Korelilerin 3 saniye kuralı

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Korelilerin güzellik yemini: 3 saniye kuralı cildinizi yepyeni bir görünüme kavuşturabilir

Korelilerin güzellik ürünleri dünyanın dört bir yanında mağazalarda yerini alıyor olsa da ciltleri ile ünlü olan Koreliler güzelliklerini uyguladıkları rejime borçlu. Kore cilt bakım rutinleri genellikle 10 adımdan oluşuyor ve bu adımlardan birisi de nemlendiriciyi yüzünüzü yıkadıktan hemen sonra sürmek.

Kore cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez uygulamalarından birisi yüzünüzü hemen yıkadıktan sonra kurulamadan nemlendirici sürmek. Böylelikle cilt ürünleri daha iyi ve daha hızlı emiliyor. Cildin dış tabakası bir kalkan görevi gördüğü için canlı hücreler ile cilt bakımı bileşenlerine karşı direnç gösterebilir.

CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ DAHA AKTİF HALE GELİYOR

Ancak cildiniz yeterince nemli olursa ve bu nemlendirmeyi yüzünüzü yıkadıktan 3 saniye içerisinde yaparsanız diğer ürünler daha aktif hale gelir.

Nemlendirciyi hızlı uygulamak bir süre sonra gözle görülür parlaklık ve canlanma sağlayacaktır. Nemlendiricinizi düzensiz kullanmak veya doğru kullanmamak cilt yüzeyinin altındaki bezlerin kurumasına neden olduğu için sebum üretmesini sağlar.

Uygulayacağınız bu 3 saniye kuralı ile cildiniz eskisinden daha canlı ve sağlıklı görünürken aynı zamanda güneşten de korunacaktır.

Kaynak

3629500_eef62d84377ff5b9d70295bd51325503_640x640.jpg

3629500_6a932bca1c6f07bab4c08470d32104c2_640x640.jpg

bu bilgiyi aklimda tutacagim, ama ALLAH ASKINA, 10 adimlik bakim rutini olur mu her gun? insanin zamani olsa bile yapasi gelmez. 10 farkli urunle bir rutini mi tamamliyorlar, ne yapiyorlar? ne kullaniyorlar?

benim ogrenmis oldugum sey bu:
*kendinize gore/ihtiyaciniza gore iyi bir serum (vitamine c/peptide etc)
*iyi bir nemlendirici
*iyi bir spf

sabah iki urun (serum + spf), aksam bir veya iki urun (serum + nemlendirici) ve ara sira maskeler. ayni urunu uzun bir sure kullanmayi da onermiyorlar. ara verilmesi gerekiyor bazen.

bu bilgiyi aklimda tutacagim, ama ALLAH ASKINA, 10 adimlik bakim rutini olur mu her gun? insanin zamani olsa bile yapasi gelmez. 10 farkli urunle bir rutini mi tamamliyorlar, ne yapiyorlar? ne kullaniyorlar?

benim ogrenmis oldugum sey bu:
*kendinize gore/ihtiyaciniza gore iyi bir serum (vitamine c/peptide etc)
*iyi bir nemlendirici
*iyi bir spf

sabah iki urun (serum + spf), aksam bir veya iki urun (serum + nemlendirici) ve ara sira maskeler. ayni urunu uzun bir sure kullanmayi da onermiyorlar. ara verilmesi gerekiyor bazen.
*yüz yıkama köpüğü*jeli
*tonik
*serum
*nemlendirici
*gözaltı serumu
*gözaltı kremi
*face mist (yatmadan hemen önce)

kendiminkini saydım, her akşam 7 rutinim varmış. sabahları da güneş kremi ile beraber sayarsak 4. 10 adım iddialı gibi gözükse de rutine binince normal geliyor.

azcik arastirayim dedim ve 3 dakika surmedi. bu 10 adimlik bakim rutini, koreli kadinlar/erkekler tarafindan yapilmiyormus bile. yeni bir sey bu.

marketing, cok tehlikeli bir sekilde iyisiniz isinizde. sosyal medya, sen de oyle.

