Ortadoğu'ya iki zat daha gelecek. Tüm dünyada etki olacak.

Yaşam devam ediyor.

Tabi cevabım bu değil aslında. İnşallah yeniden fırsatımız olacaktır konuşmaya.

Hayır konuyu çekmek istediğim yer Kurandaki ayet ve sureler değil. Şuan yapmaya çalıştığım inkar değil Mantıken yaklaşmanı istemek.
Peki insanlara bir taviz verirsen insanlar bunu her türlü kötüye kullanacak fıtratta değiller mi? Şariatın geldiği nokta ortada.

Şeriatın gerçekten tanımak istiyorsanız Hz. Peygamberimiz, onun dört halifesi ve Osmanlı arşivlerini okuyunuz. Onu anlamak başka bir güzelliktir. Şimdiki ülkelerde sapkınlık var. Şerii yasalarla yaşayan pek az topluluk var. Bunun müjdeleyicisi de Hz. Mehdi oluyor. O gelince gerçek güzelliği her anlamda icra edecek. İnananlara düşen ona zemin hazırlamak, hazırlanmak.

Kuran-ı Kerim'i Anlamak İçin Okusaydınız Böyle Bir Konu ve
Gereksiz Yorumlarda Bulunmazdınız..

ALLAH Akıl Fikir Vermiş,
Sağdan Soldan Duyma Şeylerle Cevaplar Yazacağınıza Açın Okuyun..

Görüyorsunuz ŞÜKÜR EDİN..!
Okuyabilirsiniz Yanii..

Biz Şimdi Burada Ne Yazsak Boş,
Oyüzden Okuyun..

Korkmayın Okuyunca Birşey Olmuyor..

Okuyun Okuyun..!

kur'an apaçık bir kitaptır..
inanın gönderilen bir kitabı okumak yorumlamak için islam teolojisi alanda ihtisas yapmak gerekiyorsa, açık ve anlaşılır denemez.

Kinyas atarlanma delikanlı.fikir yuvası burası çay ocağı değil.okuyoruz da anlaşılmıyor işte sorun o

Kuran-ı Kerim'i Anlamak İçin Okusaydınız Böyle Bir Konu ve
Gereksiz Yorumlarda Bulunmazdınız..

ALLAH Akıl Fikir Vermiş,
Sağdan Soldan Duyma Şeylerle Cevaplar Yazacağınıza Açın Okuyun..

Görüyorsunuz ŞÜKÜR EDİN..!
Okuyabilirsiniz Yanii..

Biz Şimdi Burada Ne Yazsak Boş,
Oyüzden Okuyun..

Korkmayın Okuyunca Birşey Olmuyor..

Okuyun Okuyun..!

Müslüman kesimin % 80 ı okuduğu surelerin meallerini bilmeden okuyor. Bu konuda neler diyorsun ?

edit : Laf sokma panayırına çevirecekseniz bende başlayayım?

Şeriatın gerçekten tanımak istiyorsanız Hz. Peygamberimiz, onun dört halifesi ve Osmanlı arşivlerini okuyunuz. Onu anlamak başka bir güzelliktir. Şimdiki ülkelerde sapkınlık var. Şerii yasalarla yaşayan pek az topluluk var. Bunun müjdeleyicisi de Hz. Mehdi oluyor. O gelince gerçek güzelliği her anlamda icra edecek. İnananlara düşen ona zemin hazırlamak, hazırlanmak.

Şeriatı gerçekten tanımak değil günümüz şeriatını yorumlamanızı rica ediyorum. Neden bu halde sizce?

Insomnia hay allah razı olsun.kusura bakma ben hiç uğraşamayacağım bugün.. sen tek başına idare et :D

Tuğra Abicim Sen Nedesen Ne Dil Dòksen Burda Bos. An-la-maz-lar.
Arkadslarin Yukarda dedigi Gibi Atayizz Gordunmu Gùlup Geciceksin :)
Sen O Guzel Dusuncelerini Bu Anlamayacak Ve hep Birseylele inkar Edicek Kisilere Harcama Zamanini. Valla Degmez :)

Ben size kendimi küçük bir detayla tanıtayım. Adım, gördüğünüz üzere Tuğra'dır. Ben, işine gelmeyince veya ilmi olmadığı şeye karşı hikmetinden sual olunmaz deyip sıyrılanlardan değilim. Beni öncelikle böyle bilmezi isterim.

Söylediğiz gibi Allah'ın hikmetinden sual olunmayacak sayısızca olay, mucize var. Ama yazdıklarınızın hiç biri onlardan olmayıp, mantıklı cevabı olan sorular, fakat...

Fakat bu o kadar uzun ve detaylı bir konu ki, inanın bana sonunun nereye varacağını daha önce çok defa tecrübe edindim. Normalde bu konular yazıyla değil göz kontağıyla konuşulması gerekir. Bizim böyle bir imkanımız olmadığı için mecburen buralarda çabalıyoruz.

