Ne zamandır diyeceğim bir türlü demiyorum ama artık zamanı geldi. Yahu Sizin hiç beyniniz yok mu dünya üzerindeki çoğu küçük ülkeden büyük olan ekonomik olarak da dahil, bir yerleşim birimini idare etmek için görevlendirilen CHP burayı soyup soğana çeviriyorsa Allah bizi gerçekten korumuş. Türkiye ellerinde olsa neleri satardı merak ediyorum, lütfen seçenekler arasında onur kelimesi kullanmasın zaten o baştan market kartı iş teklifi falan baştan satılıyor. Diğer seçenekleri madde madde yazarsanız sevinirim ;)
Geldi Akp nin Bülent arınç ı
Kamil bey öncelikle şunu bilmeni isterim ben CHP`li değilim. Hayatımda ne ailem nede ben asla CHP ye asla oy vermedik. Umarım bu konuda anlaşırız.
Eskilerin bir sözü var . Herkes önce kendi evinin önünü süpürmeli .
Şimdi gelelim AKP`li yıllarda İBB`nin yaptıklarına ..
Bazı vakıf, dernek, okul ve spor salonları için ulaşım, malzeme, yeme-içme, bakım onarım, tadilat, yer tahsisi, konaklama, personel desteği, kiralama bedeli, bilişim malzemesi, proje ve tanıtım medya adı altında toplamda 847 milyon 592 bin TL’lik bir harcama yapıldı. Bu kapsamda 15 Temmuz Derneği ve Bilal Erdoğan’ın Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) su, elektrik ve doğalgaz faturaları da İBB tarafından ödendi.
Sarıyer İlçesi Çamlıtepe (Derbent) Mahallesi’ndeki gecekonduların dönüşümü işiyle dönemin İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanı Yusuf Koç, İBB Menken Müdürü Mehmet Kahveci, Raportör İlke Kandemir, Şef Barış Çiçek ve Kontrol Amiri Mustafa Çiçek kamu zararına imza attı.
Raylı sistem yapım iş ve işlemlerinde yanlış kararlardan dolayı İBB yaklaşık 11 milyar TL zarara uğratıldı.
İBB iştiraki KİPTAŞ 2015 yılında TÜGVA için bina yaptı.
Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın FETÖ davasında tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ortağı Metal Yapı Konut’tan 429,7 milyona satın alınan eski lunapark arazisi.
AKP döneminde Başakşehir’de “askeri stratejik alan” fonksiyonuna sahip olan çivi bile çakılamayacak şahıs arazisinin 41.2 milyon lira verilerek satın aldı.
İBB şirketi Metro İstanbul A.Ş.’nin 2012 yılında satın aldığı helikopter ile imza atılan milyonlarca liralık zarar.
İBB’nin, Fatih İlim ve Kültür Vakfı’ndan 10.3 milyon lira ödeyerek kullanılamayacak haldeki riskli yapıları satın aldı.
Ek olarak
T.C tarihinde naylon fatura düzenleyen AKP li bakan sanık
-
Bir arsa satışından bir trilyon lira kâr eden ama vergi vermeyen Maliye Bakanı.
Ver ihaleyi kap milletvekilini
ikinci Beyaz Enerji Operasyonu'nda AKP'nin yolsuzluk batağına ne denli girdiği telefon kayıtlarıyla da ortaya çıktı.
Milletvekili Cemal Kaya, işadamı İbrahim Selçuk'u arayarak eşi üzerine kayıtlı Aram Şirketi'ne, EÜAŞ'dan ihale alma girişiminde bulundu.
Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede,
"Bu amaçla Kargamış, Özlüce ve Urfa ihaleleriyle ilgili ayrıntılı görüşmeler yaptıkları, bu görüşmelerde sanık Selçuk'un, Milletvekili Cemal Kaya'ya yapması gereken kırımları dahi söylediği, Cemal Kaya'nın teklif edilen bazı ihaleleri küçük bularak, kendisine daha büyük ihaleler vermesini istediği" ifadelerine yer veriliyor.
İddianamede ayrıca, işadamı İbrahim Selçuk'un, Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç'a baskı yapması için, AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahinle görüştüğü ve Malkoç'a Şahin aracılığıyla baskı yapıldığı" açıklaması da yer alıyor.
CHP'den AKP'ye geçen, yolsuzlukları ortaya çıkınca milletvekilliğinden istifa edip ayrılan ve yargılandığı dosyadan mahkum olan Cemal Kaya, 2007 seçimlerinde AKP'den Ağrı milletvekili adayıdır.
İçişleri Bakanı'nın işbitirici oğlu.
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bakan olduktan sonra Türkiye Jokey Kulübü hakkında inceleme - soruşturma açtırıyor.
Ancak, Türkiye Jokey Kulübü, Bakan'ın avukat oğlu Murat Aksu'yu, aylık 7,5 milyar liraya danışman olarak tutuyor.
Yani hem hakim, hem de savcı aynı aileden.
İhaleye fesat karıştıran Milli Eğitim Bakanı.
Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir kamu kurumu, bir bakan hakkında yolsuzluk iddiasıyla ilgili olarak soruşturma açılmasını istedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, 7 Haziran 2004 tarihinde,135 ilköğretim okulu inşaatı için 62 ihale açtı.
Ancak ihalede yapılan yolsuzluklar nedeniyle, Kamu İhale Kurumu. Başbakanlığa resmen başvurarak Mili Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında soruşturma açılmasını istedi.
Peki, soruşturma açıldı mı?
Hayır... Yolsuzluk yapan AKP'li olduğu için özenle korundu.
Böylece, Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk yapan bir bakanı daha kanatlarının altına almış oldu.