Kullanıcı Hesabı Denetim Ayarlarını Değiştiremiyorum

• Kullanıcı Alaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 1953 gün önce görüldü
İndividual gösterdiğine göre bu normal bir durum gibi gözüküyor, sınırlı kullanıcıya Yes butonunun pasif gözükmesi normal bir durum yani.
Peki ben bu durumu windows'un resmi forumlarında arattığımda gördüğüm cevap neden format at oldu orasına anlam veremedim. :D

Drogon

gösterdiğine göre bu normal bir durum gibi gözüküyor, sınırlı kullanıcıya Yes butonunun pasif gözükmesi normal bir durum yani.

" yes " butonun pasif gözükmesi veya " yes " butonu aktif olsa da yönetici olarak çalıştırmak için yönetici parolası istemesi gayet normal durum, windows'un kullanıcılarına verdiği özelliklerden birisidir. Fakat, illegal yazılımcılar bu özellikleri kötü yönde kullanıp kurban(İllegal yazılımcıların dosyalarını gönderdikleri kişi) potansiyelli bilgisayarlara bulaştırıp zarar vermek içinde kullanabilir. Bunu algılamak için bilgisayarın sistemini manuel analiz etmek gerek.

Her ne kadar bilgisayarımız üst düzey anti- virus programlarıyla korunsa da bunları aşabilen illegal coderlar günümüzde oldukça fazla , o yüzden istediğimiz kadar anti-virus, trojan-remover, anti-malware, anti-spyware, adwcleaner tarzı illegal yazılımları kaldırma veya koruma programları kullanalım, yapılan illegal yazılımın kalitesine göre değişip bize vericeği verim bazen %0 olabilir.

Peki ben bu durumu windows'un resmi forumlarında arattığımda gördüğüm cevap neden format at oldu orasına anlam veremedim. :D

Bu problemin bir çok çözümü var. İster güvenli modda başlatıp yetkiyi aktarmak, paylaştığım yöntem, format atmak falan da windows forumlarının klasında beklenmiyecek bir cevap olmuş bu ya da arkadaş çok yanlış gelmiş. :D

Merak ettim, gördüğün yorum bu muydu ? :D

A073M0.png

En iyisi her zaman yönetici olarak bilgisayarı kullanmak yoksa bu tarz sıkıntılar yaşarsın

Video'da yaptığı işlem komut satırı tarayıcısı üzerinden, kullanıcı denetim hesabınının regeditte ki değerini bulup pasif hale getirip, açılacak olan programları sorgu işlemi("Evet","Hayır" butonlarının gelme durumu) yapmadan çalışmasını sağlamak. Bunu yapmak problem değil ama bilgisayarda büyük güvenlik açığı demektir. Bunun için ilk başta kullanıcı denetim hesabını pasif hale getirip sorgu işleminden kurtulmak ve daha sonrasında yetki yükseltmesi işlemini yapmamız gerekiyor.

Alttaki Video'da nasıl yapıldığı net şekilde anlatılıyor. Adımları tek tek uygulaman gerekiyor. Adımları tek tek uyguladıktan sonra video'nun 4. dakika 30. saniyesinde gösterdiği " Administrator " yerine gelip kutucuğu işaretleyip " Change Account Type " butonuna tıklayıp yetkimizi admin seviyesine getirelim.

[YOUTUBE]L6WGBipUR-A[/YOUTUBE]

Admin seviyesine getirdikten sonra kullanıcı denetim hesabı ayarlarına girip

2Y185v.png

bu şekilde yapıp tamam butonuna tıklayıp, bilgisayarı yeniden başlatırsan sorun kalmıyacağını düşünüyorum. Biraz uzun oldu ama anlaşılması için yoksa gözünü korkutmasın.

Bizde öğrenciyiz, öğrencinin halinden anlarız. :)
Video'da 01:04'ncü dakika da olan kısım nereden açılıyor?
Bulamadım bir türlü.

Asmina

" Ctrl + Alt + Delete " kombinasyonuyla o ekranı getirebilirsin.

Geri