Soru C Kore Flim Önerileri

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Sanırım hiç izlemedim ve bana hitap etmiyor ancak @Divine Heart biliyordur muhtemelen.

Edit: Old Boy geldi aklıma ancak onu da tavsiye etmem.
açıkçası dizi pek sevmem forumda bilinir bu,bunun dışında kore dizisi hiç izlemedim sanırım izlemem de : )))) romantik diziler filmler bana göre değil :P

açıkçası dizi pek sevmem forumda bilinir bu,bunun dışında kore dizisi hiç izlemedim sanırım izlemem de : )))) romantik diziler filmler bana göre değil :P
Ben de dizi hiç sevmem ancak izlediğim birkaç film olmuş, sonradan hatırladım.:)

Detaylı yazanlar olmuş zaten ve o listeden ilgi duyanlar seçebilir.

dragon ballz , jojo ve bleach serileri yok bende başlayıp izleyemediklerimden sen hepsini izlemişsin onun dışında benzer listemiz.
sende de kuroko no basket ve haikyuu serileri yok ne kadar şanslısın

unuttuklarım vardır ama güncelledim büyük ölçüde.

Kurokoyu izledim ya , izledigim daha bir suru varda her zaman kayit etmek aklima gelmedi ya bleach yada jojoyu ciktigi donemlerde izledim 2002 oncesini zamaninda izleyemedim tv de cocukken cikanlar haric. Bakayim senin listeyede

Old boy bence çok sinir bozucuydu ama soundtracki güzeldir.
Koreliler bence dizilerde daha başarılılar, özellikle kendi mitlerini çok başarılı uyarlıyorlar.
Film olarak önereceklerim seni açar mı bilmem ama meraklısına belki hitap eder.
-the classic (bu filmi izleyince pechelbel’s canon müzik listenize giriveriyor)
-parazit
-never ending story (bunun konusu çok absürttü ancak hem hüzünlü hem sıcak bir film, birbirini tanımayan iki insan, aynı gün, ölümcül olabilecek hastalığa yakalandıklarını öğrenirler, ikisi için de fazlaca ümit yoktur. Birbirinden farklı bu iki insan ‘madem öyle kendimize bir cenaze töreni planlayalım’ diyerek yola çıkarlar. Bu arada önce çok iyi arkadaş olurlar, birbirlerine umut olurlar ve sonra da aşık. Duygu derinliği yüksek bir filmdi bu, o dönem beğenmiştim bunu)

yine de dramalarını tercih ederim, onda da neamish listesi iş görür. Benim eklemem tomorrow, glory, trunk ve 49 days olur. Listede varsa gözümden kaçmıştır:d

Çok sevemiyorum nedense dizi olarak illa izleyinnn deyip duruyorlardı zamanında o yüzden Secret Garden izlemiştim.
Tatlı,eğlenceli bir dizi. İzlenir gayet sıkıcı da değil.
Film de zaten en bilindikleri söylemiş arkadaşlar. Aklıma Hope filmi geldi ama onu da onurcan izlemez bnce...

Old boy bence çok sinir bozucuydu ama soundtracki güzeldir.
Koreliler bence dizilerde daha başarılılar, özellikle kendi mitlerini çok başarılı uyarlıyorlar.
Film olarak önereceklerim seni açar mı bilmem ama meraklısına belki hitap eder.
-the classic (bu filmi izleyince pechelbel’s canon müzik listenize giriveriyor)
-parazit
-never ending story (bunun konusu çok absürttü ancak hem hüzünlü hem sıcak bir film, birbirini tanımayan iki insan, aynı gün, ölümcül olabilecek hastalığa yakalandıklarını öğrenirler, ikisi için de fazlaca ümit yoktur. Birbirinden farklı bu iki insan ‘madem öyle kendimize bir cenaze töreni planlayalım’ diyerek yola çıkarlar. Bu arada önce çok iyi arkadaş olurlar, birbirlerine umut olurlar ve sonra da aşık. Duygu derinliği yüksek bir filmdi bu, o dönem beğenmiştim bunu)

yine de dramalarını tercih ederim, onda da neamish listesi iş görür. Benim eklemem tomorrow, glory, trunk ve 49 days olur. Listede varsa gözümden kaçmıştır:d
Old Boy gibi filmlere nedense çok talep var. Parazit filmini duydum ancak izlemedim, izlemeye değer mi?

