Konudan konuya atlama. Bir tataftan Türkiye güçlü diyorsun ama şimdi yok efendim zayıfsa Avrupa tarafından sömürüldüğü için diyorsun.Bırak şu Avrupalıların yalakalığını yapmayı. Efendilerini hayatları uğrunda savunan köleler gibisin. Onlar seni sömürüyor, sen onların haklarını savunmak için bir yerlerini yırtıyorsun. Türkiye bugün zayıf durumdaysa, Avrupa tarafından uzun yıllar sömürüldüğü için. Avrupa da bugün milyonlarca gurbetçimiz varsa, sömürülmek üzere oraya ödünç verildikleri için. Peki sen neden oradasın? hiç düşündün mü?
Artık karar ver Türkiye uçuyormu yoksa "Avrupa tarafından sömürüldüğü için" kötü durumdamı?
İyi yaşamı, iyi adaleti, iyi eğitimi,..... kim istemez ki? Yeri gelince sen ve benzerlerinde hemen Avrupa'yı örnek gösteriyor. Sen yalaka olmuyorsun ama ben oluyorum. Neden buradayım bilmen için biraz tarih oku öğrenirsin. Veya etrafındaki yurt dışında yaşayanlara sor. İlla Almanya şart değil, dünyada olmadığımız bir ülke kalmadı neredeyse? Neden ülkeyi terk edip gurbete gidiyor insanlar ufak bir araştırmayla öğrenirsin. En basit bir örnek, ülkeyi yönetenler vatandaşı aç, sefil bıraktıkları için iş için gurbete gidiyorlar mesela. Başka nedenler de var birazda sen araştır ve bul.
Baktınki Norveç ve İsveç hakkinda verdiğin veriler hayal ürünü şimdi yok efendim Avrupalıların yalakaliğını yapıyorsun, onlar bizi sömürüyor gibi benzeri suçlama moduna geçtin.