Kudüs israilin başkenti olması doğrumu?

Konu sahibi son olarak 978 gün önce görüldü
Konunun burada tartışılması ne kadar doğru peki :D

forumsal üyelerinden habersiz ortadoğu da yaprak kıpırdamıyor maşallah.

Kudüs Filistinlilerin tapulu malı mıdır peki?
Tabikide hayır
Osmanlı bırakırken alın burası sizindir mi dedi Filistinlilere?
Ayrıca Filistinliler Osmanlıya ihanet etmiş bir millettir ki orası ayrı konu
Yahudiler sahiplendi Kudüs'ü Türklerden sonra
İsrail başbakanlık konutu, bakanlıklar olsun Kudüste bulunmaktadır
İsrail Kudüsü başkent ilan etme hakına sahiptir
Size katılmıyorum, bence orası İsrail toprağıdır
Bana bilgin yoksa bu konuda fikir yürütmeyeceksin demişsiniz
Bilgim olmadığını araştırma yapmadığımı nerden biliyorsunuz
Siz bilir kişisinizde başkaları hiç birşey bilmiyor mu?
Sizden başkası konuşmasın ozaman
Zalim katliamcı İsrail sözü tuttumuşsunuz gidiyorsunuz
İsrail barışcıl bir devlettir bence
Demokratik laik bir hukuk devletidir
Modern olmayı benimsemiştir
Yiyici değil üreticidir
Siz gidin hamas katliamlarına bir bakın ayrıca
Soba borusundan füze yapıp İsraildeki masum halka fırlatan hamasa bakın
O füzelerden biri ana okuluna düşmüştü
Ben araştırmayı okumayı tarafsız bakmayı çok severim
Ve bu konularda bilgiliyim
Filistin tarihinide, Kudüsün antik dönem tarihinide sizden daha iyi bildiğimi düşünüyorum

Bilginizin sizi getirdiği nokta burasımı yani ?
Hala konuya dair hiç birşey bilmediğinizi iddia eden biriyim.
İsrail barışçıl bir devlet olduğu için 1967 de Kudüs’e işgal ederek 1980 e kadar tek taraflı olarak başkent ilan etmiş ve BM tabi yobaz olduğu içinde bu kararı fesih etmişti... Gördüğünüz sadece Filistinlilerin kendi savunma refleksleri ilken İsrail’in Başta Cenin olmak üzere yaptığı katliamları modernite vurgusu ile örtbas edeceğinizimi düşünüyorsunuz.
Kullandığınız her kelimenin zihin dünyanız açısından bir anlamı olabilir , Lakin tarihi bir değeri olmayıp drama üvey ajitasyon üzerine kurulu hikayelerdir...

Tarafsız bakmak dediğiniz şey bile tarafsız olduğunu iddia eden kaynaklarınızın kaynağının nereden geldiğinin bile bir açıklamaya ihtiyacı vardır... Filistin meselesinin Osmanlı tarihindeki yerinden ve olayların sonrasındanda bilginizin olmadığı belli...

Size konuşmayın demedim konuşmak benim kadar Şizinde hakkınız , lakin konuştuğunuz her cümlenin eleştiriye açık olduğunu da bilmenizi isterim. Yazıya dökülen her yazın eleştiriye açıktır.

Hitler Almanya’sından kaçıp Filistin’e yerleştiğinden beri katliam ve sömürüye imza atan , Gazze ablukasında binleri katleden masum ve barışçıl bir devlet...

Fransa Cezayir’e barış götürecekti sonuç 3 milyon insanın katli...
Irak’a Adalet götüren ABD nin katliam bilançosu 1,5 milyon katliam...
Afganistan’da 1 milyon katliam...
Suriye de Barışı oynayanların gayri resmi sonuçlarına göre 1 milyondan fazla katliam resmî veriler 700 bin üzerinde katliam....

İşkence , tecavüz vs vs ise hakeza...
Arkadaşım diğer sömürü alanlarına hiç değinmiyorum bile Milyonlarca Kuzey Afrikalının katliamlarını gündeme bile taşımaya gerek yok...

Sonuç itibari ile sizin gibi düşünmüyorum ve kaynaklarınızında tıpkı Cumhuriyetin tarihi gibi inşaa edilen bir devletin inşaacıları tarafından ele alınan hikayelerden oluşan kırıntılar olduğunu iddia ediyorum...

İyi geceler dilerim....

Tamamen provokatif bir eylemdir bu yapılan Trump secim yatırımına basladı.Yahudi lobileri ABD'de gorünüşe gore Trump'ı ya cok korkuttu yada secimlerde destegini cekerim dedi sonus bu.İllegal olanı legal lestirmeye calısıyorlar suan tabi dunya yerse

Geri