Koronavirüs Aşısına Güven Artıyor! Yüzde 52,7´si BioNTech´i Daha Güvenilir Buluyor

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
@Lefty yapma Allah aşkına

Benim ne derdim olur aşıyla.
Şu an sen de farkındasın, kafan karıştı.
Çok iyi saf temiz biri olduğun belli.
Ama anaakım görüşler seni tamamen etki altına alıyor. Facebooktan bilim yapimaz.

Diyorsun mutasyon oldu naapsinlar. Peki bundan sonra mutasyon olmayacak mı. Mutasyon bir sürpriz değil ki. Milyar mutasyon hakkı var virüsün. Delta Kappa lambda.. Yunan alfabesinden harf kalmaz elinde iki aya. Soru şu. Aşı dışına çıkan mutasyon yoksa neden telas ediyorsun. İkincisi eğer aşı dışına çıkan mutasyon oldu ise neden ayni aşıyı modifiye etmeden defalarca yapıyorsun.

Diyorsun ki antikoru düşük olana üç de yaparlar beş de. Ama aşı tekrarları antikor seviyesi bakılarak yapılmıyor ki. Hem ölçülen antikor seviyesi ile gerçekte sağlanan bağışıklık ne derece orantılı. Bu konuda yeterli veri yok ki. Oluşan antikor osuruktan nem kapıp iki aya buhar olacak ise biz bununla nasıl başa çıkacağız?

@Lefty yapma Allah aşkına

Benim ne derdim olur aşıyla.
Şu an sen de farkındasın, kafan karıştı.
Çok iyi saf temiz biri olduğun belli.
Ama anaakım görüşler seni tamamen etki altına alıyor. Facebooktan bilim yapimaz.

Diyorsun mutasyon oldu naapsinlar. Peki bundan sonra mutasyon olmayacak mı. Mutasyon bir sürpriz değil ki. Milyar mutasyon hakkı var virüsün. Delta Kappa lambda.. Yunan alfabesinden harf kalmaz elinde iki aya. Soru şu. Aşı dışına çıkan mutasyon yoksa neden telas ediyorsun. İkincisi eğer aşı dışına çıkan mutasyon oldu ise neden ayni aşıyı modifiye etmeden defalarca yapıyorsun.

Diyorsun ki antikoru düşük olana üç de yaparlar beş de. Ama aşı tekrarları antikor seviyesi bakılarak yapılmıyor ki. Hem ölçülen antikor seviyesi ile gerçekte sağlanan bağışıklık ne derece orantılı. Bu konuda yeterli veri yok ki. Oluşan antikor osuruktan nem kapıp iki aya buhar olacak ise biz bununla nasıl başa çıkacağız?
Benim kafam karışık değil ayrıca Facebook da kullanmıyorum.

Doktor olan sensin ve her insanın bağışıklık sisteminin aşıya aynı şekilde cevap vermediğini ve bazılarının bağışıklığının çok düşük olduğunu gayet iyi biliyorsun. Her aşı yapılan insanda aynı seviyede antikor oluşmadığı için aşılamayı belli sürelerle tekrarlamaya çalışıyorlar. Haklısın, elde yeterli veri yok ve antikor da ölçmüyorlar ancak buna vakit de yok çünkü Delta hızlı yayılıyor. Elbette çok sayıda mutasyon olacak ancak mutasyona uygun aşı geliştirmeye bir şekilde çalışırken aynı zamanda aşılamaya da devam ediyorlar.

Bu kısır döngü kolay kolay biteceğe benzemiyor çünkü yayılım hızı artan virüsün bir türlü öldürme oranı düşmüyor. Bu peki sence normal mi?

Elleri kolları bağlı beklemek yerine imkanlar deneniyor. Sen ise bu işin para için yapıldığı ya da faşist bir tavır olduğunu düşünebilirsin ancak ortada bir gerçek var ve kimse bu gerçekten kaçamaz. Aşı olmadan da bağışıklık oluşabilir fakat ne kadar sürede olacağının garantisi mi var? Aşı ile süreci kısaltmaya çalışıyorlar.

Sen neye karşısın ki? Ben bunu çözemedim.

Virüsün yapısı gereği mutasyon elbette normal ancak kaynağı bile bilinmeyen bir virüs hakkında çok da söylenecek bir şey yok. Elde ne imkan varsa deneniyor, hiç kimse ne olacağını bilmiyor.

Ben sana karşıyım lefty. Hiç kimsenin bişey bilmedigini itiraf ettigin halde bu kadar konuşmana karşıyım.

Ben sana karşıyım lefty. Hiç kimsenin bişey bilmedigini itiraf ettigin halde bu kadar konuşmana karşıyım.
Şaka gibisin artık, kamera şakası gibi.
Ben de bildiklerini inatlaşma uğruna bilmiyormuş gibi yapmana karşıyım. Kimse tam bilmiyor diye elli kez yazdık ama bu demek değildir ki hiçbir şey yapılmasın.

Neyse... Sen ne anlatacaksan anlat, ben pes ettim. Aşı karşıtlığına sabrım kalmadı artık çünkü bu işin ucu hepimize dokunuyor.
Ortada sorun varsa çözüm odaklı olmayı seçerim, yokuşa sürmeyi değil.
Herkesin canı tatlı fakat ölenlerin yaşamı ucuz galiba...
Aşı da olmayın maske takmayın ve bekleyin ki salgın bitsin... Daha çok beklersiniz.

Hadi sana kolay gelsin...

Yo estağfurullah. Aşı karşıtı değilim. Aşı fetişisti değilim.

Pazara gitseniz olay çözülür bence .S

Geri