Küfür Etme Sanatı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Siradan kufurlerle sanat olmuyor yalniz, erkeklerin simdi cogu sanatkar filan oldugunu dusunur. O, oyle bir sey degil .p

Kufur etmek en basiti ya. Onemli olan kufur etmeden ve ofkeni barbarliga donusturmeden meramini anlatmak.
Ama maalesef zor bir sey..

Yoksa bir yaralayiciligi falan olmuyor.
Mesela ulkemizde cinayete sebebiyet verebilecek kufur nedir?

Anaya sovmek , ölmuslerine sovmek yada kundaktaki bebege sovmektir.
Yani secilen kisiler ve organlar ile alakalidir kufurun dozu.

Yoksa geri kalan hepsi bombos. Yaratici olunacak bir sey gormuyorum. Kaliplasmis kelimeler disinda farkli bir cisim eklemek kufuru essiz yapmiyor.
Gozundeki yasini , omzundaki basini..
Iste ne biliyim terligini , kiraz agacinda yirtilan gomlegini , arabanin triger kayisini , seni okutan hocanin vs vs vs..

Bunlarin sonuna skeyim eklemek onu tehlikeli ve vebali buyuk bir kufur yapmiyor. Onlar argo kelimeler oluyor sadece. Kufurun anlami inkardir ayni zamanda ve vebali buyuktur.
Bu yuzden bir kufuru nirvanaya ulastiran sey komplike yada hic bahsedilmemis seylerle montelemek degil bana gore.

Ben bole gun yuzune cikmamis kufurlerim var diyen arkadaslarima genelde tepki gosterirdim.
Ne edebilirsin olm zaten dunya uzerinde gordugumuz nesneleri katican icine nedir yani. Dozer katarsin , ne biliyim kilcal damar olur , steteskop olur , kalp pili olur , nal olabilir , kurdele ne bilim semizotu olabilir falan filan..
Sanki yeni bir dil kesfetmiscesine "oooo ben de bir kufurler var ooooo"
Kufurun buyugu vebalinde gizlidir. Ettikten sonra ne kadar pisman olursan o en buyuk kufurundur bence.

Aa cok saskinim lari benden küfürbaz çıktı 🤭
Salak ve gerizekali var bende. Cok kizarsam mal da diyebilirim. Aptal da olur aslinda ama agzim hic alisik degil bir miktar calisma gerektirir .p
Hahah ben bunu daha önce de yazmıştım lanem, annem dümdüz amasız çok kibar bir kadın, ailemizde de küfür kullanan yok. Yani büyürken evimizde duymadım desem yeri. Birkaç sene önce annemle bir şey konuşurken neydi hatırlamıyorum konu; b*k kelimesini kullandım, annem çok şaşırdı, duymamış hiç benden ve şaşkınlığını da belirtti. Ben de “anne otuz küsur yaşıma geldim, o kadar olsun” gibi bir şey dedim :d Küfür kimsede güzel değil, günlük yaşantımda da başvurmam diyebilirim ama kendi kendime söylenirken düşüncelerimi ve söylemlerimi süslüyor işte bazı kelimeler hahah:d

Son düzenleme:
Hiç beceremem, sevmem.

Küfür sevmem diyen en çok küfür edendir…
Çok iddialı olmuş ancak kesinlikle katılmıyorum.:)

Bazı insanlar başkasına küfür etmeyi haklı görüp, kendine edilince de ortalığı yıkıyorlar ve demek ki küfürden kimse hoşnut değil.

Doğru iletişim bir sanattır ancak küfür etmek ne yazık ki kontrolsüz öfke ile alakalı ya da bazılarında alışkanlığa dönüşmüş.

"Hak edene küfür etmek" ifadesi de doğru değil, kaldı ki kanunlarda da suç teşkil ediyor.

Bk bir kufur mu ya?

Geri