Kullanıcı Hesabı Denetim Ayarlarını Değiştiremiyorum

• Kullanıcı Alaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 1949 gün önce görüldü
"bilinmeyen bir yayımcıya ait aşağıdaki programın bu bilgisayarda değişiklik yapmasına izin vermek istiyor musunuz diye uyarısı "
W61mEm.jpg

Bu uyarıyı alıyorum bazı açmak istediğim programlarımda.
Evet kısmına tıklayamadığım için onaylayamıyorum ve açmak istediklerimi açamıyorum.
Windows 8'den anlayan yamacıma gelsin ya hu. :nee:

Güvenlik duvarından programa izin vermeyi dene yada güvenlik duvarını kapatıp dene.
Güvenlikle alakalı gibi duruyor ama tam emin değilim.

Denetim masası>kullanıcı hesapları>Kullanıcı hesabı denetim ayarlına tıkla, oradan seviyeyi en aşşağı getirirsen bir daha bu uyarıyla karşılaşmazsın. Yalnız şöylede bir durum var açacağın exe güvenli değil ise yine bu uyarıyı vermez ve bilgisayara virüs bulaşma ihtimali olabilir. Bunu da göz önünde bulundurman lazım.

Dediklerinizin hepsini denedim yine bu evet veya tamam seçeneğini tıklayamıyorum,silik duruyor. :/

Zararlı yazılım yemişsin gibi duruyor.
Malwarebytes anti malware ile tarama yap, uac izin vermezse güvenli modda yap.
Windows forumlarında baktım adam format at demiş. :D

Temiz kullanım için yapman gerekenler

1- Kişisel dosyaların yedeği alınır.
2- Diske format atılır. (Kurtarma vs yapmayın. Dosya sistemi dahil sıfırlayın)
3- Temiz windows yüklenir.

tapatalk.

Dosya(program) arama yerine "Kullanıcı Hesabı Denetim Ayarları" yaz.
Daha sonra karşına 4 tane madde çıkacaktır.
Bu ayarlardan 'Hiç bir zaman uyarma'yı seç.

Ama bunu yaptıktan sonra bol bol virüs yersin,haberin olsun.

Usta yemiş zaten virüs bunu yaparsa daha yolu açar. Zaten denemişte izin vermiyor herhalde snladığım kadarıyla.

tapatalk.

Usta yemiş zaten virüs bunu yaparsa daha yolu açar. Zaten denemişte izin vermiyor herhalde snladığım kadarıyla.

tapatalk.

Bu gibi işlemlerden sonra birşey olmuyorsa yapabileceği tek şey format.

Yalnız onu yaparken de Evet Hayır uyarısı gelecek, sorun şu ki Evet tuşu pasif, ve bu normal bişey değil.

Hiç boşuna uğraşmayın vakit kaybı format atın kafanız rahat olsun. Başka bir şey bulsanız bile geçici bir çözüm olur anca. Vşndovz virüs yemişse onu ya kaysperski düzeltir yada format. Kaysperski düzeltsede format atmak zorunda kalıyorsun çünkü :D

tapatalk.

Format attıramam öğrenciyim ben. :p
Ayrıca çok güzel içimi kararttınız. :/

Yönetici hesabında değilsin sanırım. Win8'de bir kaç kullanıcı modu var çocuklar için olan kullanıcı hesabında bu tarz uyarı verebiliyor, sistem ayarlarını değiştiremiyorsun, program vs. kuramıyorsun.

Yönetici hesabında mısın bir bak bakalım.

Denetim Masası / Kullanıcı Hesapları ve Aile Koruması bölümüne bir bak istersen. Kullanıcı hesabın orada çıkar, administrator falan yazıyor mu?

Video'da yaptığı işlem komut satırı tarayıcısı üzerinden, kullanıcı denetim hesabınının regeditte ki değerini bulup pasif hale getirip, açılacak olan programları sorgu işlemi("Evet","Hayır" butonlarının gelme durumu) yapmadan çalışmasını sağlamak. Bunu yapmak problem değil ama bilgisayarda büyük güvenlik açığı demektir. Bunun için ilk başta kullanıcı denetim hesabını pasif hale getirip sorgu işleminden kurtulmak ve daha sonrasında yetki yükseltmesi işlemini yapmamız gerekiyor.

Alttaki Video'da nasıl yapıldığı net şekilde anlatılıyor. Adımları tek tek uygulaman gerekiyor. Adımları tek tek uyguladıktan sonra video'nun 4. dakika 30. saniyesinde gösterdiği " Administrator " yerine gelip kutucuğu işaretleyip " Change Account Type " butonuna tıklayıp yetkimizi admin seviyesine getirelim.

[YOUTUBE]L6WGBipUR-A[/YOUTUBE]

Admin seviyesine getirdikten sonra kullanıcı denetim hesabı ayarlarına girip

2Y185v.png

bu şekilde yapıp tamam butonuna tıklayıp, bilgisayarı yeniden başlatırsan sorun kalmıyacağını düşünüyorum. Biraz uzun oldu ama anlaşılması için yoksa gözünü korkutmasın.

Bizde öğrenciyiz, öğrencinin halinden anlarız. :)

Geri