Kudüs israilin başkenti olması doğrumu?

Konu sahibi son olarak 971 gün önce görüldü
Bizi neden ilgilendiriyor ki

Kudüs bizim bir ilimiz değil

İsrail'in özgür kararı bu

Zaten uzun yıllardır Kudüs'ü başkent gibi kullanıyordu İsrail

Antik bir yahudi kenti diye biliyorum tarihini

Saygı duymak lazım

Aynen yahudilerin damla kanı dökülmeyecek belki ama filistinliler için geçerli değil...

onlarınki kan değil fişne suyu.

Trump efendi yahudilere Şirin görünmek için bu şekilde saçma bi açıklama yaptı diye düşünüyorum...Kudüs müslümanların onurudur

Provokatör bunlar. Bakar mısınız mukaddes İslam şehrine tramvay yapmışlar. Bi de şarkı türkü eğleniyorlar. Kafirler.

[YOUTUBE]nCfxdp5HxsY[/YOUTUBE]

Allah'ın izniyle yine İslam'ın yeşil sancağı dalgalanacak o kutsal topraklarda. Sonra da ara sokaklarda Sünniliği yüceltip Şiileri keseceğiz, her gün bonba patlatacağız.

Biz başkentimizi İstanbul yapsak ve Yunanistan buna tepki gösterse, kabul eder miyiz?

Onlara mı sorucaz ne yapacağımızı?

Kimse karışamaz özgür bir devlete

İsrail'de atalarının toprağı olan Kudüs'ü başkent yapmış ne var bunda

Tüm ülkeler buna saygı duymalı

Kudüs müslümanların tapulu malı değildir

Tarihine bacaksak olursak müslümanlardan önce yahudiler vardı orada

Ağlama duvarı bile antik bir yahudi mabedinden kalan kalıntıdır

Tarafsız bakmak lazım bu olaya

İsrail'in iç meselesi bizi ilgilendirmez ayrıca

Ben de tanımıyorum , itirazı olan var mı ?

İyiniyetle atılan bir adım değil . Onca zaman lafta kalan cıkışları oldu. Neden Trump ?

Biz başkentimizi İstanbul yapsak ve Yunanistan buna tepki gösterse, kabul eder miyiz?

Onlara mı sorucaz ne yapacağımızı?

Kimse karışamaz özgür bir devlete

İsrail'de atalarının toprağı olan Kudüs'ü başkent yapmış ne var bunda

Tüm ülkeler buna saygı duymalı

Kudüs müslümanların tapulu malı değildir

Tarihine bacaksak olursak müslümanlardan önce yahudiler vardı orada

Ağlama duvarı bile antik bir yahudi mabedinden kalan kalıntıdır

Tarafsız bakmak lazım bu olaya

İsrail'in iç meselesi bizi ilgilendirmez ayrıca
Sizden önce anadoluda bizans vardı şimdi.burası bizansın topraklarımı oluyor...
Ayrıca Kudüs bir israil kenti değil Filistin devletinin bir şehridir. Siyonist israil tarafından işgal edilmiş bir kenttir.

İstanbul Yunanistana ait bir kent olsa ve biz de işgal edip, yakıp yıkıp İsrailin Cenin kampında yaptığı gibi taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmayıp zorla istanbulu istila edip elimizde tutsaydık ve sonra başkent ilan etseydik ozaman bu örneğiniz olabilirdi...

Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmak gerek Tibet kardeşim. Filistin tarihini okuyup beraberinde Oslo'dan sonraki sürecide okuyup sonra yorum yapmanızı dilerdim.

Konu başlığına gelince cevap yazmaya değer bir şeyde yazmak istemem... Başlık ve konu içerisinde bir çok çelişki barındırıyor...

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kesinlikle hayır. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir.Gereği neyse yapılır. Bunun sonunda ölüm dahi olsa.

Yaklaşıyor yaklaşmakta olan...

Forum yöneticilerine bir ricam var: Başlığı "Jerusalem'in İsrail'in başkenti olması doğru mu?" şeklinde değiştirebilir misiniz? Yunanlılar İstanbul'a Konstantinopolis deseler, benim hoşuma gitmez açıkçası. Pis Yunanlılar ya.

Dua ve sevgi ile.

Orası filistinden önce Yahudilerindi, sonra Babilliler geldi ve yıktı, süleyman tapınağını yaktılar, arkasından iskender helenistik dönemi başlattı, hemen arkasından mısır ele geçirdi, daha sonra roma imparatorluğu geldi, Arkasından Persler kudüsü ele geçirdi, Bizans tekrar geri aldı, bu olaylar olurken daha ortada müslümanlık kavramı yoktu. Müslümanların kudüse girişi Hz. Ömer zamanında gerçekleşti, sonrası malum herkes biliyor ve sürekli el değiştirmiştir.