İçin zeytinyağını uyuyun sabaha kadar bakım yapıyor hiç para veremem göz alt üst alın çene burun ense kremlerine hem nenemin cildi halen güzel ona çektim ben :p

*yüz yıkama köpüğü*jeli
*tonik
*serum
*nemlendirici
*gözaltı serumu
*gözaltı kremi
*face mist (yatmadan hemen önce)

kendiminkini saydım, her akşam 7 rutinim varmış. sabahları da güneş kremi ile beraber sayarsak 4. 10 adım iddialı gibi gözükse de rutine binince normal geliyor.
bana bazi seyler gereksiz ekstra adim gibi geliyor. mesela yuz yikama kopugu/jelini ben kullanmiyorum daha. eski usul hamam adetlerinde gibi bir lif (dogru kelimedir umarim) kullanarak yuzumu yikiyorum ve tonik de aslinda nemlendirici kategorisine girdigi icin, o ekstrayi da es geciyorum. ayricakli olarak gozalti serumu/kremi kullananlar (ise yariyorsa bana da onerin pls) etkisini genelde hem goremiyor, hem cope atilmis para oldugunu soyleyen bir kac dr oldu. cildimiz icin kullandigimiz serum ve kremleri de gozaltina surebilecegimiz soyleniyor. en azindan benim kullandigim urunlerde bu serbest. kullandigim vitamin c serumunde hyaluronik asit ve vitamin e var, kolajen yapimini da destekliyor/onariyor. cildime kullandigimda gozaltima da kullaniyorum

bana bazi seyler gereksiz ekstra adim gibi geliyor. mesela yuz yikama kopugu/jelini ben kullanmiyorum daha. eski usul hamam adetlerinde gibi bir lif (dogru kelimedir umarim) kullanarak yuzumu yikiyorum ve tonik de aslinda nemlendirici kategorisine girdigi icin, o ekstrayi da es geciyorum. ayricakli olarak gozalti serumu/kremi kullananlar (ise yariyorsa bana da onerin pls) etkisini genelde hem goremiyor, hem cope atilmis para oldugunu soyleyen bir kac dr oldu. cildimiz icin kullandigimiz serum ve kremleri de gozaltina surebilecegimiz soyleniyor. en azindan benim kullandigim urunlerde bu serbest. kullandigim vitamin c serumunde hyaluronik asit ve vitamin e var, kolajen yapimini da destekliyor/onariyor. cildime kullandigimda gozaltima da kullaniyorum
kendi cildini veya vücudunu tanıdığın zaman daha kolay oluyor zaten bu işler. mesela bana bazı serumlar dokunuyor, iyi gelmiyor. bazı uzmanlar diyor ya ilk önce şu serum, ardından bu serum; ben o şekilde kullandığım zaman cildim olumsuz reaksiyon gösteriyor. 3 günde 1 değiştiriyorum ama güne tek bir serum ekliyorum. mesela bir akşamki rutinime retinol ekliyorsam, 3.günün akşamında c vitaminini ekliyorum gibi. benim cildim karma olduğu için köpüksüz ve toniksiz temizlenmiyor gibi geliyor, ayrıca da sebumu daha dengende tutuyor. gözaltı ürünlerimden bahsedecek olursam, dilersen özelden yazabilirim ama ilerisi için yatırım yapıyorum diyelim daha çok.sdlj yani şu an gözaltımda herhangi bir kırışıklık, kaza ayağı vb. şeyler yok, ama olmayacağı anlamına da gelmiyor. o yüzden nemli tutmayı tercih ediyorum. dediğim gibi sen kullandığın ürünlerin, faydasını kendi cildinde görüyorsan bu yeterli bana kalırsa. çünkü her ürün, herkese iyi gelmiyor. biraz tecrübe ede ede buluyorsun, tabii cildi fazla yormadan.

Moderatör tarafında düzenlendi:
kendi cildini veya vücudunu tanıdığın zaman daha kolay oluyor zaten bu işler. mesela bana bazı serumlar dokunuyor, iyi gelmiyor. bazı uzmanlar diyor ya ilk önce şu serum, ardından bu serum; ben o şekilde kullandığım zaman cildim olumsuz reaksiyon gösteriyor. 3 günde 1 değiştiriyorum ama güne tek bir serum ekliyorum. mesela bir akşamki rutinime retinol ekliyorsam, 3.günün akşamında c vitaminini ekliyorum gibi. benim cildim karma olduğu için köpüksüz ve toniksik temizlenmiyor gibi geliyor, ayrıca da sebumu daha dengende tutuyor. gözaltı ürünlerimden bahsedecek olursam, dilersen özelden yazabilirim ama ilerisi için yatırım yapıyorum diyelim daha çok.sdlj yani şu an gözaltımda herhangi bir kırışıklık, kaza ayağı vb. şeyler yok, ama olmayacağı anlamına da gelmiyor. o yüzden nemli tutmayı tercih ediyorum. dediğim gibi sen kullandığın ürünlerin, faydasını kendi cildinde görüyorsan bu yeterli bana kalırsa. çünkü her ürün, herkese iyi gelmiyor. bira tecrübe ede ede buluyorsun, tabii cildi fazla yormadan.
evet, gercekten oyle. netice olarak iyi ki cildimizi ve kendimize iyi gelen urunleri bulduk. 30 yasima kadar boyle devam edecegim :' sonrasina belki farkli bir rutin ve ekstralar eklenecek. oee o kullandigin gozalti serum ve kremi bilmek isterim tabii. pm acik^