Tıpkı sizin sorularınız gibi nice sorularla fiziksel boyutta karşılaştım. Ne kadar cevap verirsem vereyim, karşımdaki kişi bir yerden sonra çöküyor. Bu çöküntünün adı genelde Hz. Adem ve Hz. Havva oluyor. Peki ne demek bu? Şudur ki her soru-cevap, islam tarihine kayıyor ve zamanda geri gitmeye başlıyor. Matematikte sorular gittikçe ilerler, zorlaşır, kapsama alanı genişlerken, İslami konularda tartışırken bir süre sonra geriye gidilmeye başlanır, henüz ilk insana kadar gider. Bunun sebebi temel atılmadan toprak üzerine tuğla örmektir. İşte bahsettiğim abc budur. Yani alfabeyi öğrenmeden okuyamayız. Elbette sizi tenzih ederim, belki siz ilk insanlar hakkında mutlaka ilim sahibisiniz ama şuanda sorduğunuz sorular, bana bu işin abc si ile tam olarak tanışmadığınızı söylüyor.

Sorulan her soru, insanın konuyla ilgili bilgi seviyesine yönelik önemli ipuçları verir. Mesela sizin kimyacı olduğunuzu varsayalım. Ben ise gelip birden bire size charles yasasıyla ilgili tek cümlelik keyfi bir tez sunsam hakkımda düşünecekleriniz belli. Hayatında hiç deney tüpü bile görmeden ne konuşuyorsun sen gibi mizahi tepkiler vermeniz gayet olağan.

Bu sebeple, özellikle göz kontağı olmayan yerlerde bu gibi sorulara cevap vermeyi uygun bulmuyorum. Nitekim Muhammedilik de uygun bulmaz. Yük ağır gelir ve bina çöker. Diyeceksiniz ki bu kadar şeyi yazmak yerine cevap verebilirdiniz. Evet ama o cevapla kalmaz, geriye doğru giden yeni sorular sormaya başlayabilirsiniz. Ben de bunun gibi sayfalarca yazmak zorunda kalacaktım ve işe yaramayacaktı. Çünkü geriye gitmekle anlaşılmaz. Baştan başlamak ve ileriye gitmek gerekir. İnsan eğri bir kemik gibidir. Birden düzleştirmeyr kalkılırsa kırılır. Ama usul izlenilirse kemik doğrulur.

Sizlere tavsiyem, gerçekten öğrenmek istiyorsanız temelden başlayınız. Fakat öğrenmek istemiyorsanız İslama fazla katı olmayın. İslam bunu hak etmez.

Telefondan yazdığım bu yazılar yarım saati geçti. Oysa bunun on katını söz ile 5 dakikada geçebilirdik. Parmaklarım gerçekten çok ağırdı. Hiç önemli değil, elbette feda olsun. Sadece konu sizin kalbinizde ve aklınızda ters etki oluşturmasın diye bu açıklamayı yapmak istedim.

Evvel temel, ardı emel...
Forum ortamındayız sayın Tuğra. Dolayısıyla iletişim şeklimiz elbette yazarak olacak.. Bunu açıklamak için bu kadar eziyet çekmenize saygı duyarım, hem de telefon ile..

Gelelim konuya.. Elbette kökenini araştırdım... Fakat öğrendiklerim beni derin bir huşu içinde inanmaya değil, körükörüne bağlanmanın ve sonucunda gördüğünüz üzre yaşanan bağnazlığın saçmalığına hayret etmeye itiyor..

Üzgünüm...

Şeriatı gerçekten tanımak değil günümüz şeriatını yorumlamanızı rica ediyorum. Neden bu halde sizce?

Bu halin başlıca sebebi birlik ve beraberliğin bozulmasıdır. Bu da İslamiyetten uzaklaşıldığı içindir. İslamiyet insanları renk ayırt etmeden birleştirebilen manevi bir güçtür. Dünya tarihine bakıldığında bunu başarabilen başka bir sistem görülmemiştir.

Nasıl iseniz öyle yönetilirsiniz. Sessiz kalırsak daha çok ses duymaya mahkum oluruz, olduk.

Devrim de budur. İnsan önce kendi devrimini gerçekleştirmeli. Kendini tanımalı. Müslümanım diyorsa müslümanca yaşayacak. Beşeri arzular için nefsine yenik düşüp doğal haklarını düşmana teslim etmeyecek. Bu gücü alabileceği makam Muhammedilikte vardır. Peki inanmayan biri Müslümanla bir olup, sömürgecilere karşı durabilir mi? Ayrı bir tartışma konusudur ve tarihte sırf bu yüzden yıkılmış olan devletler bizlere tecrübedir.