Şimdi güç İsrail devletinde, kimse de ses çıkartamaz buyurun kapı orada gidin bir zahmet, ebabilleri bekliyorsanız daha çok beklersiniz. Zamanında Arapları israil 1 haftada nasıl yendiyse gene tepe taklak eder yener sorun değil adamlar için.

Not : Umurumda değil, umurum dışı.

Bunun amacı şudur hani bilin ki cahil kalmayın güç kimdeyse kudüs şehrine o hükmeder. Giyin kefen bezini gidin, sonra bana mı sordunuz diye öldüğünüzle kalırsınız.

[YOUTUBE]g6SS3-Ypmb0[/YOUTUBE]

Filistinli araplar adam olsaydı vakti zamanında şimdi Kudüs müslümanların elinde olurdu.

Zerre umrumda değil.
Yarın cuma namazı hutbesi de Kudüs ün önemi olacaktır büyük ihtimalle :)

KSMR kardeşim yanlış biliyorsun: Kronolojik olarak olaylar şöyle gelişiyor.

1939-1945 yıllarında Hz. Musa faşist firavunun zulmünden kaçıp ortadoğuya geliyor tebaasıyla.
1946'da Hz. İsa doğuyor. Hristiyanlık yayılıyor.
1947'de Yahudiler İsa'yı öldürüyor. Aynı yıl Hz. Muhammed doğuyor ve Müslümanlık dünyaya yayılıyor.
1948'de ise üçüncü semavi din karşısında hızını alamayan Yahudiler, Filistin topraklarını işgal ediyorlar. O günden beri işgalciler.

Bak kaynak:
İsrail'in tarihi dediğin şekilde olsaydı, üç kelimeden birinin Yahudi olduğu bu başlıkta dediklerinden bahsetmesi gerekirdi.

borat-dancing-with-his-fellow-kazakhstanians.gif

Sizden önce anadoluda bizans vardı şimdi.burası bizansın topraklarımı oluyor...
Ayrıca Kudüs bir israil kenti değil Filistin devletinin bir şehridir. Siyonist israil tarafından işgal edilmiş bir kenttir.

İstanbul Yunanistana ait bir kent olsa ve biz de işgal edip, yakıp yıkıp İsrailin Cenin kampında yaptığı gibi taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmayıp zorla istanbulu istila edip elimizde tutsaydık ve sonra başkent ilan etseydik ozaman bu örneğiniz olabilirdi...

Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmak gerek Tibet kardeşim. Filistin tarihini okuyup beraberinde Oslo'dan sonraki sürecide okuyup sonra yorum yapmanızı dilerdim.

Konu başlığına gelince cevap yazmaya değer bir şeyde yazmak istemem... Başlık ve konu içerisinde bir çok çelişki barındırıyor...

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kudüs Filistinlilerin tapulu malı mıdır peki?
Tabikide hayır
Osmanlı bırakırken alın burası sizindir mi dedi Filistinlilere?
Ayrıca Filistinliler Osmanlıya ihanet etmiş bir millettir ki orası ayrı konu
Yahudiler sahiplendi Kudüs'ü Türklerden sonra
İsrail başbakanlık konutu, bakanlıklar olsun Kudüste bulunmaktadır
İsrail Kudüsü başkent ilan etme hakına sahiptir
Size katılmıyorum, bence orası İsrail toprağıdır
Bana bilgin yoksa bu konuda fikir yürütmeyeceksin demişsiniz
Bilgim olmadığını araştırma yapmadığımı nerden biliyorsunuz
Siz bilir kişisinizde başkaları hiç birşey bilmiyor mu?
Sizden başkası konuşmasın ozaman
Zalim katliamcı İsrail sözü tuttumuşsunuz gidiyorsunuz
İsrail barışcıl bir devlettir bence
Demokratik laik bir hukuk devletidir
Modern olmayı benimsemiştir
Yiyici değil üreticidir
Siz gidin hamas katliamlarına bir bakın ayrıca
Soba borusundan füze yapıp İsraildeki masum halka fırlatan hamasa bakın
O füzelerden biri ana okuluna düşmüştü
Ben araştırmayı okumayı tarafsız bakmayı çok severim
Ve bu konularda bilgiliyim
Filistin tarihinide, Kudüsün antik dönem tarihinide sizden daha iyi bildiğimi düşünüyorum

Geri