Vaybe hergun ne bakimlar yapiomus kizlar
Ben şok ben vef4t.

Son düzenleme:
Erkekler hiçbir bakım yapmamasına rağmen hatta pek çoğunun sabah yüzünü bile yıkamamasına rağmen kadınlardan çok daha pürüzsüz ve güzel yüzleri vardır.

neden ? güzel görüneceğim diye yüzünüze bok püsür ne varsa sürüp kendinize yazık ediyorsunuz. sonra 30'unuza geldiğinizde maymun götüne dönüyor yüzünüz. yapmayın bunu kendinize...

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Erkekler hiçbir bakım yapmamasına rağmen hatta pek çoğunun sabah yüzünü bile yıkamamasına rağmen kadınlardan çok daha pürüzsüz ve güzel yüzleri vardır.

neden ? güzel görüneceğim diye yüzünüze bok püsür ne varsa sürüp kendinize yazık ediyorsunuz. sonra 30'unuza geldiğinizde maymun götüne dönüyor yüzünüz. yapmayın bunu kendinize...
erkekler ezelden beri guzel yaratilmis iste. fazla sey yapmalarina gerek yok, standart/normal olarak bildigimiz seyler disinda. ustelik ciltleri daha kalin ve dayanikli. bizler cok nariniz. her seyden etkileniyoruz ve bazi bakimlari yapmak zorundayiz. ozellikle yasadigimiz bu zamanlarda. bir nemlendirici kremi ve vitamin c serumuyla maymuna donmeyiz yani.

üff oşın.dskhf o kadar haksızsın ki.... yazdığının tamamına dayanıp, okuyamadım bile....... bence sen analiz işini biraz bırak.....

erkekler ezelden beri guzel yaratilmis iste. fazla sey yapmalarina gerek yok, standart/normal olarak bildigimiz seyler disinda. ustelik ciltleri daha kalin ve dayanikli. bizler cok nariniz. her seyden etkileniyoruz ve bazi bakimlari yapmak zorundayiz. ozellikle yasadigimiz bu zamanlarda. bir nemlendirici kremi ve vitamin c serumuyla maymuna donmeyiz yani.

üff oşın.dskhf o kadar haksızsın ki.... yazdığının tamamına dayanıp, okuyamadım bile....... bence sen analiz işini biraz bırak.....

arkadaşlar cildimiz en değerli giysimiz. 36 yaşında bir bursa beyefendisi olarak nasıl hala genç gösterdiğimi ve bebek poposunun tenimin yanımda c35 sanayi tipi beton kaldığını, narin ve berrak anatomimin sırrını ve taktiğini sizlerle paylaşayım. arkadaşlar öncelikli olarak sağlıklı bir cilde sahip olmanın temeli iyi beslenmeden geçer, sağlıksız beslendikten sonra istediğiniz şeyi suratınıza sürün fark etmez. krem, serum ve güneş kredi vs. cildinize yalnızca dışarıdan koruma sağlar, güzel bir cildin sırrı her zaman sağlıklı ve iyi beslenmektir. şimdi ben yüz bakımını sizin kadar iyi bilmem hangi serum iyidir, hangi krem iyidir ancak bu tür ürünler derinin sadece epidermis dediğimiz kısmına etki eder. onun altında dermis, onun altında da hipotermis dediğimiz alt deriler var. sağlığa en alttan en üste doğru önem vermek gerekir. örneğin cillteki kuruluğun, pullanmanın ve sağlıksız görünmesinin en büyük nedenlerinden birisi omega-3 yağ asitlerinin eksiğinden kaynaklanır. omega-3 besinleri de en çok fındık, badem, ceviz, soya fasulyesi, somon, uskumru gibi balık ürünlerinde bulunur. ha bunlara alerjim var tüketemiyorum diyorsanız gıda takviyesi olarak kullanabilirsiniz. evet aynı şekilde c vitamini cildin yaşlanması sürecini yavaşlatır. yine cilde en çok zarar veren şey şeker ve tuzdur. bu ikisinin de fazla tüketiminden kaçınılmalıdır. her ne kadar sağlıklı yaşam takıntısını sağlıksız bulsam da hemen ölmeye niyetim yok. daha sevişeceğimiz, pardon sevileceğimiz çok günler var önümüzde.

