Köpek Korkusu Nasıl Yenilir?

• Kullanıcı Lila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Birazda kendim icin aciyorum konuyu..dört yasindan bu yana sanirim hic bir zaman yenemecegim birsey bu..gördügüm anda köpekcikleri caddemi degistiriyorum..:dyg: bakalim ne yapmak gerekiyormus belki kendime de cözüm bulurum :p
*

Harika hayvanlar olmasına rağmen çoğu kişi geçmişte yaşadıkları deneyimlerden ya da çevrelerinde duydukları korku hikayelerinden ötürü köpeklerden korkar. Köpek fobinizin nedeni ne olursa olsun bu yazımızda anlatacaklarımız korkularınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

İlk aşama: Durumu Değerlendirin

Köpeklerden neden korktuğunuzu düşünün. Ne zaman başladı? Hangi olay buna neden oldu? Nedenleri ortaya koymanız fobinizi yenmek için en önemli adımlardan biridir.

İkinci Aşama: Telkin

Olumsuz düşüncelerinizi olumlu düşünceler ile değiştirin. Köpeklerden neden korkuyorsunuz? Sizi kovalayacakları ya da ısıracakları için mi?

‘’Köpekler sizi yakalamak için sokaklarda bulunmuyor. Sokaklar onların doğal yaşam alanlarıdır. Köpekler insanların en iyi arkadaşlarıdır.’’ Bunu her gün kendinize en az yedi defa yüksek sesle söyleyin. 21 gün boyunca ara vermeden söylemeye devam edin. İnsan beyni 21 günlük sürelerde alışkanlık oluşturur. Siz bunu söylemeye devam ettikçe beyniniz de bu duruma inanmaya başlayacaktır.

Üçüncü Aşama: Duyarsızlaştırma

Gün içerisinde çeşitli köpek resimlerine bakmaya başlayın. Hatta bir slayt gösterisi oluşturarak her gün belirli aralıklarla bu slaytları izleyin. Rahatsız olsanız bile incelemeye ve seyretmeye devam edin.

Köpekler hakkında kitaplar okuyun ve onlar hakkında mümkün olduğunca çok bilgi sahibi olun. Köpeklerin nasıl davrandığını anlarsanız, korkularınızı yenmekte daha başarılı adımlar atabilirsiniz. Örneğin herhangi bir köpeğin yanından geçerken ısırılacağınızdan endişe duyuyorsanız, köpek davranışları hakkında bilgi edinerek onların nerede ve nasıl davrandıklarını öğrenerek bu korkunuzu yenebilirsiniz.

Dördüncü Aşama: Hedeflerinizi Listeleyin

Korkunuzu aşmak için hedeflediğiniz aşamaların bir listesini yapın. Bir köpeği seyretmek, bir köpek yavrusunun yanında olmak, bir köpekle yürümek ve bir köpeğe dokunmak şeklinde korkunuzun boyutuna göre bir liste hazırlayın

Haftada bir defa uzak bir mesafeden köpekleri izleyin. Hafta sonları parka gidebilir ya da köpek sahibi bir arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz. Bu aşamada uzak bir mesafeden seyredin. Korkunuzun üzerine gitmek için aniden yakınlaşmayın. Aşama aşama ilerleyin.

İlk ayın sonunda yanınıza bir arkadaşınızı da alarak 3-4 metreden yakın olmamak şartıyla köpeğin yanına gidin. 10- 15 dakika köpeğe odaklanmadan arkadaşınızla sohbet edin. Bunu haftada bir kez tekrarlayın.

Birer aylık dönemlerin sonunda hedeflerinizi gerçekleştirin. Köpeklerle temas için küçük köpekleri tercih edin ve her zaman yanınızda birinin bulunmasını sağlayın. Köpekle ilk temasınızda yalnız kalmayın. Olumlu bir düşünce yapısı oluşturun. Olumsuz düşüncelerle köpeğe yaklaşmayın. Köpekler tedirginliğinizi ve endişeli ruh halinizi kolayca hissedebilir.

Alıntı ~

Kopege ondan korkulacak gücü vermeyin..
Ne yapabilir? Isirir isirirsa bi pansuman 3 gun sonra unutursunuz gider.. kaldi ki o sizi isirana kadar kendinizi koruyacak hamleleriniz olacak..

Kopegi gormeyin, yokmus gibi davranın
Cok surmez asarsiniz korkunuzu

Ay köpekten korkulur mu ya ben köpek aşığı biriyimdir her gördüğüm köpekle oynarım sarılırım filan annem kızıyor sokak köpeği onlar böcek filan vardır diye ama çok seviyorum :tatlı:

kopek bu sagi solu belli olmuyor birden saldiracakmis gibi hissediyorum. Kacmiyorum ama gormezliktrn geliyorum hayvani ilgisi bana yogunlasmasin diye .)

2 hafta öncesine kadar ben.

Heawen beni barınağa götürdü onları öyle görünce sevgi ve ilgiye muhtaç..
Korktuğumu unuttum çoğu zaten insanlardan korkuyordu.
:(

hele hiç bişi yokken karanlık bi mahallede park etmiş araçların arasından çıkıo ya , sonra bide azarlar gibi havlıyor nevar olum ne bağrıon manyak kendi kendine gelin güven oluosun diorum bende bağrıorum bide geçirmio ordan kimseyi ağzına tekme atıcam bigün ama hayvanları seviorum belkide bişi anlatmaya çalışıyor var bizim mahallede böle bi kaçtane hayta

Nebilim sorun sendemi diye dedim ama sorun seende degipmis :asd:

lan anlamadımki lanetlimiyim , karanlık bir uaramı yayıyorum içimde cinmi var benim göremedim yanımda gezen bişiyimi görüyorlar gözler perdesiz oldundan anlayamadım

en güzel şeydir bence barınaklara gitmek :) hem aslında korktuğunuz canlıların ne kadar masum,ne kadar muhtaç olduklarını görürsünüz ve korkulacak bir şey olmadığını....
hem de bir canlıya sevgiyle yaklaşmanın, nasıl güzel bir şey olduğunu anlarsınız
şahsen biz öyle yaptık Maria Puder :şirine:

en güzel şeydir bence barınaklara gitmek :) hem aslında korktuğunuz canlıların ne kadar masum,ne kadar muhtaç olduklarını görürsünüz ve korkulacak bir şey olmadığını....
hem de bir canlıya sevgiyle yaklaşmanın, nasıl güzel bir şey olduğunu anlarsınız
şahsen biz öyle yaptık @Maria Puder :şirine:

ya kız arkadaşım canavar gibi köpeğin yanına gidip sevio sakinleşio köpek ben sevmeye kalkıyım erifçioğlu kurtadama dönüşüor :/

Bu hafta sonu yine gidiyoruz barınağa hiç aklıma gelmezdi bu kadar çok sevecegim ♡
Korkum olmasına rağmen kimse anlamadı bile :D
Korkuların üstüne gidin:p

bide hayvanların sanırım bayan sesine karşı farklı bir duyarlılığı var özelliklede kedilerin bir yerlerde öyle okumuştum

Olabilir kediler kadınlara daha yakın ama köpeklerin erkeklerle iletişimi daha farklı.

Ya o ortamı görmeniz lazım o kadar güzel ki ilgi bekliyorlar çocuk gibi başını ilk oksadigimda o kadar sakindi ki sürekli peşimde dolaştı .
Ne biliyim ohalini gördükçe alıp eve götürmek istedim öyle güzel bir şey.
Oyun istemesi vs...

Geri