Kültür farklılığı ilişkiyi etkiler mi?

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Kültür farklılığı ilişkiyi etkiler mi?

• Evet, etkiler

Kullanılan: 40 88.9%
  • Hayır, etkilemez

Kullanılan: 2 4.4%
  • Kararsızım

Kullanılan: 3 6.7%

• Kullanılan toplam oy
    45
Evet .
Misal ben, çirkin ve fakir bir insanjn kültürüyle yapamam .s

Etkiliyor maalesef

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok fazla ve belirgin zıtlıklar varsa etkiler.
Yumuşak geçişlerin olabileceği bişeyse, sanmıyorum.

Geldikleri kulturle taniyip birbirlerini seviyolarsa ikili iliskilerinde mantik cercevesinde makul istekler kabul edilebilir ilerisi icin aile karistirilmamali..

Hayır etkilemez diyen yalan söylüyor

Etkilenecek olan her şeyden etkileniyor zaten, çarpık bir ilişkiyi her şey etkiler ve evet kültür farklılığı da etkiler.

benim garıyla ikimiz çok farklı kültürlerin çocukları olmamıza rağmen bu farklılığı hiç hissetmedik. biraz yapı meselesi sanırım. örneğin ben kemençe sesini duydummuydu hemen horona dururum. yapamasam da seksi figürlerimle çevremdekileri mest etmesini beceririm. bu da beni olduğumdan yüz kat daha sempatik kılar.

Kesinlikle etkiler.
Bakış açıları yaşama tarzını farklı şekillendirecektir.

Etkilemiyor diyen hayata pembe gözlüklerle bakıyordur..

Ayni cografyada buyuyup farkli etnik kimliklerdeyseniz fazla etkilenmeyebilir, cunku ortak bir payda da bulusulabiliyor,
ayni dili konusmak gibi ayni sehirlerde yasamis olmak, ayni toplumun tedrisatindan gecmek gibi,
ama farkli cograflarda farkli etnik kimliklerle buyumusseniz cok zor.
Yurumuyor. Sense of humor (mizah dili) dedigimiz sey evrensel degil, dil farki oluyor, kulturel kimliklerden
dolayi bakis acisi,dusunce farki oluyor.
Sili'den bir arkadasim "ben o kadar sansliyim ki "Pablo Neruda" siirlerini kendi dilinde okumak nasil bir sey
asla anlamayacaksin" derdi.
ve dogru soyluyor ispanyolca ogrensem bile asla icsellestiremeyecegim icin onun gibi hissedemeyecegim.
Iliskilerde de boyle ne kadar yakinlasirsak yakinlasalim seffaf bir duvara carpiyoruz.
Elin Irlandalisina "su sofistike içki raki da bi guzel ki namert!" dediginizde ona gecmiyor.
Bir arastirma izlemistim dna' mizin yuzde doksan dokuzu sempazalerle ayni ,yuzde birlik fark bizi insan
yapan sey. nedir o yuzde bir= dil.
Ayni dili konusmak ayni toplumsal kulturle buyumek bir iliskiye mesafe kat ettiriyor. aksi namumkun
bence cunku ask dedigimiz sey bunun ustesinden gelebilcek kadar guclu degil.

Geri