111.jpg

222.jpg

arkadaşlar cildimiz en değerli giysimiz. 36 yaşında bir bursa beyefendisi olarak nasıl hala genç gösterdiğimi ve bebek poposunun tenimin yanımda c35 sanayi tipi beton kaldığını, narin ve berrak anatomimin sırrını ve taktiğini sizlerle paylaşayım. arkadaşlar öncelikli olarak sağlıklı bir cilde sahip olmanın temeli iyi beslenmeden geçer, sağlıksız beslendikten sonra istediğiniz şeyi suratınıza sürün fark etmez. krem, serum ve güneş kredi vs. cildinize yalnızca dışarıdan koruma sağlar, güzel bir cildin sırrı her zaman sağlıklı ve iyi beslenmektir. şimdi ben yüz bakımını sizin kadar iyi bilmem hangi serum iyidir, hangi krem iyidir ancak bu tür ürünler derinin sadece epidermis dediğimiz kısmına etki eder. onun altında dermis, onun altında da hipotermis dediğimiz alt deriler var. sağlığa en alttan en üste doğru önem vermek gerekir. örneğin cillteki kuruluğun, pullanmanın ve sağlıksız görünmesinin en büyük nedenlerinden birisi omega-3 yağ asitlerinin eksiğinden kaynaklanır. omega-3 besinleri de en çok fındık, badem, ceviz, soya fasulyesi, somon, uskumru gibi balık ürünlerinde bulunur. ha bunlara alerjim var tüketemiyorum diyorsanız gıda takviyesi olarak kullanabilirsiniz. evet aynı şekilde c vitamini cildin yaşlanması sürecini yavaşlatır. yine cilde en çok zarar veren şey şeker ve tuzdur. bu ikisinin de fazla tüketiminden kaçınılmalıdır. her ne kadar sağlıklı yaşam takıntısını sağlıksız bulsam da hemen ölmeye niyetim yok. daha sevişeceğimiz, pardon sevileceğimiz çok günler var önümüzde.

111.jpg

222.jpg
yani oşın.... sence bunları bilmeme ihtimalimiz var mı?dkjhf yediğimize, içtiğimize de dikkat ediyoruz elbette. umarım bunları kullanıyorum, yiyorum diye yüzünü yıkamamazlık yapmıyorsundur..........

Oşın Allahtan bakım yapmıyorsunuz. Reprezant gibi dolanıyorsun bee…

yani oşın.... sence bunları bilmeme ihtimalimiz var mı?dkjhf yediğimize, içtiğimize de dikkat ediyoruz elbette. umarım bunları kullanıyorum, yiyorum diye yüzünü yıkamamazlık yapmıyorsundur..........

ben her sabah bebeksi vücudumu yıkamadan, duj almadan evden çıkmadığım için yüzüm de otomatik olarak yıkanıyor...... son çapak bükücüler buradamısınız, yüzünüzü yıkamak yerine parmaklarının ucunu suya değdirip sadece çapaklarını temizleyerek evden çıkanlar...... siz biliyorsunuz kendinizi.....

Oşın Allahtan bakım yapmıyorsunuz. Reprezant gibi dolanıyorsun bee…

zaten ilaç üretim firmasında çalışıyorum, derdini söyle hemen ilacını üreteyim :D

gönderiver oradan bi karışık vitamin sepeti.dlşfk

ahahah karışık çerez sipariş veriyor sanki. ihtiyacın olanları söyle ayarlarım, vücudun ihtiyacı olmayan vitaminleri (b12 hariç) fazladan tüketmek hiçbir işe yaramadığı gibi aksine karaciğer ve böbrekleri yorar ve zarar verir.

Geri