Köysel fanteziler.

• Kullanıcı Yabani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
benim köyüm yok..... bazen hevesleniyorum ama edirne'deki evde bile kışın sobasıdır, marketidir, suyudur; bunlar çekilecek çile değil, gerçekten.

Köy diyip geçmeyin. Tayt moda değilken babamın köyündeki kızlar taytla keçi otlatıyordu.

Köy hayatını öven kişiler, hayatı boyunca köyde yaşamamış insanlardır. Rezillik yahu, soba güzelmiş. Kışın soğukta gidip odunluktan odun alırken yedi ceddine küfür ediyorsun her şeyin. Ayağına bok yapışıyor sürekli, sinekten uyumak imkansız, börtü böcek saymıyorum bile. Tuvalete oturunca arkadan kıçına hafif rüzgar esintisi geliyor, sağı solu delik yerlerden. Çoğu tuvalet evin dışında.. duş alacaksın su ısıtma derdin var, var da var işte..
Son zamanlarda millet ultra lüks evler yapmaya başladı köy denilen yerlere, onlarda çok keyif vermiyor.. kendi köyüme 20 senedir gitmedim, işim de olmaz.. yaşasın lüks hayat ve konfor.

Köy hayatı üç çeşit insana hitap eder.
Ruh sağlığı yerinde değilse
Çocuksa
Yaşlıysa
Yoksa çekilecek çile değil! Hele kışın beş odadan sadece sobalı olan sıcak,tuvalette şeyimiz donacak diye içimizde tutardık..ondan hep kabız olduk

Köy hayatı üç çeşit insana hitap eder.
Ruh sağlığı yerinde değilse
Çocuksa
Yaşlıysa
Yoksa çekilecek çile değil! Hele kışın beş odadan sadece sobalı olan sıcak,tuvalette şeyimiz donacak diye içimizde tutardık..ondan hep kabız olduk
Ben hiç köyde yaşamadım yabo ama yaz tatillerinde dedemlere giderdik sanırım çocukluğumun en güzel zamanları orda geçti konuyu görümce de anımsadım özlemle burnumun direği sızladı

melo haklı galiba bu aralar fazla şeyim ımmm duygusal kjkjkhkh

Bizim karadeniz koylerinde boyle yerde yastiklar yok. Daha cok divan dedikleri odundan yapilan uzunca oturaklar vardi. Ama simdi bakinca butun koyler artik koltuklu o eskide kalmis.

Hepimiz şehir hayatına, lüks ve konfora alıştığımız için uzun süreli yaşayamayız. Ancak kısa süreli misafirlikler de değişik bir huzur ve mutluluk veriyor bence…

kilimi görünce rahmetli babaannemin bütün çocuklarına yaptığı kilimler geldi aklıma, hani böyle kuruyken bile 550 ton olan kilimler var ya onlardan... galerimde bulursam ekleyeyim. aşırı güzel duruyor, iç mimaride de eşyalara göre bu tarz şeylerin kullanılmasını beğeniyorum ama kusura bakmazsan babaannecim, kilimin hala ahır gibi kokuyor..... bambaşka bir ahır kokusu, ne yapsan da gitmiyor. işte tam böyle özünü koruyacaksın. ay yine konudan çıktım. köysel fantezilerin en güzeli pekmez kaynatıp pestil falan yapmak sanırım ama ben yapmadıkça güzel hepsi. ben gidem doğa fotoğrafı falan çekem, iki nefes alam gelem.

Koyde elektrikli 3 kademeli sofbenle yikananlar var mi aranizda kış mevsiminde. Ahahaha 1 ilik 2 kaynar 3 soguk. Sonra 3 dakikada bir elektrikler atiyor. Zaten azicik su cikiyor bi taraf isinirken vucudun buyuk kismi donuyordu :d

Koyde elektrikli 3 kademeli sofbenle yikananlar var mi aranizda kış mevsiminde. Ahahaha 1 ilik 2 kaynar 3 soguk. Sonra 3 dakikada bir elektrikler atiyor. Zaten azicik su cikiyor bi taraf isinirken vucudun buyuk kismi donuyordu :d
annemin tr'deki dairesinde bundan var :d 20 yillik bir seydir herhalde ve cocuklugumdan beri o evdeki banyoda yikanmaya korkuyorum :d

• Kahkaha
Tepkiler: W

Annemin köyü. Hatta dayımın evinde sabaha uyanıp perdeyi açınca uçsuz bucaksız bir mavilik size günaydın der. Bu hissi sadece denizi olan şehirde doğup büyüyenler anlar…

sobada pişmiş patates ve tereyağı

Sabahleyin erkenden kalkip köyün islerini yapiyormusum.
Herifim de..
Herifim? O sehre inmis is yapmaya.
Iyi beslenmekten al yanagi,
yigitliginden gür biyigi varmis. Elleri na şu kadarmış, çok iş gelirmiş onlardan
Sehirli kadinlarin giydigi süslü elbiselerden getircekmis gelirken,
Gecen topal ahmet'in karısı nazmiye'de görmüsüm,
assolist olmus basimiza.
heves edinmisim.
Herifim yokken zil takip kuzuları keçileri kovalayip onlarla oynuyormusum.
Biz biraz, sabahlari likör icen modern köylüymüşüz.
Aksamlari tepsiye tereyagi, sicak tandir ekmegi ve sicak sarap koyup,
sobanin yaninda koyun koyuna,
koyunlarimizi hesap ederken,
Isinmak icin sevisip, fuşya satenli demir yorganimizin altinda uyuyormusuz

İcinde koca barindiran fantezimizin sonuna geldik sayin okur, fantezi kelimesinden ücüncü tekil sahsi cikaran hasan can kaya rüzgarina prensip olarak karsiyim...

Geri