Bu dökülen kanın sebebi İslamiyetten uzaklaşmaktır. Twitterda bir paylaşım gördüm, keşke buraya aktarabilseydim. Tek bir resim o kadar fazla şeyi anlatıyordu ki...

Öncelikle dürüstlük, samimiyet, ilim ve bilim gerek bize. Bunlar olmadan olmaz...

Bu halin başlıca sebebi birlik ve beraberliğin bozulmasıdır. Bu da İslamiyetten uzaklaşıldığı içindir. İslamiyet insanları renk ayırt etmeden birleştirebilen manevi bir güçtür. Dünya tarihine bakıldığında bunu başarabilen başka bir sistem görülmemiştir.

Nasıl iseniz öyle yönetilirsiniz. Sessiz kalırsak daha çok ses duymaya mahkum oluruz, olduk.

Devrim de budur. İnsan önce kendi devrimini gerçekleştirmeli. Kendini tanımalı. Müslümanım diyorsa müslümanca yaşayacak. Beşeri arzular için nefsine yenik düşüp doğal haklarını düşmana teslim etmeyecek. Bu gücü alabileceği makam Muhammedilikte vardır. Peki inanmayan biri Müslümanla bir olup, sömürgecilere karşı durabilir? Ayrı bir tartışma konusudur ve tarihte sırf bu yüzden yıkılmış olan devletler bizlere tecrübedir.

Bu dökülen kanın sebebi İslamiyetten uzaklaşmaktır. Twitterda bir paylaşım gördüm, keşke buraya aktarabilseydim. Tek bir resim o kadar fazla şeyi anlatıyordu ki...

Öncelikle dürüstlük, samimiyet, ilim ve bilim gerek bize. Bunlar olmadan olmaz...

Günümüz şeriatının bu dediklerinizin değil insanlara sunulan tavizlerin sebep olduğunu düşünüyorum. Biz neden idam gelmesin çünkü kötüye kullanılacağını biliyoruz diyoruz? Çünkü verilen bir tavizi bir kılıfa uydurmaktan daha kolay bir şey yoktur. dogmatik diye tanımlanan dine bilimin katkısı olduğunu düşünüyor musun?

Arkadaşlar, bizim inançlarımızda nasılsa anlamazlar boşuna çabalama diye bir şey yok. Bakara ayetlerini okumuşsunuz ama kimler olduğu konusunda ihtilafa düşmüşsünüz. O kişiler buradaki kişiler değiller. Buradaki kişiler benim gönül verebileceğim insanlar. Sorulan soruya mümkün olduğunca insancıl ve makul cevaplar vermelisiniz. Emek boşa gidecek mantığı karşınızdakiyle daha uç noktalara gitmenize sebep olur. Bunu yapmak yerine konudan uzak durun, hiç cevap vermeyin.

Hz. Muhammed'e (s.a.v.) ilk emir olarak oku dendi. Fakat ondan önce Hz. İsa Aleyhisselama "sev" dendi.
Önce sevmek lazım kalbi.
Sevgi olmadan ne paylaşım olur, ne kardeşlik olur, ne birlik olur, ne de hayrolur.
Lütfen...

shady karıştırdın ortalığı :)

madem tartışmak istiyorsunuz ve madem bizim düşüncelerimiz saçma, doğrusuyla yanlışıyla açıklayın da biz de öğrenelim değil mi? sorgulayan bizleriz sonuçta.

2-3 cümleden sonra "boşver bunlar bir halttan anlamazlar" demek hoş olmuyor açıkçası.

Günümüz şeriatının bu dediklerinizin değil insanlara sunulan tavizlerin sebep olduğunu düşünüyorum. Biz neden idam gelmesin çünkü kötüye kullanılacağını biliyoruz diyoruz? Çünkü verilen bir tavizi bir kılıfa uydurmaktan daha kolay bir şey yoktur. dogmatik diye tanımlanan dine bilimin katkısı olduğunu düşünüyor musun?

Mantıken günümüz şeriatı diye bir şey vücut bulmadı. Şeriat tektir. İnsan keyfine göre davranıp adıno şeriat koyarsa ayrı mesele. Din ile bilim farklı farklı doğan, sonradan tanışan şeyler değil. İslam kültürü, Kuran, Hz. Peygamber ve onlarca Müslüman bilimadamı, din ile bilimin birbiriyle iç içe olduğunu göstermişlerdir.

Bilim dinden ayrılırsa öksüz kalır. Dini bilim olmadan yaşarsanız kör yürümeye mecbursunuz.

İlim olmadan bilimi sonuçlandıramazsınız. Bilimle uğraşmadan ilmin tadını alamazsınız. Bu son cümlemle ilgili bile binlerce sayfalık arşivler var. Bense belki 10 sayfalık yer tutabilirim.

Geri