Köpek Saldırıları / İddia: Köpekler ancak aç iken saldırır

Konu sahibi son olarak 806 gün önce görüldü
Son 2 ayda kiz kardesime iki defa saldirdilar. Birinde etraftaki esnaflar yardim etti digerinde ise sagolsun adamin biri araciyla giderken fark edip kopeklerin ustune surmus aracinida oyle kurtarmis.

Gecen hafta ise teyzeme saldirmislar da kadin erken davranip kapisi acik bir yere girmis.

Bizim burada suru halinde geziyorlar. 5-6-7 kopek sayisini bilmiyorum. Defalarca sikayet ettik hic ilgilenmiyorlar. Gecen adamin birini motosikletten dusurup saldirmislar. Bir sure yogun bakimda kaldiktan sonra öldü.

kötü bir durum ama yasalar böyle. bir an önce bu sorun çözülmeli.

"yasaya göre sokak hayvanlarının doğal alanı sokaklar şu an ve yasa değişmedikçe sokakta hayvan görmeye devam edeceksin maalesef.
kısırlaştırıp aşılayıp sokağa geri bırakıyorlar ancak doğal yaşam alanı projesi hayata geçerse ancak o zaman o alanlara götürürler."

(lefty teşekkür ettim)

kötü bir durum ama yasalar böyle. bir an önce bu sorun çözülmeli.

"yasaya göre sokak hayvanlarının doğal alanı sokaklar şu an ve yasa değişmedikçe sokakta hayvan görmeye devam edeceksin maalesef.
kısırlaştırıp aşılayıp sokağa geri bırakıyorlar ancak doğal yaşam alanı projesi hayata geçerse ancak o zaman o alanlara götürürler."

(lefty teşekkür ettim)
Baska yerlerde oldugu gibi bizimde cagrimiz belli. "Uysallastirilip, geri birakilabilirler." Alin goturun gibi bir dusunce yok. Suan bizim buradaki yollarda insanlar ellerinde sopa ile yuruyorlar cogunlukla. Saka gibi ama oyle. Bircok insanin elinde sopa oluyor. Cunku hem suru halinde geziyorlar hem cok saldirganlar. Sabah ise gidenleri birak, 200-300 metre markete gidip gelenler korka korka gidip geliyorlar. Zarar vermek icin degil, insanlar kendilerini korumaya calisiyorlar.

bayramda larisu ile izmir caddelerinde aheste aheste salınıyoruz, bir köpek yanımıza yaklaşınca sevdalım hemen kanadımın altına sığındı. ben de hoşt diyerek savuşturdum ki "herif olmak bunu gerektirir" ancak kıymetlime göre köpek beni ısırabilir ama kıymetlimi asla. dkdhgk

Dün iki tane köpek ile karşı karşıya geldim. Önümdeler ve benim kalbim öyle hızlı atıyor ki :(
Gel gör ki savuşturmam gerekiyordu sessizce onlara bakmadan uzaklaştım oradan ilk defa böyle oldu sanırım geçecek bu korkum :))

Geri