Old Boy gibi filmlere nedense çok talep var. Parazit filmini duydum ancak izlemedim, izlemeye değer mi?

Ben beğenmiştim. Bence değişikti. Koreliler, sosyal konuları, akran zorbalığını, sınıfsal farklılıkları yapımlarında çok iyi ve sağlam işliyorlar. Parazit filminde de sınıfsal farklılıklar konusu çok iyi işlenmişti. Rutubet kokusu mevzusu vardı mesela, gerçekten çok iyi tespitti, neyse çok spoi vermeyeyim. Bir de ben kore yapımlarını çok uzun süredir takip ettiğim için favori oyuncularım var, bu filmde de bu oyunculardan var, mesela zengin ailenin babası, çok beğendiğim bir oyuncuydu; 2023’te intihar etti maalesef hatta. Sadece finali beni biraz yordu ama bence seyir keyfi yüksek, bir bak istersen^.^

Ben beğenmiştim. Bence değişikti. Koreliler, sosyal konuları, akran zorbalığını, sınıfsal farklılıkları yapımlarında çok iyi ve sağlam işliyorlar. Parazit filminde de sınıfsal farklılıklar konusu çok iyi işlenmişti. Rutubet kokusu mevzusu vardı mesela, gerçekten çok iyi tespitti, neyse çok spoi vermeyeyim. Bir de ben kore yapımlarını çok uzun süredir takip ettiğim için favori oyuncularım var, bu filmde de bu oyunculardan var, mesela zengin ailenin babası, çok beğendiğim bir oyuncuydu; 2023’te intihar etti maalesef hatta. Sadece finali beni biraz yordu ama bence seyir keyfi yüksek, bir bak istersen^.^
En sevdiğim felsefecileriden biri de Byung - Chul Han ve neredeyse tüm kitaplarını okudum. Sinema sektöründe ise oyunculukları başarılı bulmuyorum yoksa bazen çok iyi senaryolar çıkabiliyor.

İlk fırsatta mutlaka izleyeceğim. :kalp:

Nedeni soylenmeden kacirilip 15 sene hapis yatan adamin cekicle ortaligi kan golune cevirmesi guzel.
Gerci koreliler biraz daha insafli
Ichi the killer izlemenizi tavsiye ederim bana kalsa.

Nasil seyler ilginizi cekiyor solcu hanim.
Örnek verdiğin film çok fazla şiddet içeriyor, birkaç kare fotoğrafa bakmak bile yeterli geldi. Konu olarak insanı düşündüren, mesaj veren ya da ters köşe yapan filmleri severim.

Bu arada avatarın çok kötü duruyor ve sadece kediyi görünür kılacak şekilde düzenleyebilirsin.

Ben bir kere izlemeye çalıştım, hangi karakter kim çözemediğim için sinirden bıraktım. Nasıl ayırt ediyorsunuz ya hepsi aynı.

Ben bir kere izlemeye çalıştım, hangi karakter kim çözemediğim için sinirden bıraktım. Nasıl ayırt ediyorsunuz ya hepsi aynı.

ilk başladığımda ben de böyle hissetmiştim. Şimdi Çinli, Japon ve bir Güney Koreliyi bile birbirinden ayırabilirim kfjf 16 senedir bu işin içindeyim kfjf

Filmin sonunda anlıyorum o zamana kadar da bu kim bu kim diye soruyorum fjskfkskdk

Senaryoyu mideniz kaldırır mı bilmem ama şok edici finalle 2002 yapımı "Old Boy" diyorum. Sayısız Kore filmi izlemişimdir ama aklıma ilk en kült olanı geldi.

Geri